Η καθημερινότητα πλέον όλων μας είναι υπερβολικά φορτωμένη με υποχρεώσεις. Η δουλειά, η οικογένεια, οι δραστηριότητες των παιδιών και πολλά ακόμα. Όλη αυτή η κατάσταση όμως μας έχει κάνει να θεωρούμε απαραίτητο να αφιερώσουμε από 30 λεπτά ως 1 ώρα στην υγεία μας. Στην ενέργεια μας, στην άσκηση και στην χαλάρωση, στην υγεία μας με μία λέξη. 

Πόσο εφικτό είναι όμως αυτό αν σκεφτούμε ότι κάποιες φορές χρειάζεσαι μόνο 30 λεπτά για να πας στο γυμναστήριο; Τι λύση στο πρόβλημα αυτό έδωσε η δυνατότητα εκγύμνασης με προσωπικό γυμναστή είτε στο σπίτι είτε διαδικτυακά, ο καθένας από τον χώρο. Είναι απαραίτητο όμως πριν κλείσουμε το πρώτο μας μάθημα και ξεκινήσουμε αυτή την συνεργασία να μάθουμε κάποιες πληροφορίες για αυτόν τον επαγγελματία. 

Μην παραλείψεις να μάθεις:

  1. Έχεις σπουδάσει σε κάποια γυμναστική ακαδημία; Σε ποιο πανεπιστήμιο; Ποια είναι η ειδκότητα σου και ποια σεμινάρια έχεις παρακολουθήσει; Τα 4 χρόνια που αφιερώνουν οι φοιτητές στο πανεπιστήμιο είναι σημαντικά καθώς μαθαίνουν ότι αφορά το ανθρώπινο σώμα και την άσκηση του. Η άσκηση είναι μία ολόκληρη επιστήμη και ο γυμναστής σας χρειάζεται να έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να αναλάβει την άσκηση του δικού σας σώματος, που έχει διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικούς τραυματισμούς, δυνατά και αδύναμα σημεία.
  2. Ποια είναι η μέθοδος που ακολουθείς; Ποια η νοοτροπία σου; Και πώς αντιμετωπίζεις τον κάθε πελάτη; Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζεις πώς αντιμετωπίζει τον κάθε αθλούμενο και ποια είναι η νοοτροπία του γυμναστή σου. Εξελίσσει βήμα βήμα το προγραμμα; Διορθώνει τη λάθος τεχνική; Προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθενός ή ακολουθεί έναν συγκεκριμένο τρόπο εκγύμνασης για όλους;
  3. Πώς θα μετράτε την πρόοδο; Σε αυτό βέβαια είναι σημαντικό πρώτα να θέσετε μαζί τους στόχους σας. Η ομάδα σας θα συνεργαστεί με σκοπό την απώλεια κιλών; Την υγεία; Κάποιον τραυματισμό; Tην ενέργεια και την διάθεση; Τόσα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν και να διορθωθούν με την σωστή άσκηση και καλό είναι να τα ελέγχετε και αυτά να είναι που θα σας δίνουν την ώθηση για μεγαλύτερη βελτίωση.
  4. Δίνει διατροφικές συμβουλές; Σας βγάζει πρόγραμμα διατροφής; Σας δίνει συμπληρώματα διατροφής; Ένας γυμναστής αναλαμβάνει την άσκηση του σώματος και την υγεία αυτού. Αν δεν έχει τα απαραίτητα πτυχία και δεν το γνωρίζει ο γιατρός σας δεν μπορεί να βγάζει διατροφή σε έναν αθλούμενο με εντελώς διαφορετικές ανάγκες από το δικό του σώμα. Μπορεί φυσικά να σας επηρεάσει θετικά σε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες αλλά όχι να σας δώσει κάποια διατροφή ή κάποιο συμπλήρωμα. Αυτά είναι θέματα που θα συζητήσετε με τον διατροφολόγο και τον γιατρό σας.
  5. Πόσο θα κοστίζει το μάθημα; Πόση ώρα θα κρατάει; Θα μπορώ να γυμναστώ και μόνος μου; Πόσες μέρες χρειάζομαι να ασκούμαι; Αυτό κι αν είναι σημαντικό. Σε έναν προσωπικό γυμναστή κάνετε μία επένδυση γι’αυτό και πρέπει από πριν να ξέρετε πόσο θα πληρώσετε, τι θα κάνετε και αν αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να μάθετε καλύτερα το σώμα σας.

Ένας προσωπικός γυμναστής σου λύνει τα χέρια. Δεν έχεις να σκεφτείς ούτε το παρκινγκ, ούτε τη μεταφορά, ούτε τη γυμναστική…το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εμφανιστείς στη προπόνηση! Ο επαγγελματίας αυτός είναι η δική σου επένδυση υγείας και ευεξίας γι’αυτό να είσαι προσεκτικός στη επιλογή.

Για να λαμβανεις τα καλύτερα άρθρα μας στο email σου, γράψου στο Newsletter μας.

Διάβασε ακόμα:

Μάθε πόσος καιρός θα περάσει μέχρι να αγαπήσεις το τρέξιμο

Γιατί χρειάζεσαι διαφορετικές ασκήσεις στις προπονήσεις κάθε εβδομάδας

Author(s)

  • Χριστίνα Βάντση

    Γυμνάστρια και δημιουργός του προγράμματος ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑ

    Η Βάντση Χριστίνα είναι πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα κολύμβηση και δημιουργός του προγράμματος ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑ στην ιστοσελίδα  christinavantsi.gr. Σπούδασε στο τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ασχολείται επαγγελματικά με τη γυμναστική και την άσκηση στο νερό τα τελευταία 10 χρόνια.