Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι «κακών» προϊσταμένων.
-Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα μαθήματα που σου έδωσαν.


Αν είχες ποτέ σου δύσκολο προϊστάμενο ή αφεντικό, τότε είναι σίγουρο ότι θα πήρες μια ιδέα σχετικά με το πώς θέλεις να δουλεύεις και πώς όχι. Η Rebecca Greenbaum, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Rutgers στο τμήμα management και σχέσεων εργασίας, πρόσφατα είπε στους New York Times το τι αντίκτυπο μπορεί να έχει ένα αφεντικό που ασκεί bullying, στην ομάδα του. «Μπορεί η αποδοτικότητα αρχικά να ανέβει αλλά στη συνέχεια οι άνθρωποι κουράζονται και παραιτούνται», τόνισε.

Μιας και τα μαθήματα στη ζωή μας, έρχονται από τις εμπειρίες μας, παρακάτω θα βρεις πιο είναι τα πιο συνηθισμένα που μπορείς να πάρεις, από έναν «κακό» προϊστάμενο ή ένα «κακό» αφεντικό.

Κανείς δεν είναι αρμόδιος για την καριέρα σου, παρά μόνο εσύ

Αν έχεις βρεθεί σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει, ή που δεν ταιριάζει πλέον στον χαρακτήρα σου, μην φοβάσαι να κάνεις αλλαγές. Σε περίπτωση δε, που δεν σε στηρίξει το αφεντικό σου και αντί να σε μετακινήσει σε άλλο τμήμα, σε προτρέψει να φύγεις, τότε έχε υπόψη σου ότι κανείς δεν αρμόδιος για την καριέρα σου, παρά μόνο εσύ.

Το bullying δεν είναι ανεκτό

Αν ο προϊστάμενός σου σε τρομοκρατούσε και σου φερόταν άσχημα, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως το bullying δεν είναι ανεκτό, πόσο μάλλον στον χώρο εργασίας σου.

Οι ομάδες κάνουν την διαφορά

Αν ο προϊστάμενός σου δεν σεβόταν την ομάδα του και δεν είχε επαγγελματική συμπεριφορά προς εσάς, τότε σίγουρα πλέον ξέρεις πως οι ομάδες κάνουν τη διαφορά και πως οι άνθρωποι αποδίδουν καλύτερα, όταν είναι ευτυχισμένοι.

Είναι σημαντικό να ηγείσαι με την καρδιά σου

Ίσως από τα πιο αξιόλογα μαθήματα που μπορείς να πάρεις από ένα «κακό» αφεντικό, είναι πως πρέπει να ηγείσαι με την καρδιά σου. Είναι επίσης σημαντικό να λειτουργείς με ενσυνειδητότητα γιατί μόνο έτσι, η ομάδα σου θα μπορέσει να ανθίσει.

Καμία δουλειά δεν αξίζει να θυσιάσεις την υγεία σου

Αν έχεις βρεθεί σε τοξικό περιβάλλον, σίγουρα αργά ή γρήγορα επηρεάστηκε η ψυχική σου υγεία και η γενική σου ευεξία. Είτε βρέθηκες σε οριακό σημείο είτε το αντιλήφθηκες νωρίς, τότε πλέον ξέρεις πως καμία δουλειά δεν δεν αξίζει να θυσιάσεις την υγεία σου.

It takes two to tango

Πολλές φορές, μια κακή συμπεριφορά είναι απόρροια μιας άλλης, επίσης κακής. Αν ο προϊστάμενός σου, σε πίεζε είναι πολύ πιθανό να πιεζόταν και εκείνος. Σίγουρα με την παρουσία σου σε μια τέτοια εργασία κατάλαβες πως «χρειάζονται δύο για να χορέψουν τανγκό» αλλά αν ο ρυθμός δεν ταιριάζει σε εσένα, τότε είναι καλύτερα να φύγεις.

Ο συνεχής έλεγχος σκοτώνει την δημιουργικότητα

Αν ο προϊστάμενός σου, ή το αφεντικό σου, είχε μανία με τον έλεγχο τότε αυτό σίγουρα θα επηρέασε και την δημιουργικότητά σου. Η συνεχής πίεση και ο έλεγχος, σκοτώνει την δημιουργικότητα και όχι μόνο, και αυτό είναι ένα επίσης πολύ σημαντικό μάθημα.

Το παράδειγμα της αποφυγής

Ένα ακόμα μάθημα που σίγουρα πήρες από ένα «κακό» αφεντικό, είναι τι να αποφύγεις να κάνεις στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία. Αν ο χαρακτήρας του δεν άρεσε σε κανέναν, τότε κάθε φορά που τείνεις να ξεφύγεις από τα ιδανικά σου, απλά σκέψου τον.

Οι προτεραιότητες είναι το κλειδί

Αν το αφεντικό σου σε γέμιζε με αρμοδιότητες τότε προκειμένου να τα προλάβεις όλα ή έστω τα πιο σημαντικά, έμαθες να βάζεις προτεραιότητες. Και αυτό, είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη καριέρα.

Το ένστικτό σου, μπορεί να σε οδηγήσει

Όπως προ είπαμε, κανείς δεν ξέρει το καλύτερο από εσένα, για εσένα. Αν ένα παλαιότερο αφεντικό σου σε επηρέασε σε ένα ζήτημα και σου άλλαξε γνώμη, οδηγώντας σε μια λάθος συμπεριφορά ή σε μια κακή επιλογή, τώρα ξέρεις πως πρέπει να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου γιατί μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Διάβασε ακόμα:

Πότε Πρέπει Να Πεις Όχι Στο Αφεντικό Σου

11 Απλοί Τρόποι Να Κάνεις Το Αφεντικό Σου Να Σε Αγαπήσει

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

    H Marina Khidekel είναι διευθύντρια περιεχομένου του thriveglobal.com.