Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πόσο σημαντικοί είναι οι άνθρωποι γύρω σου.
-Γιατί η έλλειψη φόβου είναι ένδειξη ότι έχεις βρει το σκοπό σου.


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν έχεις βρει το νόημα και τον σκοπό στη ζωή σου; Σίγουρα δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος γιατί η ζωή είναι ένα ατέλειωτο ταξίδι και όταν ολοκληρώνεις ένα στόχο, μία καινούργια πρόκληση εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά σου. Και ενδεχομένως να υπάρχουν φορές που κάπου χάνεις το νόημα. Δεν πειράζει αρκεί να προσπαθείς και πάλι να το βρεις. 

Υπάρχουν 11 σημάδια που μαρτυρούν ότι είσαι στον σωστό δρόμο. 

1. Έχεις γύρω σου ανθρώπους που σε πλαισιώνουν. Είναι οι φίλοι και η οικογένειά σου. Άτομα που σε γεμίζουν. 

2. Είσαι αισιόδοξος ως επί το πλείστον. Προσπαθείς να κρατήσεις ανεπηρέαστη τη θετική σου διάθεση παρά τις όποιες αντιξοότητες μπορεί να αντιμετωπίζεις. 

3. Έχεις μία δουλειά που σε γεμίζει. Δεν είναι εύκολο να κάνεις αυτό που σου αρέσει. Το να δουλεύεις, όμως, καταναγκαστικά, σίγουρα δεν σε βοηθάει.

4. Είσαι ικανοποιημένος με τους συνεργάτες σου. Μπορεί να μην είναι όλοι τέλειοι, αλλά δεν σου δημιουργούν προβλήματα και αυτό είναι το σημαντικότερο.

Όταν σκέφτεσαι το μέλλον σου, συνειδητοποιείς ότι δεν διαφέρει από το παρόν σου.

5. Βγάζεις χρήματα. Μπορεί όχι όσα θα ήθελες, αλλά τουλάχιστον πληρώνεσαι για αυτό που παράγεις. Και αυτό από μόνο του σου δίνει κίνητρο να συνεχίσεις.

6. Νιώθεις πλήρης και γεμάτος. Συνειδητοποιείς πως έχεις σχεδόν όλα όσα ονειρεύεσαι. Ίσως σου λείπουν ακόμη κάποια πράγματα για να ολοκληρώσεις την ευτυχία σου, αλλά σε γενικές γραμμές είσαι ικανοποιημένος από αυτά που έχεις.

7. Εκμεταλλεύεσαι κάθε νέα ευκαιρία για να πετύχεις τον στόχο σου. Και το σημαντικό είναι ότι λες “όχι” σε οτιδήποτε σε απομακρύνει από τον στόχο σου.

8. Όταν σκέφτεσαι το μέλλον, συνειδητοποιείς ότι δεν διαφέρει από το παρόν.  Συνέχισε να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, να πιστεύεις σε σένα και να ζεις την ζωή σου όσο καλύτερα μπορείς. 

9. Ό,τι κάνεις, το κάνεις χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Οι ιδέες, οι λύσεις και οι αποφάσεις που παίρνεις, προκύπτουν σχετικά εύκολα.

10. Δεν σκέφτεσαι μόνο τη δουλειά. Καταφέρνεις να εξισορροπείς την επαγγελματική και την προσωπική σου ζωή.

11. Δεν φοβάσαι να αλλάξεις τα πράγματα γύρω σου. Θέλεις να νιώθεις ασφάλεια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταπιέζεσαι στην δουλειά ή τις σχέσεις σου, γιατί δεν σε τρομάζουν οι αλλαγές.

Μπορεί να μην έχεις βρει ακόμα το νόημα της ζωής σου και σίγουρα μπορεί να μην ταυτίζεσαι με όλα όσα αναφέρονται παραπάνω. Σκέψου όμως τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξεις για να τα καταφέρεις και να έρθεις πιο κοντά στην ευτυχία σου. Σκέψου το μέλλον που ονειρεύεσαι και διαμόρφωσε το παρόν σου. Θα διαπιστώσεις ότι σιγά σιγά θα φτάσεις εκεί που θέλεις. Φρόντισε όμως να απολαμβάνεις κάθε σταθμό στο ταξίδι της ζωής σου. 

Διάβασε ακόμα:

4 Τρόποι Για Να Βρεις Τον Σκοπό Της Ζωής Σου

Οι 21 Σημαντικότερες Ερωτήσεις Της Ζωής Σου

Author(s)

  • Carol Ann DeSimine

    σύμβουλος αυτοβελτίωσης

    Η Carol Ann DeSimine είναι συγγραφέας και σύμβουλος αυτοβελτίωσης.