Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Τι να κάνεις αν δεν ξέρεις κανέναν εκεί που θα πας.
-Πώς να απαλλαγείς από τη νευρικότητα.


Τι κάνεις όταν βρίσκεσαι σε μία επαγγελματική ή κοινωνική εκδήλωση άγνωστος μεταξύ αγνώστων; Συστήνεσαι και μιλάς μαζί τους ή ασχολείσαι με το κινητό σου κρυμμένος σε μία γωνία, ανυπομονώντας να περάσει η ώρα για να φύγεις; Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, κάθε φορά που βρίσκεσαι σε μία εκδήλωση κοινωνικής δικτύωσης, ο πανικός σε κατακλύζει. Και όμως. Υπάρχει τρόπος να τον διαχειριστείς και να διώξεις μακριά κάθε αρνητικό σενάριο που σκέφτεσαι και σε κάνει να αγχώνεσαι.

Κάθε εκδήλωση κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί μία τέλεια ευκαιρία για νέες γνωριμίες

6 αρνητικά πράγματα που μπορεί να σκέφτεσαι πριν από μία κοινωνική – επαγγελματική εκδήλωση

1.”Tι θα γίνει αν δεν ξέρω τι να πω;”

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Πριν πας, ρίξε μία ματιά στις ειδήσεις της ημέρας και διάλεξε τρία θέματα, τα οποία μπορείς εύκολα να συζητήσεις. Όταν λοιπόν αρχίσεις να αισθάνεσαι την αμηχανία που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, άρχισε να συζητάς ένα από τα θέματα της επικαιρότητας. Αν πάλι κολλήσεις και δεν θυμάσαι τίποτα από αυτά, μία πολύ καλή λύση είναι να αρχίσεις να μιλάς για όσα βλέπεις μπροστά σου: τον χώρο, το φαγητό, την διακόσμηση ή την διοργάνωση.

2.”Τι θα γίνει αν δεν ξέρω κανέναν εκεί;”

Και τι έγινε; Αν δεν ξέρεις κανένα από τα άτομα που βλέπεις μπροστά σου, μην σε πιάνει πανικός. Κάθε εκδήλωση κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί μία τέλεια ευκαιρία για νέες γνωριμίες. Γι’ αυτό χαμογέλασε, κάνε μία χειραψία και άνοιξε ένα θέμα συζήτησης με τον “άγνωστο” που έχεις απέναντί σου.

3.”Τι θα γίνει αν η δουλειά μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το event”;

Υπάρχει πιθανότητα το αντικείμενο της δουλειάς σου να είναι εντελώς διαφορετικό. Δεν υπάρχει όμως λόγος να αγχώνεσαι. Αν αρχίσεις να μιλάς με τα άτομα που βρίσκονται γύρω σου, ίσως διαπιστώσεις ότι έχετε κοινούς γνωστούς στον ευρύτερο κύκλο σας. Ποτέ δεν ξέρεις ποιον μπορεί να συναντήσεις και ποιος μπορεί να σου φανεί χρήσιμος.

4.”Τι θα γίνει αν κολλήσω με κάποιον;”

Να θυμάσαι το εξής: οι εκδηλώσεις κοινωνικής δικτύωσης είναι εντελώς διαφορετικές από όλες τις υπόλοιπες. Τι σημαίνει αυτό; Ακόμα και αν έχεις μιλήσει ελάχιστα λεπτά με κάποιον, μπορείς να ζητήσεις ευγενικά συγνώμη και να φύγεις, εξηγώντας ότι πρέπει να μιλήσεις και με άλλα άτομα.

5.”Τι θα γίνει αν γνωρίσω κάποιον πολύ ενδιαφέροντα;”

Καταρχάς, θυμήσου γιατί πας σε μία τέτοιου είδους εκδήλωση. Για να δικτυωθείς και να κάνεις νέες γνωριμίες. Αυτό δεν θα μπορέσεις να το καταφέρεις αν ένα μόνο άτομο μονοπωλεί τον χρόνο σου. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, αν τύχει να μιλήσεις για αρκετή ώρα με κάποιον, μπορείς να του εξηγήσεις ευγενικά ότι πρέπει να δεις και άλλα άτομα.

6.”Τι θα γίνει αν είμαι πολύ νευρικός;”

Θυμήσου ξανά γιατί θα δώσεις το παρών στην εκδήλωση. Για να κοινωνικοποιηθείς! Αν νιώσεις μεγάλη νευρικότητα, μερικές βαθιές αναπνοές θα σε βοηθήσουν να διώξεις το άγχος που μπορεί να αρχίζει να σε καταβάλει.

Τώρα που έχεις μελετήσει κάθε πιθανό “καταστροφικό” σενάριο, είσαι έτοιμος να αυξήσεις τον κύκλο γνωριμιών σου. Γι’ αυτό φόρεσε το καλύτερο χαμόγελό σου, δικτυώσου και γνώρισε νέα άτομα.

Διάβασε ακόμα:

Πώς Να Ενισχύσεις Μια Θετική Πρώτη Εντύπωση

Υγιής Επικοινωνία: Γιατί Είναι Τόσο Δύσκολη Υπόθεση

Author(s)

  • Chloe Carmichael

    ψυχολόγος

    Η Chloe Carmichael είναι ψυχολόγος και σύμβουλος επαγγελματικής εξέλιξης και ειδική σε θέματα σχέσεων και διαχείρισης άγχους.