Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ποιος είναι ο ρόλος της ξεκούρασης.
-Γιατί τα μικρά βήματα οδηγούν στις μεγάλες αλλαγές.


Άρθρα, συλλογισμοί, έρευνες και σκέψεις. Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για την ανθρώπινη φύση και για το πώς μπορείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Ακολουθούν 10 απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

1.Μην ξεχνάς να ξεκουράζεσαι

Το υπερβολικό άγχος και η έλλειψη ξεκούρασης μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας και να οδηγήσουν στην εξουθένωση. Γι’ αυτό προσπάθησε να διατηρείς το άγχος σου ύπο έλεγχο και να προσφέρεις στον οργανισμό σου την ξεκούραση που έχει ανάγκη. 

2.Αποδέξου τις δύσκολες στιγμές 

Οι δύσκολες στιγμές σε κάνουν καλύτερο και πιο δυνατό. Αυτό φυσικά δεν κάνει τον πόνο πιο εύκολο και μπορεί να φαντάζει χωρίς νόημα όταν αντιμετωπίζεις μία δυσκολία, αλλά αξίζει να προσπαθείς να παραμείνεις ήρεμος και γεμάτος ελπίδα. 

3.Μην κάνεις τίποτα

Είναι σημαντικό κάποιες φορές να μην κάνεις τίποτα. Αυτό σε βοηθάει να γίνεσαι περισσότερο δημιουργικός καθώς ξεκουράζει το μυαλό και το σώμα σου.

4.Βάλε στόχο

Η ευτυχία και η επιτυχία σου συχνά εξαρτώνται από την ικανότητά σου να προσδιορίζεις αυτό που θέλεις και να εστιάζεις μόνο σε αυτό και σε τίποτα άλλο.

5.Μην κάνεις μεγάλα βήματα 

Τα μικρά και σταθερά βήματα οδηγούν σταδιακά σε μεγάλα οφέλη. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ένα βήμα την φορά.

6.Ζήσε το ταξίδι και τις εμπειρίες

Να θυμάσαι πως οι άνθρωποι με τις μεγαλύτερες σε διάρκεια και τις πιο υγιείς καριέρες, δίνουν μεγάλη έμφαση στα αποτελέσματα, αλλά δεν καθορίζονται από αυτά. Να δίνεις έμφαση στη διαδικασία και τα αποτελέσματα θα μιλήσουν από μόνα τους.

7.Κοιμήσου

Ο ύπνος είναι ένα από τα πιο παραγωγικά πράγματα που μπορείς να κάνεις. Αν προσπαθείς να βελτιώσεις την υγεία και την απόδοσή σου, θα πρέπει να φροντίζεις να κοιμάσαι 7–9 ώρες την ημέρα.

8.Αθλήσου

Η άσκηση αποτελεί μία από τις καλύτερες “θεραπείες” για όλα όσα σε ταλαιπωρούν είτε σωματικά είτε ψυχικά καθώς ενεργοποιεί και εκτονώνει το μυαλό και το σώμα. Ακόμα λοιπόν και αν δεν μπορείς να γυμνάζεσαι όσο θα ήθελες προσπάθησε τουλάχιστον να βάλεις την κίνηση στη ζωή σου καθημερινά με απλούς τρόπους: περπάτα όσο πιο συχνά μπορείς, χρησιμοποίησε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, κάνε stretcing ακόμα και λίγα λεπτά στο γραφείο…

9.Να είσαι ταπεινός

Να θυμάσαι πως η σεμνότητα και η ταπεινοφροσύνη είναι προϋποθέσεις της εξέλιξης.

10.Μην κρίνεις εύκολα τους άλλους

Δεν ξέρεις ποτέ τι προβλήματα αντιμετωπίζει κάποιος. Να θυμάσαι ότι κάποιοι κάνουν ενδεχομένως ότι καλύτερο μπορούν. 

Διάβασε ακόμα:

7 Τρόποι Για Να Αλλάξεις Τη Ζωή Σου Σε Ένα Μήνα!

2 Σκέψεις Που Κάνεις Καθημερινά Και Σου Κάνουν Κακό!

Author(s)

  • Brad Stulberg

    Συγγραφέας

    Ο Brad Stulberg είναι αρθρογράφος, συγγραφέας και ειδικός σε θέματα υγείας και ανθρώπινης συμπεριφοράς.