Όλοι οι άνθρωποι ιδανικά θα θέλαμε να πετύχουμε κάθε στόχο που βάζουμε στην ζωή μας σε όλους τους τομείς και να έχουμε οτιδήποτε επιθυμούμε. Σωστά; 

Τι γίνεται όμως και δεν τους πετυχαίνουμε; Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε εμείς για να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες αποτυχίας, είναι να τους θέσουμε σωστά! 

Τα παρακάτω tips έχουν ακριβώς αυτόν τον σκοπό, να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες αποτυχίας ενός στόχου. 

Καθόρισε τον στόχο και γράψε τον σε ένα χαρτί

Αυτό που κάνει μια απλή επιθυμία στόχο είναι το πλάνο δράσης. Δεν αρκεί δηλαδή να σκεφτώ απλά τι θέλω στην ζωή μου, αλλά να καθορίσω ακριβώς τι είναι αυτό και να το γράψω με λεπτομέρειες. Οι περισσότεροι άνθρωποι αν τους ρωτήσεις τι ακριβώς επιθυμούν στην ζωή τους, θα δυσκολευτούν να το βρουν. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Κρατάμε δηλαδή απλές επιθυμίες απλά στο μυαλό μας και νομίζουμε ότι έχουμε στόχους. Ο στόχος για να αυξήσεις τις πιθανότητες επίτευξής του πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένος και διατυπωμένος σε χαρτί. 

Γράψε τον στόχο στον Ενεστώτα χρόνο 

Ένα tip που πραγματικά θα κάνει την διαφορά στην επίτευξη του στόχου σου, είναι όχι μόνο να γράψεις τον στόχο αλλά μάλιστα να το γράψεις στον Ενεστώτα χρόνο σαν να συμβαίνει ήδη αυτό που γράφεις. Καθώς ο εγκέφαλος δεν καταλαβαίνει αν αυτό που σκέφτομαι είναι αλήθεια η ψέματα, είναι πολύ σημαντικό να έχω συνεχώς στο μυαλό μου αυτό που επιθυμώ, σαν να συμβαίνει ήδη. 

Συνήθως αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι, όταν γράφουμε έναν στόχο, είναι να ξεκινάμε με το ‘Θέλω να..’ και τον στόχο που θέλουμε να πετύχουμε. Αυτό που κάνουμε εκείνη την ώρα είναι να δώσουμε την εντολή στον εγκέφαλο πάντα να θέλει να πετύχει αυτό που επιθυμούμε, και αυτό δεν το θέλουμε. 

Γράψε τον στόχο με λεπτομερειες 

Ακόμη ένα tip που θα σε βοηθήσει να κάνεις την διαφορά στην επίτευξη των στόχων σου είναι να γράψεις τον στόχο με τόσες πολλές λεπτομερειες, σαν να βλέπεις σκηνή από την μελλοντική ταινία της ζωής σου. Εδώ θα σε βοηθήσει η φαντασία σου να φτιάξεις σκηνές από την ταινία της ζωής σου! Μην διστάσεις να γράψεις πράγματα που σου φαίνονται απίθανα προς το παρόν. Όλα όσα βλέπεις γύρω σου σήμερα, ξεκίνησαν από την φαντασία ενός ανθρώπου. Μην ξεχνάς άλλωστε πως όλα είναι δυνατά!

Σου προτεινω να εφαρμόσεις αυτά τα tips και είμαι σίγουρη πως οι στόχοι που έχεις σήμερα, θα γίνουν σύντομα η πραγματικότητα του μέλλοντός σου!

Διάβασε ακόμα:

Τι να πεις όταν είσαι θυμωμένος

Τα οφέλη της ανάγνωσης: Πώς μπορεί να επηρεάσει θετικά τη γνωστική σου λειτουργία

Author(s)

  • Τζορτζιάνα Γιάννη

    Online Courses Specialist

    H Τζορτζιάνα είναι Online Courses Specialist, Founder of Find Your Digital Way και Υποστηρίζει φιλόδοξους Digital Solopreneurs να χτίσουν και να προωθήσουν κερδοφόρα Ψηφιακά Μαθήματα με σκοπό την αυτοματοποίηση της ψηφιακής τους επιχείρησης και μιας πιο ελεύθερης καθημερινότητας.