Ξέρεις ότι μπορούμε να απαλλαγούμε από το στρες σε μόλις 60 – 90 δευτερόλεπτα; Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα της Arianna Huffington. Η ιδέα ότι μπορείς να μειώσεις τα επίπεδα του άγχους σε σύντομο χρόνο, κρύβεται πίσω από τα αγαπημένα μας Μικροβήματα. Δοκίμασε τις παρακάτω συμβουλές μέσα στην ημέρα για να αποβάλεις το στρες.

Κατά την διάρκεια μίας στρεσογόνου κατάστασης, κλείσε τα μάτια σου και σκέψου ένα πρόσωπο, ένα μέρος ή οτηδήποτε άλλο σε ηρεμεί.

Προσπάθησε να οραματιστείς κάτι που σε γεμίζει χαρά, έτσι ώστε να βοηθήσεις και τον εγκέφαλό σου να λειτουργήσει χωρίς άγχος.

Κάθε φορά που αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα στη δουλειά, σκέψου κάποιον που μπορεί να επωφεληθεί από την δουλειά σου.

Αν μπορέσεις να ξαναβρείς το νόημα σε αυτό που κάνεις, τότε θα μπορέσεις να διαχειριστείς και το άγχος που σου προκαλεί η δουλειά.

Αν πιάσεις τον εαυτό σου να έχει υιοθετήσει ένα μοτίβο αρνητικών σκέψεων ή είσαι αγχωμένος, εστίασε την προσοχή σου στην αναπνοή σου.

Ακόμη και μερικά δευτερόλεπτα ενσυνείδητης αναπνοής, θα σε βοηθήσουν να μειώσεις το άγχος σου, να χαλαρώσεις και να συγκεντρωθείς.

Κάνε ένα διάλειμμα από την τεχνολογία για να βελτιώσεις την συγκέντρωσή σου και να μειώσεις το στρες.

Προγραμμάτισε έναν συγκεκριμένο χρόνο για διάλειμμα από τα social media και τα email σου, έτσι ώστε να μπορείς να συνδεθείς πραγματικά με τους γύρω σου, αλλά και με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ξεκίνησε ένα βραδινό ημερολόγιο ευγνωμοσύνης.

Το να καταγράφεις όλα εκείνα για τα οποία είσαι ευγνώμων, σε βοηθάει όχι μόνο να αποβάλεις το στρες, αλλά και να εξασκείς την ευγνωμοσύνη σου.

Στο τέλος κάθε ημέρας, σκέψου μία στιγμή που σου προκάλεσε άγχος και επαναπροσδιόρισέ την.

Ο επαναπροσδιορισμός είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλεία για την διαχείριση του άγχους και την υιοοθέτηση ενός νέου τρόπου σκέψης.