Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

– Γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τη γυμναστική
– Πότε πρέπει να αγκαλιάζεις το σύντροφό σου


Αν ρωτήσεις τα φιλικά σου ζευγάρια, πιθανόν να διαπιστώσεις ότι όλοι μια χαρά ικανοποιημένοι δηλώνουν σε σχέση με το σεξ. Αλλά, σοβαρά τώρα και εντελώς μεταξύ μας, το πιστεύεις αυτό; Πιστεύεις ότι όλοι μα όλοι έχουν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή; Ή μήπως απλά θέλουν να πείσουν εσένα ή ακόμα και τον εαυτό τους ότι έχουν; Ή ακόμα χειρότερα, μήπως νομίζουν ότι έχουν, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν; Το έχεις σκεφτεί αυτό;

Κι εξάλλου, τι θα πει ικανοποιητική σεξουαλική ζωή; Πώς ορίζεται αυτό; Ξέρεις; Γνωρίζεις; Υποψιάζεσαι; Γιατί αν κάθεσαι κι ακούς τι λέει ο καθένας δεξιά κι αριστερά, δίνοντας σημασία και έμφαση κυρίως στους αριθμούς – τόσο συχνά μέσα στη βδομάδα, τόσες φορές σε μια βραδιά, τόσους οργασμούς τη φορά, τόσες διαφορετικές στάσεις, τόση διάρκεια – τότε έχεις μάλλον αποπροσανατολιστεί. Ξέρεις, βέβαια, ότι σεξ και μαθηματικά δεν ταιριάζουν.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ειδικοί των σχέσεων (αυτούς σου συνιστώ να ακούς κι όχι τους φίλους σου), τα ζευγάρια που δηλώνουν ικανοποιημένα από τη σεξουαλική τους ζωή δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τους αριθμούς. Με λίγα λόγια, δε μετράνε. Φαίνεται όμως ότι υιοθετούν συγκεκριμένες συνήθειες, που μεταξύ άλλων ενισχύουν το αίσθημα της γενικότερης ευεξίας και ικανοποίησης σε σχέση με το σεξ.

Η ποικιλία (σεξουαλικά παιχνίδια και αξεσουάρ, ερωτικό περιβάλλον και η εναλλαγή διαφορετικών παραστάσεων και πρακτικών στο σεξ) είναι σίγουρα μία από αυτές. Αυτό, όμως, είναι παλιό και γνωστό και δεν έχω κανέναν σκοπό να σε γυρίσω πίσω σε αυτά που γράφαμε και προτείναμε τις προηγούμενες δεκαετίες. Δώσε έμφαση, όμως, στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, επειδή μπορεί να αποτελέσουν το κλειδί για να απογειώσεις τη σεξουαλική σου ζωή. Ορίστε, λοιπόν, 6 συνήθειες που παρατηρούνται στα ζευγάρια που έχουν πραγματικά ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.

1.To sexting

Tα ζευγάρια που αγαπούν το sexting (την αποστολή μηνυμάτων και φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένων), όχι μόνο στο αρχικό στάδιο της σχέσης αλλά και με το πέρασμα του χρόνου, δηλώνουν πιο ικανοποιημένα από τη σεξουαλική τους σχέση. Αυτό υποστηρίζει έρευνα που διεξήχθη από το Philadelphias Drexel University και δημοσιεύθηκε στο American Psychological Associations 123rd Annual Convention στο Τορόντο. Oι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι θεωρούν πως το sexting είναι ένα σεξουαλικό παιχνίδι που συνήθως γίνεται μεταξύ αγνώστων ή ελάχιστα εξοικειωμένων συντρόφων. Κι όμως, στο πλαίσιο της μόνιμης συντροφικής σχέσης μπορεί να λειτουργήσει ως εξαιρετικό αφροδισιακό, αφού διεγείρει εγκεφαλικά και εντείνει την επιθυμία για σεξ.

