Στα επόμενο λεπτό θα μάθεις:

-Γιατί το γέλιο είναι φάρμακο για την κακή διάθεση.
-Γιατί πρέπει να σταματήσεις να τα παίρνεις όλα προσωπικά.


Υπάρχουν κάποια πράγματα που έχουν νόημα στη ζωή. Μικρές, καθημερινές πράξεις που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Και όμως πολλές φορές χάνουμε όλα εκείνα τα απλά και σημαντικά που θα μπορούσαν να μας κάνουν περισσότερο σοφούς, να μας βοηθήσουν να μην λοξοδρομούμε, να γελάμε περισσότερο και να αισθανόμαστε κάθε ημέρα πως μας αγαπούν.

Υπάρχουν 12 τρόποι για να κάνεις την κάθε σου ημέρα ομορφότερη. Μήπως ήρθε η ώρα να τους υιοθετήσεις;

12 τρόποι για να αλλάξεις την ημέρα σου

1.Χαιρέτησε τους αγνώστους

Στην αρχή θα σου φανεί πολύ περίεργο. Και το ίδιο περίεργο θα φανεί και στους γύρω σου. Θα δεις όμως οι πιο ευγενικοί θα σου χαμογελάσουν και θα σε χαιρετήσουν κι εκείνοι. Αρκεί ένα λεπτό για να κάνουμε ένα διάλειμμα από τον κρύο αυτό κόσμο.

2.Δείξε κατανόηση στους γονείς σου

Μπορεί να μεγαλώνουν και να γκρινιάζουν, αλλά μάντεψε: κι εσύ θα κάνεις το ίδιο όταν φτάσεις στην ηλικία τους.

3.Κατάγραψε τις σκέψεις σου

Σημείωνε με σειρά προτεραιότητας και ξεκινώντας από τις μακροπρόθεσμες, κατάληξε στις βραχυπρόθεσμες. Κάντο κάθε ημέρα πριν κοιμηθείς.

4.Γέλα με την καρδιά σου

Το γέλιο είναι το φάρμακο που ψάχνεις. Το γέλιο σου δίνει ζωή. Και ναι μπορείς να γελάς ακόμα και για πράγματα που συνήθως σου χαλούσαν τη διάθεση.

5.Πίστεψε στη δύναμη των λέξεων

Κάποιες λέξεις έχουν δύναμη. Προσπάθησε ποτέ να μην λες«ποτέ», να ξεχνάς τα «πρέπει» όταν μπορείς, συνέχιζε να «ελπίζεις». Και να θυμάσαι ότι κάποιες φορές το «ίσως» είναι καλύτερο από ένα «ναι» ή ένα «όχι».

6.Μην παίρνεις τα πάντα προσωπικά

Ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα. Μπορείς να φανταστείς πώς θα ήταν αν οι γύρω σου αν υπέθεταν πως εννοούσες καθετί που έλεγες; Γιατί λοιπόν τα παίρνεις όλα τόσο προσωπικά;

7.Διάβασε

Ξέρεις ότι ένα καλό βιβλίο μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σου σε 3 λεπτά; Να σε βοηθήσει να νιώθεις λιγότερο άγχος και να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου; Μήπως αντί να δεις τηλεόραση να το προτιμήσεις;

8.Πρόσφερε

Κάθε φορά που δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, κάνε κάτι για κάποιον άλλον. Είναι σίγουρο πως όχι μόνο θα νιώσεις καλύτερα, αλλά θα γίνεις και καλύτερος άνθρωπος. Μπορείς να δοκιμάσεις τον εθελοντισμό, να ενισχύσεις φιλανθρωπικές οργανώσεις και να βοηθήσεις τον οποιοδήποτε – στο σπίτι ή το γραφείο.

9.Αθλήσου

Η άσκηση βοηθάει το μυαλό και το σώμα, οπότε αθλήσου καθημερινά.

10.Δες τα πράγματα θετικά

Προσπάθησε να βλέπεις την αισιόδοξη πλευρά σε κάθετι που σου συμβαίνει. Όσο κλισέ και αν ακούγεται, επίλεξε να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο.

11.Προετοιμάσου για την αποτυχία

Φτιάξε την ημέρα σου όσο καλύτερα μπορείς και προσπάθησε για το καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το καταφέρνεις πάντα, αλλά δεν πειράζει. Τα λάθη είναι για να μαθαίνεις.

12.Πες δυνατά ευχαριστώ

Κάθε ημέρα με το που ανοίγεις τα μάτια σου. Θα σε γεμίσει ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχεις και θα σε κάνει να θέλεις να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό σε ό,τι και αν ασχοληθείς.

Μπορείς να επιλέξεις όποιον από τους 12 τρόπους πιστεύεις ότι ταιριάζει καλύτερα σε εσένα. Εκείνον που θα σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα και θα σε κάνει να χαμογελάσεις.

Διάβασε ακόμα:

Το Μυστικό Που Έψαχνες Για Να Είσαι Πιο Ευτυχισμένος

Ένας Ειδικός Εξηγεί Γιατί Είναι Λάθος Να Αναρωτιέσαι Πώς Θα Βρεις Το Νόημα Της Ζωής Σου

Author(s)

  • Jane Hwangbo

    Ειδική σε Θέματα Ευεξίας

    Η Jane Hwangbo είναι ειδική σε θέματα ευεξίας.