Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς σε βοηθάει η ευγνωμοσύνη.
-Γιατί να δοκιμάσεις ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης.


Η δύναμη της θέλησης αποτελεί συχνά το κλειδί της επιτυχίας, αλλά υπάρχουν 3 συναισθήματα που είναι πιο δυνατά από αυτήν και σε βοηθούν να επιτύχεις τους στόχους σου. Σύμφωνα με τον David DeSteno, καθηγητή ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Northeastern και συγγραφέα του βιβλίου “Συναισθηματική Επιτυχία”, αυτά είναι η ευγνωμοσύνη, η συμπόνοια και η αξιοπρέπεια.

Και τα 3 αυτά συναισθήματα δίνουν μεγαλύτερη αξία στο μέλλον παρά στο παρόν και σε βοηθούν να διατηρήσεις τον έλεγχο.

Όταν αισθάνεσαι ευγνώμων, όταν συμπάσχεις με τα προβλήματα των γύρω σου, όταν είσαι υπερήφανος για τις ικανότητές σου, παλεύεις πιο εύκολα για το μέλλον σου και οδηγείσαι σταδιακά στην επιτυχία, υποστηρίζει ο DeSteno.

Το πρόβλημα αναφορικά με τη δύναμη της θέλησης λέει ο DeSteno, είναι πως είναι πολύ δύσκολο να είσαι συγκεντρωμένος σε κάτι που δεν θέλεις να κάνεις.

Από την άλλη, η ευγνωμοσύνη, η συμπόνοια και η αξιοπρέπεια είναι πιο δυνατά συναισθήματα γιατί σε βοηθούν να διατηρείς τον έλεγχο, να καλλιεργείς την υπομονή, να χτίζεις δυνατές σχέσεις, να συνεργάζεσαι, να βοηθάς κάποιον και να μπορείς να συγκεντρωθείς πιο εύκολα στα μελλοντικά σου σχέδια.

Για να το κάνεις αυτό, θα πρέπει να είσαι δίκαιος, γενναιόδωρος, ειλικρινής. Θα πρέπει να θέλεις να βοηθήσεις τους γύρω σου και να είσαι πρόθυμος να συνεργαστείς.

Πώς μπορείς να καλλιεργήσεις ακόμα περισσότερο την ευνγωμοσύνη, την συμπόνοια και την αξιοπρέπεια σου; Ο DeSteno σου προτείνει να κρατάς ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, να ξεκινήσεις διαλογισμό, να προσπαθείς να καλλιεργείς το αίσθημα της συμπόνοιας σου και να προστατεύεις την αξιοπρέπειά σου με τέτοιο τρόπο που να μην βλάπτεις τα όνειρα και τους στόχους σου. 

Όταν αισθάνεσαι ευγνώμων, όταν συμπάσχεις με τα προβλήματα των γύρω σου, όταν είσαι υπερήφανος για τις ικανότητές σου, παλεύεις πιο εύκολα για το μέλλον σου και οδηγείσαι σταδιακά στην επιτυχία. 

Διάβασε ακόμα:

Οι Επιστήμονες Σου Λένε Πώς Και Γιατί Τα Αρνητικά Συναισθήματα Σου Κάνουν Καλό

35 Βήματα Για Να Φτάσεις Στην Κορυφή