Η αυτοπειθαρχία είναι η ικανότητά σας να ελέγχετε με συνέπεια και αποτελεσματικά τα συναισθήματα και τις πράξεις σας. Είναι μια πρακτική της υπακοής στους περιορισμούς, της ευθύνης για τις ενέργειες και της εμμονής στα σχέδια για να γίνουν τα πράγματα έγκαιρα.

Με καλά ανεπτυγμένη αυτοπειθαρχία, κινητοποιήστε και παρακολουθείτε τις παρορμήσεις αλλά και τις ενέργειές σας. Η Πειθαρχία, όσο και να μη μας αρέσει αυτή η λέξη, αυξάνει σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα να γίνετε επιτυχημένοι στη ζωή. Αλλά, το πρόβλημα είναι ότι η Πειθαρχία είναι «εύθραυστη». Δοκιμάζεται από τους περισπασμούς της καθημερινής ζωής και χρειάζεται συνεχή ενίσχυση. Ναι, καλά το διαβάσατε! Χρειάζεται συνεχώς ενίσχυση!

Παρακάτω δίνονται τα βασικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να καλλιεργήσετε μακροχρόνια αυτοπειθαρχία.

1. Καθορίστε σαφείς και συγκεκριμένους στόχους

Όπως με κάθε μονοπάτι επιτυχίας, η πειθαρχία ξεκινά επίσης με τον καθορισμό σαφών στόχων. Οι στόχοι που είναι συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι θα σας προτρέψουν να αναλάβετε δράση επειδή έχετε ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους. Είναι λιγότερο πιθανό να χρονοτριβείτε να ξεκινήσετε καθώς επίσης και να συναντήσετε τη γραμμή του τερματισμού.

2. Τοποθετήστε τον χάρτη των στόχων σας σε εμφανές σημείο

Το γράφημα των στόχων σας μαζί με το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα και τον χάρτη διαδρομής για να φτάσετε στον προορισμό σας θα πρέπει να βρίσκονται σε ένα μέρος που μπορείτε να βλέπετε συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα σας κρατήσει σε κίνηση και θα διατηρήσει τη δομή της ρουτίνας.

3. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας γιατί ξεκινήσατε

Όταν αισθάνεστε σαν να καθυστερείτε ή να μην έχετε κίνητρο, υπενθυμίστε στον εαυτό σας γιατί ξεκινήσατε εξαρχής. Οραματιστείτε τον εαυτό σας να πετυχαίνει τον στόχο που έχετε θέσει και πώς φαίνεται η ζωή αφού φτάσετε εκεί.

4. Χρησιμοποιήστε ισχυρές θετικές επιβεβαιώσεις για να παραμείνετε σε καλό δρόμο

Οι επιβεβαιώσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε το γιατί. Λένε στο υποσυνείδητό σας ότι είστε σε θέση να πετύχετε αυτό που θέλετε και πραγματικά επιθυμείτε και με εξαιρετικό τρόπο, που βελτιώνει την πειθαρχία σας.

Συνοψίζοντας, η αυτοπειθαρχία απαιτεί συνεχή εξάσκηση και φροντίδα. Ακολουθώντας απλώς τις προαναφερθείσες πρακτικές, μπορείτε να κατακτήσετε την αυτοπειθαρχία σας και να πετύχετε τους στόχους της ζωής σας, προσωπικούς ή επαγγελματικούς. Με λίγα λόγια, είναι στο χέρι σας να πάρετε την απόφαση για να πετύχετε και εδώ που τα λέμε, γιατί όχι;

Αρχική δημοσίευση από τον Σταύρο Μπαρούτα στο epixeiro.gr.

Author(s)

  • epixeiro.gr

    Η επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο

    Tο epixeiro.gr είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πύλη για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας, αποτελεί πλέον το μέσο μιας άμεσης, συνεχούς και διαδραστικής επικοινωνίας της επιχειρηματικής κοινότητας, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας ενεργά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις που δημιουργούν προστιθέμενη αξία. Αποτελεί επίσης έναν χώρο όπου νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις -μικρές, μεσαίες ή μεγάλες-, υποψήφιοι επενδυτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες, και φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις που τους δίνονται για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους κουλτούρα. Το epixeiro.gr επιδιώκει να προσφέρει γνώση και να δίνει έμπνευση μέσα από το πλούσιο περιεχόμενό του, προσφέροντας στο αναγνωστικό του κοινό το know-how πάνω από 500 αρθρογράφων που αποτελούν ειδήμονες στον χώρο τους.