Τρώτε σωστά και όμως δεν αδυνατίζετε; Αλήθεια τι φταίει; Ακολουθούν 5 λάθη που ίσως κάνετε και εσείς.

1. Παραλείπετε γεύματα

Τις περισσότερες φορές, όταν κάποιος θέλει να χάσει βάρος, αποφασίζει να κόψει το βραδινό. Θεωρούμε πως κόβοντας το βραδινό θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε τις διατροφικές μας συνήθειες.Φυσικά αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη.

Με το να μείνουμε νηστικοί έως το πρωί αυτό που θα καταφέρουμε είναι μεν να σηκωθούμε και να δούμε την κοιλιά μας μέσα, από τη άλλη δε, θα σηκωθούμε πολύ πεινασμένοι με αποτέλεσμα να καταναλώσουμε την διπλάσια ποσότητα!

2. Υπερκαταναλώνετε light προϊόντα

Συνήθως, επειδή έχουμε την αίσθηση ότι το τρόφιμο που καταναλώνουμε έχει λιγότερα λιπαρά και θερμίδες, χαρακτηρίζεται δηλαδή ως light, θεωρούμε πως δεν υπάρχει πρόβλημα να καταναλώσουμε λίγο παραπάνω. Αυτό φυσικά αποτελεί μια λανθασμένη άποψη.

Τα light προϊόντα αντικαταστούν τα πλήρη σε λιπαρά, αλλά για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε η ποσότητα θα πρέπει να είναι η ίδια.

3. Εγκαταλείπετε γρήγορα την προσπάθεια

Είναι λογικό πως κάνοντας την προσπάθεια μας για απώλεια βάρους, υπάρχουν μέρες που θα παρασυρθούμε και ίσως να ξεφύγουμε. Δεν πρέπει όμως να θεωρούμε πως αυτό ήταν η καταστροφή και να παρατάμε την προσπάθεια μας. Μπορούμε να το διορθώσουμε τις επόμενες μέρες. Αφήνοντας την προσπάθεια το μόνο που καταφέρνουμε είναι να πολλαπλασιάζουμε το πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι να ξεφύγεις, αλλά να καταφέρεις να επανέλθεις!

4. Δεν τρώτε “σωστό” πρωινό

Κάποιοι μας κόβουμε το πρωινό με την εντύπωση ότι με αυτό τον τρόπο καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες. Άλλοι τρώμε ένα πολύ ελαφρύ πρωινό ακριβώς με την ίδια αίσθηση. Ακόμη, μερικοί καταναλώνουν λιπαρά προϊόντα γιατί θεωρούν πως είναι πρωί και μέχρι το βράδυ θα τα έχουν ‘κάψει’.

Όλες αυτές οι συμπεριφορές δεν φέρνουν το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Όσο περίεργο και αν μας φαίνεται ένα πλούσιο ποιοτικά, και όχι ποσοτικά, πρωινό θα αυξήσει τον μεταβολισμό μας και θα μας κρατήσει χορτάτους έως το επόμενο σνακ.

5. Έχετε άγχος

Οι περισσότεροι έχουμε πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό μας. Θέλουμε ένα αποτέλεσμα και το θέλουμε αμέσως. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ψυχολογική πίεση, η οποία έχει αντίκτυπο στο βάρος μας. Δεν πρέπει να αγχωνόμαστε ή να απογοητευόμαστε από το τι θα δείξει η ζυγαριά. Ας προσπαθήσουμε και το αποτέλεσμα θα έρθει αργά ή γρήγορα!

Αρχική δημοσίευση από τη Μαργαρίτα Μπουλούμπαση στο logodiatrofis.gr.

Διάβασε ακόμα:

5 λάθη που κάνουμε στη διατροφή μας

Διατροφικό Jet Lag το Σ/Κ που μας παχαίνει…

Author(s)

  • Λόγω Διατροφής

    Ομάδα Διαιτολόγων & Διατροφολόγων

    Το Logodiatrofis.gr, υπογράφεται από Ομάδα διαιτολόγων - διατροφολόγων, οι οποίοι προσφέρουν επίκαιρη, έγκαιρη και πάνω από όλα επιστημονική πληροφόρηση σχετικά με διατροφικά ζητήματα που μας απασχολούν.