Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

– Πώς να διατηρείς σταθερό το βάρος σου.
– Πώς μπορείς να κάνεις κάτι καλό για την υγεία σου καθημερινά.


Ξέρεις ότι υπάρχει τρόπος να κάνεις αποτοξίνωση, να διατηρείς σταθερό το βάρος σου και να κάνεις κάτι καλό για την υγεία σου και μάλιστα καθημερινά; Κάθε πρωί πριν κάνω οτιδήποτε άλλο, πριν φάω το πρωινό μου και πριν πιω τον πολυπόθητο καφέ μου, ζεσταίνω ένα ποτήρι νερό και στίβω μισό λεμόνι. Τόσο απλό και τόσο καλό για το σώμα. Αυτό ήταν πάντα κάτι που μοιραζόμουν με τους πελάτες μου και για όσους με ρωτούν τι μπορούν να κάνουν για να ξεκινήσουν σωστά την ημέρα τους έτσι ώστε να έχουν καλύτερη υγεία. Και πίστεψέ με. Λειτουργεί. Και έχεις 5 λόγους για να το κάνεις κι εσύ!

5 λόγοι για να πίνεις νερό με λεμόνι κάθε πρωί

1.Αποτοξίνωση

Το νερό με το λεμόνι κάθε πρωί συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών με φυσικό τρόπο από τον οργανισμό. Ο χυμός του λεμονιού διεγείρει τα φυσικά ένζυμα του συκωτιού, που με τη σειρά του συμμετέχει στην αποτοξίνωση του σώματος!

2.Διατήρηση του ph

Όπως ίσως να γνωρίζεις το ph του στομάχου σου είναι όξινο. Aντίθετα με αυτό που πολλοί μπορεί να πιστεύουν και με αυτό που η κοινή λογική προστάζει, το λεμόνι και ο χυμός του, παρά την ξινή του γεύση και την οξύτητά του, συμβάλλουν στην διατήρηση του ph του στομάχου.

3.Ρύθμιση βάρους

Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα λεμόνια μπορεί να αναστείλουν το αίσθημα της πείνας, να αυξήσουν τον βασικό μεταβολισμό και να μειώσουν την κατακράτηση υγρών του οργανισμού. Δυστυχώς δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα δεδομένα για την απόλυτη αποτελεσματικότητα του νερού με το λεμόνι σε αυτό το θέμα, αλλά παρόλα αυτά σίγουρα συμβάλλει στη μείωση της κατακράτηση των υγρών – που σε πολλές περιπτώσεις είναι ενοχλητικό – και ανεβάσει το νούμερο της ζυγαριάς.

4.Τόνωση ανοσοποιητικού 

Όταν σκέφτεσαι «τόνωση του ανοσοποιητικού», το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι τα πορτοκάλια και αυτό λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη C. Μάθε λοιπόν ότι τα λεμόνια είναι εξίσου υψηλά σε βιταμίνη C αλλά και κάλιο, το οποίο διεγείρει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα και ρυθμίσει την πίεση του αίματος. Παράλληλα, η βιταμίνη C προστατεύει τον οργανισμό από κρυολόγημα και ιώσεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως μόνο με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι θα τονώσεις το ανοσοποιητικό σου αν δεν τρέφεσαι σωστά, καταναλώνοντας καθημερινά φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνες.

5.Βελτίωση πεπτικού συστήματος

Τα λεμόνια περιέχουν μία διαλυτή ίνα που ονομάζεται πηκτίνη. Πρόκειται για ένα πρεβιοτικό που βοηθά στην καλή υγεία του γαστρεντερικού συστήματος, καθώς τρέφει τα καλά βακτήρια του εντέρου. Τα λεμόνια περιέχουν επίσης μεγάλη ποσότητα κιτρικού οξέος, το οποίο μπορεί να αυξήσει τη διούρηση αλλά και να βελτιώσει την πέψη.

Εσύ; Ήπιες νερό με λεμόνι σήμερα;

Διάβασε ακόμα:

Τα “Όπλα” Της Διατροφής Που Πρέπει Να Βάλεις Στο Πιάτο Σου

Διατροφικά Μυστικά Για Λιγότερες Ιώσεις

Author(s)

  • Νίκολη Θανοπούλου

    Διατροφολόγος

    Η Νίκολη Θανοπούλου είναι διατροφολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Roehampton University του Λονδίνου με εξειδίκευση στη Κλινική Διαιτολογία. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, έχει εμφανιστεί σε εκπομπές, ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια καθώς σε πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνη κλινική διαιτολόγος του Κέντρου Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής ΡΕΑ και ως διαιτολόγος σε Κέντρο Φυσικής Υγείας.