Όλοι γνωρίζουμε ότι ο περισσότερος ύπνος είναι ένας σίγουρος τρόπος να ενισχύσεις την ενέργειά σου, αλλά δεν είναι ο μόνος να αναζωογονηθείς, όταν το χρειάζεσαι περισσότερο. Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις ποιοι είναι αυτοί. 

Άλλαξε το περιβάλλον σου

Όταν νιώθεις την ενέργειά σου να πέφτει, κάνε μια σύντομη βόλτα έξω, αν ο καιρός το επιτρέπει. Αυτό θα αυξήσει τους χτύπους της καρδιάς σου και θα αλλάξει το περιβάλλον σου, ενεργοποιώντας μια νέα αισθητηριακή εμπειρία. Η ενσωμάτωση ενός περιπάτου με ενσυνειδητότητα στην καθημερινότητά σου θα σε βοηθήσει να αποφύγεις την αδράνεια.

Πέρνα λίγο χρόνο μόνος σου

Η ενέργεια είναι σημαντική για όλους μας, και ειδικά αν είσαι εσωστρεφής, φρόντισε να ανακτάς τις δυνάμεις σου. Οι μεγάλες εκδηλώσεις, η δικτύωση ή οτιδήποτε περιλαμβάνει κοινωνικές επαφές μπορεί να μειώσει την ενέργειά σου, ακριβώς όπως το εντατικό, ατομικό coaching, επομένως προγραμμάτισε να περάσεις χρόνο μόνος σου. Είτε πρόκειται για μια βόλτα, ένα τρέξιμο, ή λίγο διάβασμα και podcasts, αυτές οι μέθοδοι πάντα βοηθούν. 

Χόρεψε (και μετά φάε λίγα μύρτιλλα)

Μια cardio προπόνηση και μερικά μύρτιλλα κάνουν μεγάλη διαφορά. Σκέψου ότι ηγείσαι ενός μαθήματος και απλά χόρεψε όπως θες. Μετά, φάε μερικά μύρτιλλα και πιες λίγο νερό. Η φυσική ζάχαρη σε αυτήν την υπερτροφή θα σου δώσει επιπρόσθετη ενέργεια και η ενυδάτωση θα ανακουφίσει τη δίψα που δημιουργείται όταν ενεργοποιείς το σώμα σου. 

Γράψε ένα mantra που σε εμπνέει 

Γράψε ένα μικρό mantra που σε εμπνέει, πριν καταγράψεις τι έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα. Επίστρεψε σε αυτή τη φράση όταν χρειάζεσαι λίγη ενέργεια ή λέξεις ενθάρρυνσης για να τα καταφέρεις παρά τη μειωμένη ενέργεια.

Βάλε λίγη jazz

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενισχύσεις την ενέργειά σου, αλλά έχει σημασία να ανακαλύψεις τι λειτουργεί για σένα. Παρόλα αυτά λίγη απαλή jazz κάνει θαύματα για την ενέργειά σου. Οι περίπλοκοι ρυθμοί μπορούν να ανακουφίσουν φυσικά το μυαλό και το σώμα. 

Η ενίσχυση της ενέργειας δεν είναι ίδια για όλους, οπότε βρες αυτό που σου ταιριάζει και βάλ’ το στην καθημερινή σου ενέργεια! 

Διάβασε ακόμα:

Η επιστήμη μίλησε: Γιατί να κάνεις «λίστα ευγνωμοσύνης» πριν κοιμηθείς

Πώς να σώσεις τη σχέση σου στην εποχή του κορονοϊού

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

    H Marina Khidekel είναι διευθύντρια περιεχομένου του thriveglobal.com.