Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί να μην μένεις σπίτι.
-Ποια είναι η δραστηριότητα που κάνει το καλοκαίρι ξεχωριστό.


Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα. Μπορεί να μην πας διακοπές, ίσως ο φόβος και το άγχος να είναι πιο έντονα και να μην σε αφήνουν να χαλαρώσεις, όπως θα ήθελες. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάζεσαι την ξεκούραση και πρέπει να την εξασφαλίσεις με κάθε τρόπο. 

Ακολουθούν 4 συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις, όπου κι αν βρίσκεσαι, για να ενισχύσεις την ευεξία σου.

Βγες από το σπίτι

Αν βρίσκεσαι στο σπίτι, είναι πιο πιθανό ότι θα βρεις κάτι να κάνεις. Ίσως νιώσεις την ανάγκη να καθαρίσεις, να τακτοποιήσεις, να μαγειρέψεις, να προγραμματίσεις. Αλλά αν έχεις πάρει άδεια, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθείς με τίποτα από αυτά. Είναι η ώρα σου να χαλαρώσεις, να αποφορτιστείς και να αφήσεις τις υποχρεώσεις πίσω σου. Ο καλύτερος τρόπος να το πετύχεις είναι να φύγεις από το σπίτι. Κάνε μια βόλτα στο πάρκο, πήγαινε στη θάλασσα, συνάντησε ένα φίλο. Απλά, μην μένεις σπίτι! 

Φάε πρωινό και μεσημεριανό στο μπαλκόνι

Μια από τις πιο αγαπημένες καλοκαιρινές συνήθειες είναι οι ώρες που περνάμε στο μπαλκόνι ή στον κήπο. Μπορείς να αλλάξεις παραστάσεις ακόμα και μέσα στο ίδιο σου το σπίτι. Αν όλο το χρόνο τρως στο τραπέζι της κουζίνας, ήρθε η ώρα να φας έξω, αν βέβαια δεν κάνει υπερβολική ζέστη. Το ίδιο ισχύει και με τον πρωινό σου καφέ ή ένα ποτό το βράδυ. Μπορείς να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου στην προσωπική σου καφετέρια ή εστιατόριο. 

Διάβασε ένα βιβλίο

Αν αγαπάς το διάβασμα, τότε το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή να αφιερώσεις χρόνο σε αυτόν. Μπορείς να έχεις το βιβλίο σου μαζί σου στην παραλία και να χαλαρώνεις στην ξαπλώστρα. Μπορείς να διαβάσεις στο μπαλκόνι σου ή στο πλοίο όσο περιμένεις να φτάσεις στον προορισμό σου. Είναι βέβαιο ότι θα μπορέσεις να ξεκλέψεις μερικά λεπτά κάθε μέρα για να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο.

Κάνε μπάνιο στη θάλασσα

Η μια δραστηριότητα που πραγματικά κάνει το καλοκαίρι πραγματικά να ξεχωρίζει είναι το κολύμπι και ειδικά στη θάλασσα. Η αίσθηση του δροσερού νερού πάνω στο σώμα είναι μία από τις απολαύσεις του καλοκαιριού και μία συνήθεια που μπορεί να ενισχύσει την ευεξία σου, ιδιαίτερα αν πραγματοποιηθεί στις κατάλληλες συνθήκες, δηλαδή με ησυχία, καλή παρέα και ωραίο καιρό. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις τις διακοπές για να κολυμπήσεις, τόλμησε να επισκεφτείς μια κοντινή παραλία ακόμα και μετά τη δουλειά. Επιπλέον, όσο βρίσκεσαι στην παραλία, περπάτα ξυπόλυτος στην άμμο, είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς. 

Ό,τι κι αν κάνεις φέτος το καλοκαίρι, υιοθετώντας τις παραπάνω συνήθειες, είναι βέβαιο ότι θα μπορέσεις να ξεκουραστείς και να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου.

Διάβασε ακόμα:

Wellness και Well-being στο… μικροσκόπιο

Έρευνα: Το στρες ασπρίζει τα μαλλιά!

Author(s)

  • Ελίζα Σακκά

    Content Editor

    Η Ελίζα Σακκά είναι content editor και social media manager.