2.Ο … θόρυβος στο κρεβάτι

Σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευθεί στο Journal of Social and Personal Relationships, όσο πιο ηχηρό είναι το σεξ τόσο το καλύτερο. Ήχοι που δείχνουν ότι ο σεξουαλικός παρτενέρ απολαμβάνει το σεξ και ακόμα καλύτερα η λεκτική επικοινωνία κατά τη διάρκειά της ερωτικής συνεύρεσης, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από τη γυναίκα, οδηγούν τους άνδρες σε πιο γρήγορη κλιμάκωση. Σε κάθε περίπτωση, ζευγάρια που επικοινωνούν φωνητικά κατά τη διάρκεια του σεξ δηλώνουν πιο ικανοποιημένα από τον “θορυβώδη” σύντροφό τους.

3.Η χρήση πορνό

Τι ξέραμε μέχρι τώρα; Ότι η συστηματική θέαση πορνό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη λίμπιντο και τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών στην αληθινή ζωή και ως εκ τούτου και τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Τι ξέρουμε σήμερα; Ότι η θέαση πορνό από κοινού από το ζευγάρι μπορεί να φέρει μεγαλύτερη ποικιλία και πειραματισμό στη σεξουαλική τους ζωή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν γίνεται με σκοπό να διεγείρει τη φαντασία κι όχι με τρόπο ψυχαναγκαστικό. Αυτό υποστηρίζει το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων, με βάση έρευνες που έχουν διεξαχθεί πάνω στο θέμα αυτό.

4.Το after play

Eίναι ο χρόνος που αφιερώνουν τα ζευγάρια μετά την κορύφωση και των δύο. Όταν δηλαδή η σεξουαλική πράξη έχει ολοκληρωθεί και έχουν περάσει σε φάση χαλάρωσης. Αυτή η φάση μπορεί να περιλαμβάνει χάδια, φιλιά, αγκαλιές, ερωτόλογα, όμως δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε παράταση της σεξουαλικής συνεύρεσης και πιθανόν σε έναν δεύτερο γύρο. Και για τα δύο φύλα ισχύει ότι όσο πιο πολύ χρόνο αφιερώνουν στο after play τόσο πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή δηλώνουν ότι έχουν, επιβεβαιώνοντας παράλληλα μεγαλύτερα ποσοστά ευτυχίας στη σχέση.

5.Το spooning μετά το σεξ

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Archives of Sexual Behavior έδειξε ότι τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται μετά το σεξ και αποκοιμούνται ο ένας σε επαφή με το σώμα του άλλου, δηλώνουν ότι απολαμβάνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σεξ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ζευγάρια που προτιμούν το spooning – τη στάση ύπνου όπου ο άντρας, ενώ είναι γυρισμένος στο πλάι, αγκαλιάζει τη γυναίκα, η οποία κουρνιάζει στο σώμα του με γυρισμένη τη δική της πλάτη. Πώς εξηγείται, όμως, αυτό; Προφανώς επειδή η αγκαλιά κατά τη διάρκεια του ύπνου επιβεβαιώνει ότι υπάρχει δυνατή σχέση τρυφερότητας και οικειότητας ανάμεσα στους δύο συντρόφους, που αντανακλά τις θετικές προεκτάσεις της και στο σεξ.

6.Η γυμναστική

Αυτό, το ξέρω, είναι λίγο outsider. Ισχύει, όμως, και δεν βλάπτει να το λάβεις υπόψη, ιδιαίτερα αν δε γυμνάζεσαι και δεν είσαι ευχαριστημένος από τη σεξουαλική σου ζωή. Όλο και περισσότερες έρευνες, ανάμεσα στις οποίες και μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Human Sexuality, επιβεβαιώνουν ότι οι άνδρες που γυμνάζονται συστηματικά έχουν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή και καλύτερες επιδόσεις στο σεξ. Αντίστοιχα, οι γυναίκες που γυμνάζονται έχουν καλύτερη σχέση με το σώμα τους, μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιο ικανοποιητικούς οργασμούς. Όσο για τα γυμνασμένα ζευγάρια, αναφέρεται ότι έχουν καλύτερο συντονισμό στο σεξ, πράγμα που φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική ικανοποίηση.  

Διάβασε ακόμα:

Τι Ψάχνουν Οι Γυναίκες Στο Online Dating

Γενιά Μπούμερανγκ: Μήπως Ανήκεις Σε Αυτή;

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.