Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί δεν μπορείς να θυμηθείς τους κωδικούς σου.
-Πώς μπορείς να τους απομνημονεύσεις εύκολα.


Μέσα σε 48 ώρες, είναι πολύ πιθανό να έχεις ξεχάσει κωδικούς που μόλις έβαλες. Το συναίσθημα είναι απαίσιο και η ουρά πίσω σου στην τράπεζα ή ο χρόνος που παλεύεις με τον υπολογιστή σου μοιάζει να σε κοιτάει απειλητικά.

Ωστόσο, βρήκαμε 3 τρόπους με σίγουρη επιτυχία και μπορείς να μας ευχαριστήσεις αργότερα.

Χρησιμοποίησε υψηλή τεχνολογία

Υπάρχουν άπειρες εφαρμογές όπως το Keeper και το Dashlane που κρατάνε μυστικούς τους κωδικούς σου, αλλά εσύ μπορείς να έχεις πολύ εύκολη πρόσβαση όποτε τους χρειάζεσαι. Οι περισσότερες εφαρμογές έχουν χώρο ικανό να αποθηκεύσει 50 passwords οπότε όπως καταλαβαίνεις, ένας νέος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά σου μόλις. Για την ιστορία, να πούμε ότι ο μέσος εργαζόμενος χρειάζεται να αλλάξει ένα password που ξέχασε, περίπου 37 φορές το χρόνο.

Το old-school δεν έχει πεθάνει ακόμα

Μπορεί η τεχνολογία να είναι στην διάθεσή μας, αλλά και η παλιά «σχολή» μας εξυπηρετεί ακόμα σε αυτή τη φάση.

Δες 2 πολύ εύκολους τρόπους που δεν περιλαμβάνουν την τεχνολογία:

Διάλεξε 3 άσχετες μεταξύ τους λέξεις που όμως σημαίνουν κάτι για εσένα

Η Kathleen Nadeau, κλινική ψυχολόγος από το Maryland ορκίζεται πάνω σε αυτό το πλάνο. Πρέπει να είναι 3 λέξεις που κάτι σημαίνουν για εσένα και είναι εύκολο να τις θυμάσαι όπως για παράδειγμα σκύλος – κόκαλο – μπαμπάς. Αν έχεις σκύλο, σίγουρα του αρέσουν τα κόκαλα και αν στον έφερε ο μπαμπάς σου τότε bingo.

Γράψε όχι όλο το password σου, αλλά λέξεις κλειδιά για να το βρεις

«Παράδειγμα, εμένα το password μου είναι “downey-shirley-converse” και έτσι έχω γράψει μέρος που γεννήθηκα, κολλητή και αγαπημένα παπούτσια. Μπορείς να έχεις και μια εικόνα κάπου σε ένα τετράδιο με το password σου, που δεν είναι όμως προφανής», συμβουλεύει η Tracy Alloway, επίσης ψυχολόγος.

«Μελέτη μάλιστα έδειξε ότι αν το ζωγραφίσεις ο ίδιος, θα το θυμάσαι πολύ πιο εύκολα γιατί ο εγκέφαλός σου θα θυμάται την κίνηση», λέει η ίδια. Επιπλέον, μπορείς σαν κωδικό να βάλεις το αγαπημένο σου τραγούδι ή στίχους του.

Και να θυμάσαι: «Δεν είναι ότι έχεις κακή μνήμη, απλά έχεις πάρα πολλές πληροφορίες εκεί μέσα και ο εγκέφαλός σου χρειάζεται χρόνο να τις βρει», καταλήγει.

Διάβασε ακόμα:

Ξεχνάς συνεχώς; Έχεις στρες σύμφωνα με το Harvard

5 Τρόποι Για Να Μην Ξεχνάς Τίποτα

Author(s)

  • Stephanie Fairyington

    Συντάκτρια στο Thrive Global

    Η Stephanie Fairyington είναι συντάκτρια του Thrive Global. Τα άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στους New York Times, στη Boston Globe και σε άλλα γνωστά έντυπα.