Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Σε ποιον τύπο ανήκεις.
-Πώς μπορεί να επηρεάσει κάθε άνθρωπο η παραμονή στο σπίτι.


Επιλέγουμε να μείνουμε σπίτι για να προστατευθούμε, εμείς και οι γύρω μας. Αλλά αυτή η αυτο-επιβαλλόμενη καραντίνα επιδρά στον καθένα από εμάς διαφορετικά, ανάλογα με το χαρακτήρα μας. 

Μπορείς να βρεις εκεί έξω 5 τύπους ανθρώπων, ανάλογα με τη συμπεριφορά τους μέσα στο σπίτι και το πώς διαχειρίζονται τον ελεύθερο χρόνο που έχουν στα χέρια τους. Εσύ σε ποιον τύπο ανήκεις;

1.Αυτός που κοιμάται χωρίς αύριο

Είναι ο τύπος ανθρώπου που εκμεταλλεύεται το χρόνο στο σπίτι για να αναπληρώσει τις χαμένες ώρες ύπνου. Είναι ο άνθρωπος που πηγαίνει από κρεβάτι, σε καναπέ κι από καναπέ σε πολυθρόνα. Δεν έχει καθόλου ενέργεια και η παραμονή για πολλές ώρες στο σπίτι του απομυζά και τα τελευταία αποθέματα που διαθέτει. Οπότε, μετά το τέλος της καραντίνας θα έχει γεμίσει τις μπαταρίες του και θα είναι έτοιμος να αδράξει τη μέρα.

2. Αυτός που δεν μπορεί να ησυχάσει

Είναι το άτομο που τρέχει συνεχώς στην καθημερινότητά του και τώρα βρίσκεται “εγκλωβισμένο” στο στενό πλαίσιο του σπιτιού. Δεν του είναι εύκολο να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, με αποτέλεσμα να γυρίζει γύρω γύρω στο σπίτι. Ανυπομονεί να βγει έξω και να έρθει πάλι σε επαφή με ανθρώπους. Αυτό το διάστημα είναι για αυτόν τον τύπο ανθρώπου πραγματικό μαρτύριο.

3. Αυτός που καθαρίζει συνεχώς

Ναι, υπάρχει κι αυτός ο τύπος ανθρώπου. Μοιάζει με τον προηγούμενο, γιατί δεν μπορεί να χαλαρώσει, αλλά το πάει ένα βήμα παρακάτω. Βρίσκει την ευκαιρία να ασχοληθεί με το σπίτι και να καθαρίσει όσο ποτέ. Επίσης, μπορεί να μπει και στην διαδικασία να αλλάξει τη διακόσμηση του σπιτιού για να περάσει η ώρα.

4. Αυτός που ανακαλύπτει νέα χόμπι

Ίσως ο καλύτερος τύπος, γιατί αξιοποιεί το χρόνο του για να ασχοληθεί με ενδιαφέροντα πράγματα, να αποκτήσει νέες δεξιότητες και να περάσει εποικοδομητικά τις ώρες στο σπίτι. Μπορείς κι εσύ να γίνεις αυτός ο τύπος ανθρώπου! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αναζητήσεις στο διαδίκτυο εφαρμογές και υπηρεσίες, όπου μπορείς να μάθεις νέα πράγματα, όπως το Skillshare, ή απλά μπορείς να μπεις στο YouTube και να επωφεληθείς από την πληθώρα των βίντεο και των ιδεών που προσφέρει. Αρκεί να έχεις διάθεση και κέφι!

5. Αυτός που έτσι κι αλλιώς έμενε σπίτι

Όσοι επέλεγαν να μείνουν στο σπίτι συνεχώς, δεν δυσκολεύονται καθόλου, καθώς αυτή είναι η φυσική τους κατάσταση. Αυτοί εξακολουθούν να ζουν, όπως ζούσαν και δεν βιώνουν καμία αλλαγή. Αισθάνονται πολύ τυχεροί τώρα και αναρωτιούνται γιατί όλοι οι υπόλοιποι δυσκολεύονται.

Σε όποιον τύπο κι αν ανήκεις, όποιος κι αν είναι ο τρόπος που διαχειρίζεσαι την κατάσταση, ο κοινός παρονομαστής είναι ότι μένουμε σπίτι, γιατί η ατομική μας ευθύνη δε μας επιτρέπει να κάνουμε διαφορετικά.

Διάβασε ακόμα:

Οι βραδινές συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις

Μένουμε σπίτι με τα παιδιά

Author(s)

  • Ελίζα Σακκά

    Content Editor

    Η Ελίζα Σακκά είναι content editor και social media manager.