Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς οι στόχοι θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τα συναισθήματά σου.
-Πόση σημαντική είναι η διαύγεια.


Το να θέτεις στόχους είναι διαφορετικό από το να τους πραγματοποιείς. Ίσως είναι και πιο σημαντικό μάλιστα. Απαιτεί μεγάλη δύναμη ψυχής και διαύγεια. Γιατί όταν έχεις διαύγεια, είναι πολύ πιο εύκολο να κυνηγήσεις τους στόχους σου. Για να τους θέσεις όμως, πρέπει πρώτα να τους καθορίσεις. Όταν αντιμετωπίζεις εμπόδια, οι στόχοι σε βοηθούν να κάνεις επιλογές. Γιατί σε βοηθούν να καταλάβεις πού πρέπει να φτάσεις. Και τότε το κάθε σου βήμα θα είναι ακόμα πιο εύκολο.

Και όταν τους φτιάξεις, μπορείς να κάνεις τα εξής:

1.Χρησιμοποίησε τους στόχους σου για να κάνεις μικρά βήματα

Για να σκεφτείς προσεκτικά και να κάνεις τη σωστή επιλογή, θα πρέπει να μην βιάζεσαι. Όσο σκέφτεσαι την κάθε σου κίνηση και προσπαθείς να αποφασίσεις κατά πόσο ταιριάζει ή όχι με τον στόχο σου, αν κάνεις μικρά και προσεκτικά βήματα, βοηθάς το μυαλό σου να σκεφτεί καθαρά, να δει τις διαφορετικές επιλογές και να αναζητήσει την βοήθεια που χρειάζεσαι.

2.Χρησιμοποίησε τους στόχους σου για να κατανοήσεις τα συναισθήματά σου

Δώσε πολύ μεγάλη βαρύτητα στο πώς αισθάνεσαι και το πώς σκέφτεσαι για τους στόχους σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να είσαι περισσότερο παρών. Και όταν κατανοήσεις καλύτερα εσένα, τότε μπορείς να παίρνεις και καλύτερες αποφάσεις. Χρησιμοποίησε τα συναισθήματά σου στην καθημερινή σου ζωή, όσο δουλεύεις τους στόχους σου.

3.Χρησιμοποίησε τους στόχους σου σαν κίνητρο

Το ακριβώς αντίθετο από αυτό που κάνουν οι άλλοι. Μην περιμένεις να βρεις κίνητρο για να θέσεις τους στόχους σου, γιατί έτσι δεν θα έχεις αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε τους στόχους σου ως κίνητρο για τις πράξεις σου.

Οι στόχοι σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος. Σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Σου δίνουν την δυνατότητα να ξεπερνάς κάθε φόβο και ανασφάλεια και να διώχνεις μακριά τις αρνητικές σκέψεις. Γι’ αυτό βάλε στόχους, κάνε μικρά βήματα, κατανόησε τον εαυτό σου και πέτυχε περισσότερα

Διάβασε ακόμα:

Win – Win. H Νοοτροπία Που Πρέπει Να Υιοθετήσεις Για Να Πετύχεις Τους Στόχους Σου

Αυτο-Ύπνωση. Η Εμπειρία Που Σε Βοηθάει Να Πετύχεις Τους Στόχους Σου Με Τη Δύναμη Του Μυαλού Σου

 

Author(s)

  • Mareo McCracken

    σύμβουλος αυτοβελτίωσης

    Ο Mareo McCracken είναι σύμβουλος αυτοβελτίωσης.