Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί να επιλέγεις την ποιότητα, αντί για την ποσότητα.
-Ότι δεν πρέπει να σταματάς ποτέ να μαθαίνεις.


Expert είναι κάποιος που οι άλλοι αναγνωρίζουν την αξία και την πορεία του σε έναν τομέα και τον εμπιστεύονται αρκετά για να τον αφήσουν να τους καθοδηγήσει. Αυτό απαιτεί ικανότητα, αποτελέσματα και εμπιστοσύνη. Για να γίνεις όμως και εσύ ειδικός από την άλλη, πρέπει να μάθεις από τους ειδικούς την συνταγή της επιτυχίας τους: 

Επίλεξε την ποιότητα

Οι άνθρωποι θα σε θυμούνται για αυτά που κάνεις και τα αισθήματα που τους προκαλείς. Ο πρώτος τρόπος να κερδίσεις την εμπιστοσύνη είναι να έχεις ένα καλό προϊόν, κάτι στο οποίο πραγματικά πιστεύεις. Γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να τελειοποιήσεις τις λεπτομέρειες. Ένα καλύτερο προϊόν, μία καλύτερη υπηρεσία, μία καλύτερη εμπειρία θα σε οδηγήσουν στην κορυφή.

Αποτύγχανε συχνά και γρήγορα

Η αλήθεια είναι ότι δεν λειτουργεί κάθε συμφωνία. Δίνοντας προσοχή στις συμφωνίες που λειτούργησαν και σε αυτές που απέτυχαν, διαπιστώνεις τα μοτίβα. Ακόμα, η αποτυχία σε βοηθάει να ανακαλύπτεις πράγματα για τον εαυτό σου. Ταυτόχρονα, όσο περισσότερο αποτυγχάνεις, τόσο πολλαπλασιάζονται οι γνώσεις σου.

Άλλαξέ το

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins ανακάλυψαν ότι αν διεκπεραιώνεις μία δουλειά, στην οποία θέλεις να γίνεις expert, λίγο διαφοροποιημένα από το συνηθισμένο, θα μάθεις γρηγορότερα και περισσότερα. Δεν αρκεί απλά να συμπληρώσεις 10.000 ώρες εμπειρίας. Πρέπει να απελευθερωθείς από τα στεγανά και να αλλάξεις τη ρουτίνα σου. Να θυμάσαι ότι έστω και μία μικρή αλλαγή οδηγεί σε μεγαλύτερες στον τρόπο που μαθαίνεις και λειτουργείς.

Ηγήσου χωρίς να σταματάς να μαθαίνεις

Οι ειδικοί πάντα μαθαίνουν και ο τρόπος που αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου θα καθορίσει τις πράξεις σου. Αν θέλεις να καθοδηγείς τους άλλους, πρέπει να γίνεις expert. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αλλά πρέπει να επιλέξεις πού θα εξειδικευτείς. Αν θεωρείς τον εαυτό σου μαθητευόμενο, δεν θα σταματήσεις ποτέ να μαθαίνεις κι αν δεν σταματήσεις ποτέ να μαθαίνεις, δεν θα χάσεις και την ιδιότητα του ειδικού.

Διάβασε και εφάρμοσε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να λάβεις δράση, το δεύτερο είναι να προγραμματίσεις και το τρίτο να αποκτήσεις γνώσεις. Γιατί όπως σε κάθε περίπτωση, όσο περισσότερη είναι η γνώση τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες για καλύτερες αποφάσεις. Όταν θα έχεις στη διάθεσή σου πληθώρα πληροφοριών, τότε μπορείς να τις συνδυάσεις, να τις αλλάξεις, να τις εφαρμόσεις και να τις μοιραστείς. Αυτό, άλλωστε, κάνουν όλοι οι κορυφαίοι experts!

 

Διάβασε ακόμα:

Τα Χαρακτηριστικά Ενός Καλού Ηγέτη

Γιατί Οι Divergent Thinkers Είναι Οι Ιδανικοί Υπάλληλοι Για Μία Εταιρία

Author(s)

  • Mareo McCracken

    σύμβουλος αυτοβελτίωσης

    Ο Mareo McCracken είναι σύμβουλος αυτοβελτίωσης.