Το καλό όσο μεγαλώνεις είναι ότι αποκτάς περισσότερες γνώσεις και μεγαλύτερη εμπειρία, γεγονός που σε κάνει πιο αποτελεσματικό σε ό,τι κάνεις. Δυστυχώς στα σύγχρονα εργασιακά περιβάλλοντα αυτό και μόνο δεν αρκεί για να θεωρείσαι αποδοτικός και αποτελεσματικός στην εργασία σου. Τι μετράει; Η ταχύτητα. Και εδώ είναι που μπορεί να υστερείς σε σχέση με τους νεότερους σου. Εκ πρώτης όψεως είναι παράδοξο: Είσαι πιο αργός από κάποιον νεότερο από εσένα, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο λόγω της εμπειρίας σου που σε βοηθά να αναγνωρίσεις προβλήματα και λύσεις  με μεγαλύτερη αμεσότητα. Το πρώτο βήμα για να αντιστρέψεις αυτή την κατάσταση είναι να αναγνωρίσεις και αποδεκτείς τρία από τα πιο κοινά εμπόδια που σε κρατάνε πίσω. 

1.Έχεις δυσκολίες στην όραση. Με το πέρασμα του χρόνου η εμφάνιση της πρεσβυωπίας μπορεί να σαμποτάρει την άνεση της κοντινής σου όρασης πράγμα που θα αρχίσει να σε δυσκολεύει όλο και περισσότερο όταν διαβάζεις, γράφεις, οδηγείς, χρησιμοποιείς τα μέσα τεχνολογίας, ακόμα και το κινητό σου τηλέφωνο. Είναι σημαντικό να μην επιτρέψεις σε αυτή τη δυσκολία να πλήξει την αποδοτικότητά σου αλλά αντίθετα να την αντιμετωπίσεις με τα κατάλληλα γυαλιά που θα σου επιτρέψουν να μην καθυστερείς επειδή δεν βλέπεις καλά.

2.Δεν το έχεις με την τεχνολογία. Πιθανόν να νιώθεις ότι έχεις κάποια σημαντικά κενά σε σχέση με τους νεότερους που φαίνεται να την παίζουν στα δάχτυλα. Μην την παραμερίζεις όμως επειδή νιώθεις ότι δεν τα καταφέρνεις ή δεν είσαι εξοικειωμένος με αυτήν. Όσο εξασκείσαι τόσο βελτιώνεσαι. Μερικές φορές ένα σεμινάριο ή κάποια μαθήματα μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα διαφωτιστικά και να σε βοηθήσουν να υπερπηδήσεις τα όποια κενά.

3.Δεν ρωτάς. Όσο όμως δεν ρωτάς, εκείνους που έχουν τις γνώσεις στα πεδία στα οποία δεν έχεις αρκετή ενημέρωση τόσο μένεις πίσω. Να θυμάσαι ότι ρωτώντας διευρύνεις εύκολα και γρήγορα τους ορίζοντές σου και υπερπηδάς τα όποια εμπόδια. Μην σταματάς λοιπόν να ρωτάς για να μαθαίνεις. Τους συναδέλφους, τους φίλους, τους ειδικούς, όχι μόνο τους μεγαλύτερους από εσένα αλλά και τους νεότερους. Μην ξεχνάς ότι για να ζήσεις με τη δύναμη και το κέφι της νιότης χρειάζεσαι τους νέους δίπλα σου κι όχι απέναντί σου. Ακόμα και τα παιδιά σου έχουν πολλά να σου πουν.

Τα καλά νέα είναι ότι ενώ το δεύτερο και το τρίτο εμπόδιο απαιτεί σημαντική προσπάθεια από την πλευρά σου, το πρώτο εμπόδιο μπορεί να διορθωθεί αμέσως. Αν νιώθεις ότι η όρασή σου δεν σε βοηθάει, φρόντισε να αναζητήσεις το συντομότερο δυνατό τα κατάλληλα γυαλιά που θα σου επιτρέψουν να ανακτήσεις την όραση της νιότης σου.

Τι μας συμβούλευσαν οι ειδικοί;

Μας κατεύθυναν στη Varilux, μια από τις πιο καινοτόμες εταιρίες στο χώρο της όρασης, που μας πρότεινε την ομώνυμη σειρά πολυεστιακών φακών της, των οποιών είναι και ο εφευρέτης. Η Varilux έχει σαν βασικό όραμα να βελτιώσει την όραση και την ποιότητα της ζωής των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κοντινή τους όραση λόγω πρεσβυωπίας και να προσφέρει λύσεις, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που ανταποκρίνονται στην ανάγκη για φυσική όραση σε όλες τις αποστάσεις. Το σύστημα Live Optics που εφαρμόζει στους φακούς της, αποτελεί μια πατενταρισμένη διαδικασία της συγκεκριμένης σειράς που έχει ως απώτερο στόχο να επιτύχει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στον φακό και το ανθρώπινο μάτι. Αν έχετε χρόνο δείτε το φουτουριστικό τους βίντεο – δυστυχώς μόνο στα Αγγλικά.

Επιλέγοντας έξυπνα γυαλιά θα έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να επανέλθεις στην ταχύτητα που περιμένεις από τον εαυτό σου. Και με την αυτοπεποίθηση αυτής της μιρκής επιτυχίας είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσεις τρόπους να λύσεις και τα επόμενα προβλήματα.

Διάβασε ακόμα:

5 Ανύποπτα Σημάδια Που Αποκαλύπτουν Ότι Δεν Βλέπεις Καλά

Βρες Πάλι Σκοπό Με Καθαρή Ματιά

Δες Ξανά Τον Κόσμο Σε Υψηλή Ανάλυση

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.