Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πόση σημασία έχουν όσα λες στον εαυτό σου.
-Πώς να δεις τα πράγματα από την θετική πλευρά.


Τα όμορφα ρητά ή οι όμορφες φράσεις μπορούν πραγματικά να μας βοηθήσουν, ειδικά αν τις επαναλαμβάνουμε καθημερινά. Μπορούν να μας κάνουν πιο αισιόδοξους, και να μας γεμίσουν θετική ενέργεια σε ημέρες που την χρειαζόμαστε.

Μάλιστα, η μακροχρόνια χρήση ρητών με θετικό νόημα, επηρεάζει την νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου μας και τον «ρυθμίζει» ώστε και εκείνος να κάνει θετικές σκέψεις.

Μερικές φορές ωστόσο, είναι δύσκολο να βρούμε το κατάλληλο ρητό ώστε να το επανάλαβουμε, ανάλογα με το τι έχουμε ανάγκη. Προσωπικά, βρήκα ορισμένες φράσεις που ταιριάζουν σε όλους και σίγουρα, αν τις λες στον εαυτό σου πρωί και απόγευμα για ένα λεπτό θα δεις διαφορά. Ιδανικά βέβαια, καλό θα είναι να έχεις μπροστά σου καθρέφτη ώστε να βλέπεις τον εαυτό σου κατάματα.

Μόλις διαλογιστείς και ανακαλύψεις τα συναισθήματά σου, θα δεις πραγματικά αλλαγή. Ιδού λοιπόν τι μπορείς να λες καθημερινά, μέχρι να το πιστέψεις.

Έχω αυτοπεποίθηση

Ακούγεται προφανές, αλλά δεν είναι κάτι που το λέμε καθημερινά. Νιώσε το συναίσθημα της αυτοπεποίθησης να σε γεμίζει καθώς το λες στον εαυτό σου, νιώσε όλα όσα έχεις πετύχει και ζήσε για λίγο τη στιγμή.

Μπορώ να ελέγξω τα συναισθήματά μου

Η συγκεκριμένη φράση, βοήθησε πολύ και εμένα όταν έκανα την προηγούμενή μου δουλειά. Σε ένα τοξικό περιβάλλον , είναι πραγματικά δύσκολο να μην το αφήσεις να σε αγγίζει. Με το να λέω την παραπάνω φράση στον εαυτό μου, και το να πιστεύω πραγματικά τα όσα λέω, μπόρεσα να μείνω ισορροπημένος και να βρω την ευτυχία μέσα μου.

Καθώς επαναλαβάνεις την συγκεκριμένη φράση, φέρε στο νου σου ευχάριστες στιγμές και συναισθήματα και άσε τα να σε πλημμυρίσουν. Κάθε φορά που νιώθεις ένα άσχημο συναίσθημα, κλείσε για λίγο τα μάτια σου ώστε να συγκεντρωθείς και πες την από μέσα σου.

Αξίζω την καλοσύνη των γύρω μου

Ο κόσμος έχει αλλάξει τόσο, ώστε όταν κάποιος μας φέρεται με καλοσύνη και συμπόνοια, να νιώθουμε περίεργα. Όταν έκανα τοξοβολία, όλοι με κοίταγαν με θαυμασμό και μου έλεγαν καλά λόγια, αλλά εγώ δεν ένιωθα τόσο ικανός ώστε να εισπράττω τόση καλοσύνη. Η εν λόγω φράση θα σε βοηθήσει, όπως βοήθησε και εμένα. Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου ότι τραγουδάς και λαμβάνεις ένα ηχηρό χειροκρότημα. Άσε το συναίσθημα να σε γεμίσει και σκέψου αντίστοιχα κάτι καλό που έκανες και πόσο όμορφα ένιωσες, όταν στο αναγνώρισαν. Επανάλαβε την διαδικασία πρωί και βράδυ αν χρειάζεται.

Σήμερα επιλέγω να έχω μια όμορφη μέρα

Αυτή η φράση, όπως και η δεύτερη, με βοήθησε να ανταπεξέλθω στην δουλειά μου. Μόλις ξυπνάς το πρωί, αφιέρωσε λίγο χρόνο ώστε να επαναλάβεις στον ευατό σου πως ό,τι και αν συμβεί, εσένα η μέρα σου θα είναι όμορφη. Θυμίσου ότι κάθε μέρα έχουμε την επιλογή να δούμε το ποτήρι μισοάδειο και μισογεμάτο. Εσύ, ποια επιλογή θα κάνεις σήμερα;

Είμαι ικανός να έχω όλα όσα χρειάζομαι και μάλιστα σε αφθονία

Δεν είναι μόνο τα χρήματα που μετράνε σε αυτή τη ζωή, ελπίζω να το ξέρεις. Είναι και οι φίλοι, η οικογένεια, τα συναισθήματα και πάνω από όλα η αγάπη. Επανέλαβε λοιπόν δυνατά στον εαυτό σου κάθε πρωί ότι έχεις όλα όσα χρειάζεσαι, και μάλιστα σε αφθονία και πίστεψέ το. Φέρε εικόνες από τα αγαπημένα σου πρόσωπα στο μυαλό σου και μετά από λίγο καιρό, θα νιώσεις πραγματικά γεμάτος. Το συγκεκριμένο στάδιο είναι ενδεχομένως, το πιο σημαντικό.

Διάβασε ακόμα:

20 απλές φράσεις που σου δίνουν κουράγιο

9+1 φράσεις που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου

Author(s)

  • Darren Danks

    Life Coach

    Ο Darren Danks είναι ένας από τους πιο πετυχημένους life coaches παγκοσμίως. Μάλιστα, έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους στο πλανήτη με τις συμβουλές του, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας.