Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς τα ταξίδια σε βοηθούν να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου.
-Πόσο μπορείς να κρατήσεις το mood των διακοπών.


Για όλους τα ταξίδια είναι ιδιαίτερα συναρπαστικά. Ανακαλύπτεις νέα μέρη, δοκιμάζεις καινούργια πράγματα, γνωρίζεις νέους ανθρώπους και διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Την ίδια στιγμή χαλαρώνεις, αποφορτίζεσαι και κάνεις ένα διάλειμμα από το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας. Ξέρεις όμως ότι τα ταξίδια είναι κάτι περισσότερο από… διακοπές, ότι έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία σου και σε βοηθούν να ζήσεις καλύτερα; Δεν το λέμε εμείς! Υπάρχουν έρευνες που το αποδεικνύουν. Ας δούμε τους 6 τρόπους που τα ταξίδια σου κάνουν καλό.

1.Βοηθούν την προσωπική σου εξέλιξη

Στο σημερινό υπερ-συνδεδεμένο μας κόσμο παρόλο που είμαστε τεχνολογικά εθισμένοι, αισθανόμαστε όλο και περισσότερο απομονωμένοι. Και αυτό είναι το παράδοξο με την τεχνολογία. Επομένως πρέπει να σπας λίγο τη ρουτίνα σου και κάνεις διαλείμματα από τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Τα ταξίδια σε κάνουν να αλλάξεις νοοτροπία, γεμίζουν ενέργεια το μυαλό και το σώμα σου και σε βοηθούν να κάνεις θετικές αλλαγές στη ζωή σου.

2.Βελτιώνουν τον χαρακτήρα και τις σχέσεις σου

Όταν δεν έχεις ταξιδέψει και δεν έχεις βγει ποτέ από το μικρόκοσμό σου είναι ίσως δύσκολο να αναπτύξεις κάποιες πτυχές του χαρακτήρα σου και να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου. Όταν βρίσκεσαι σε έναν πολιτισμό διαφορετικό από τον δικό σου, έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις άτομα διαφορετικά από εσένα και να βελτιώσεις την ενσυναίσθησή σου – την ικανότητά σου να μπαίνεις για λίγο στη θέση του άλλου και να τον κατανοείς καλύτερα και έτσι όχι μόνο να βελτιώνεις τις σχέσεις σου, αλλά να τις κάνεις και πιο ουσιαστικές. Τα ταξίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος να καλλιεργήσεις την προσωπικότητά σου, να αλλάξεις τρόπο σκέψης και να βελτιώσεις αλλά και να γνωρίσεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

3.Αδειάζουν το μυαλό και μειώνουν το στρες

Είσαι συνεχώς στην τσίτα, αγχώνεσαι και ανησυχείς για τα πάντα. Όταν ταξιδεύεις, τα αφήνεις όλα πίσω σου. Ακόμα και οι μικρές αποδράσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να διώξεις το άγχος και να διατηρήσεις αυτό το mood των διακοπών για εβδομάδες, αφού επιστρέψεις.

4.Σε κάνουν να βγαίνεις από την comfort zone σου

Σαν άνθρωπος κι εσύ όπως και όλοι, είσαι προγραμματισμένος να αντιστέκεσαι στην όποια αλλαγή, ακόμα και αν αυτή είναι για το καλό σου. Τα ταξίδια σε βοηθούν να βγαίνεις για λίγο από τον μικρόκοσμό σου, να εμπνέεσαι και να αναπτύσσεις νέα ταλέντα και δεξιότητες που θα σε κάνουν να ευημερείς σε όποιο περιβάλλον και αν βρίσκεσαι.

5.Σε βοηθούν να δημιουργείς αναμνήσεις που θα κρατήσουν για πάντα

Οι αναμνήσεις που θα δημιουργήσεις θα κρατήσουν για πάντα: περιπέτεια, ρίσκα, χαρά, προκλήσεις. Τα ταξίδια θα είναι πάντα μία πηγή ευτυχίας για εσένα, αλλά και ένας τρόπος να συνδεθείς με τους γύρω σου μέσα από την αφήγηση των εμπειριών σου. Γιατί πάντα θα θυμάσαι το πώς ένιωσες όταν είδες ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου ή όταν έκανες κάτι πολύ extreme.

Τα ταξίδια είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Τι περιμένεις λοιπόν; Ξεκίνα να οργανώνεις το επόμενο.

Διάβασε ακόμα:

Μήπως Η “Βαλίτσα” Σου Είναι Παραφορτωμένη;

Τι Μπορείς Να Κάνεις Μετά Τις 20.00 Για Να Αποφορτιστείς Από Μία Κουραστική Μέρα

Author(s)

  • Ryan Ayers

    Αρθρογράφος

    Ο Ryan Ayers είναι αρθρογράφος και σύμβουλος επιχειρήσεων.