Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Τις φαρμακευτικές ιδιότητες του νερού.
-Πώς μπορείς να βρεις γαλήνια μέσα από το νερό. 


Έχεις παρατηρήσει ότι όταν νιώθεις άγχος ασυναίσθητα το μυαλό σου αποσπάται και αρχίζεις να ονειρεύεσαι τις επόμενες διακοπές σου; Το μυαλό σου ταξιδεύει σε καταγάλανες παραλίες, ζεστά κλίματα και στιγμές χαλαρώσεις. Στο μυαλό σου έρχεται ο ήχος των κυμάτων και νιώθεις μια ξαφνική γαλήνη να διατρέχει το σώμα σου. 

Γνώριζες ότι το νερό μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία; Μια ευρωπαϊκή έρευνα από το Πανεπιστήμιο Exeter στην Αγγλία, ανακάλυψε ότι το να περνάς περισσότερο χρόνο κοντά ή μέσα στο νερό έχει θετικά αποτελέσματα για την ψυχική σου υγεία.   

Παρακάτω θα βρεις τρεις τρόπους που μπορείς να αξιολογήσεις τα θετικά οφέλη του νερού. 

Μια βόλτα στην παραλία 

Αφιέρωσε λίγη ώρα από τον ελεύθερο σου χρόνο για μια χαλαρωτική βόλτα κοντά στην θάλασσα. Ο ήχος των κυμάτων και η αίσθηση της άμμου στην χούφτα σου θα σε βοηθήσει να αποσπάσεις την προσοχή σου και να αφήσεις για λίγο πίσω σου μια απαιτητική καθημερινότητα. Μια βόλτα στην θάλασσα είναι και μια καλή ευκαιρία να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. 

Ένα ζεστό μπάνιο 

Μετά από μια πιεστική μέρα το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου είναι ένα ζεστό μπάνιο. Γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό και παρατήρησε πώς το νερό επιδρά θετικά στο σώμα σου. Επίτρεψε στο σώμα σου και το μυαλό σου να χαλαρώσει και να απολαύσει την στιγμή. 

Διαλογισμός με ηχούς νερού 

Βρες λίγο χρόνο μέσα στην μέρα για να διαλογιστείς με την βοήθεια φυσικών ήχων. Βρες ένα ήσυχο μέρος μέσα στο σπίτι και κάθησε οκλαδόν ή ξάπλωσε αναπαυτικά. Βάλε να παίζουν ήχοι από την θάλασσα ή την βροχή και κλείσε τα μάτια. Πάρε βαθιές ανάσες και άσε το σώμα σου και το μυαλό σου να χαλαρώσουν.

Διάβασε ακόμα:

Οι 10 Εντολές Της Χαλάρωσης

Νερό: Οι Διαφορετικοί Τρόποι Που Ενισχύει Την Ευεξία Σου

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.