Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς να οργανώσεις την δουλειά και την ζωή σου.
-Γιατί το να έχεις πρόγραμμα είναι το κλειδί.


Μετά από μια δύσκολη χρονιά, το να κάνεις μια ολική αναθεώρηση στην στάση ζωής σου, μπορεί να μοιάζει πιο τρομακτικό από ποτέ, και γι ‘αυτό το να ακολουθήσεις ορισμένα μικροβήματα είναι τόσο σημαντικό. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα μικρά βήματα οδηγούν σε βιώσιμες αλλαγές που επηρεάζουν την ευημερία μας, την αντοχή μας, την ευτυχία και την επιτυχία μας.

Παρακάτω θα βρεις 10 μικροβήματα που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις αισιόδοξος και με θετική διάθεση, ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

Προγραμμάτισε διαλείμματα μέσα στην ημέρα σου

Αν εργάζεσαι από το σπίτι, είναι πολύ εύκολο στο τέλος της ημέρας να νιώθεις πιο κουρασμένος, αφού μπορεί να παρασυρθείς και να μην βάλεις αυστηρά όρια ανάμεσα στην δουλειά και την προσωπική σου ζωή. Προγραμμάτισε μέσα στην ημέρα, ορισμένα διαλείμματα ώστε να αποφορτίζεσαι και θα δεις ότι θα γίνεις πιο παραγωγικός και θα διατηρήσεις πιο εύκολα την ισορροπία σου.

Επικοινώνησε με έναν φίλο σου

Μπορεί να μην είναι εύκολο πλέον να βρισκόμαστε δια ζώσης, όμως είναι απαραίτητο να επικοινωνείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Μην ξεχνάς να στέλνεις μηνύματα ή emails, ή να επικοινωνείς μέσω βιντεοκλήσεων με όλους όσους αγαπάς.

Εστίασε στα όσα μπορείς να ελέγξεις

Είναι πολύ βασικό για την ψυχική σου υγεία, το να εστιάζεις στα όσα μπορείς να ελέγξεις. Κάνε μια λίστα με όλα όσα είναι στο χέρι σου και θα δεις ότι τελικά, είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζεις.

Όταν κάνεις μια αρνητική σκέψη, κάνε «παύση»

Κάθε φορά που κάνεις μια αρνητική σκέψη, επίλεξε να κάνεις «παύση». Το 2020 ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά κάθε φορά που σκέφτεσαι κάτι το οποίο σου προκαλεί ανησυχία, μπορείς πάντα να επιλέξεις να σκεφτείς όλα όσα σου έμαθε, κάνοντας μόνο μια μικρή παύση.

Χρησιμοποίησε το ξυπνητήρι σου για να συνεχίζεις να κινείσαι

Αν εργάζεσαι με τηλεργασία, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείς και να παραμείνεις καθιστός για πολύ ώρα, κάτι που επιβαρύνει κατά πολύ το σώμα σου. Χρησιμοποίησε το ξυπνητήρι σου για να συνεχίζεις να κινείσαι, βάζοντας μια υπενθύμιση κάθε τόσο.

Ξεκίνα την ημέρα σου με το να γράφεις τις σκέψεις σου

Το να γράφεις τις σκέψεις σου κάθε πρωί, θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις. Μπορείς να γράφεις όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, ή να ξεκινήσεις το δικό σου ημερολόγιο ευγνωμοσύνης.

Κάνε μια δεύτερη to-do list, με όσα δεν επείγουν

Αν εργάζεσαι από το σπίτι, ή αν τα παιδιά σου είναι σπίτι, τότε σίγουρα έχεις πολλά πράγματα να κάνεις. Θα σε βοηθήσει πολύ να οργανωθείς, το να κάνεις μια δεύτερη to-do list, με όλα όσα δεν επείγουν, αλλά πρέπει να γίνουν. Οι προτεραιότητες είναι το Α και το Ω.

Ψέκασε με λεβάντα το μαξιλάρι σου

Αν έχει διαταραχθεί η ρουτίνα του ύπνου σου λόγω της πανδημίας, το να ψεκάζεις με λεβάντα το μαξιλάρι σου πραγματικά μπορεί να σε βοηθήσει. Η λεβάντα έχει χαλαρωτικές ιδιότητες και θα σε παίρνει ο ύπνος πολύ πιο εύκολα.

Πάρε λίγο χρόνο για εσένα πριν ξεκινήσεις να εργάζεσαι

Είναι απαραίτητο το να παίρνεις λίγο χρόνο για εσένα κάθε μέρα, πριν ξεκινήσεις να εργάζεσαι. Κάνε ένα πρόγραμμα, ώστε να πάρεις πρωινό με ησυχία και να ανασυγκροτηθείς, πριν ξεκινήσεις την ημέρα εργασίας σου.

Χώρισε σωστά τον χρόνο σου

Αν είσαι αγχώδης, θα σε βοηθήσει πολύ το να χωρίζεις σωστά τον χρόνο σου, ανάλογα με το πόσα πράγματα έχεις να κάνεις. Για παράδειγμα, κάνε ένα πρόγραμμα ημέρας και φρόντισε 09.00 με 09.30 να στείλεις όλα τα emails που χρειάζεται. Μετά, ξεκίνα να κάνεις μια άλλη εκκρεμότητα κ.ο.κ.

Διάβασε ακόμα:

Ένας γιατρός εξηγεί πώς η αισιοδοξία του τον βοήθησε στη μάχη με την COVID-19

COVID – 19: Πώς οι συνήθειές μας θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε υγιείς

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

    H Marina Khidekel είναι διευθύντρια περιεχομένου του thriveglobal.com.