Όπως είδαμε με τη Μεγάλη Παραίτηση και τη συζήτηση γύρω από την Σιωπηλή Παραίτηση, η σχέση μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών επαναπροσδιορίζεται. Οι εργαζόμενοι σήμερα περιμένουν περισσότερα από τους εργοδότες τους, με την επικοινωνία να αποτελεί το θεμέλιο για αυτή τη νέα σχέση.

Το νέο feature του Thrive, είναι το Pulse check. Αποτελεί το πρώτο βήμα στην Thrive πλατφόρμα και πρόκειται για μια καθημερινή ερώτηση στους υπαλλήλους, στους οποίους προκαλεί ένα είδος προβληματισμού σχετικά με την ευημερία τους, η οποία παρέχεται μέσω των πλατφορμών που ήδη χρησιμοποιούν, όπως το Slack ή το Microsoft Teams, και στους οποίους προσφέρει εξατομικευμένες συστάσεις που μπορούν να τους βοηθήσουν να κάνουν το επόμενο καλύτερο βήμα για να βελτιώσουν την ευημερία τους. 

Ένας χρήστης που απαντά ότι τα επίπεδα ενέργειάς του είναι χαμηλά, μπορεί να λάβει ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο Thrive Μικροβήμα για να τον βοηθήσει να κοιμηθεί καλύτερα, ένα Thrive Reset για να τον βοηθήσει να αποφορτιστεί άμεσα, ένα μάθημα από τη βιβλιοθήκη της Thrive Μάθησης που στοχεύει να τον βοηθήσει να κατανοήσει τη σχέση μεταξύ διατροφής και ενέργειας ή μια Thrive Πρόκληση που έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την ευημερία του και να τον βοηθήσει να εξασκήσει τα Μικροβήματα σε ένα ομαδικό περιβάλλον μαζί με τους συναδέλφους του. 

Τα αποτελέσματα του Pulse συγκεντρώνονται ανώνυμα και δίνουν στους επικεφαλής των εταιρειών πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο αναφορικά με την ψυχική υγεία και την ευημερία των ανθρώπων τους. Και είμαι ενθουσιασμένη γιατί τον Απρίλιο που ξεκινήσαμε το Pulse, είχαμε περισσότερες από 1 εκατομμύριο συνομιλίες με εργαζομένους από 73 χώρες σε όλο τον κόσμο!

Με αυτήν τη συλλογή δεδομένων μέσω της Thrive πλατφόρμας, οι χρήστες μας λαμβάνουν πληροφορίες και εξατομικευμένες προτάσεις, ενώ παράλληλα η διοίκηση κατανοεί καλύτερα “τα προβληματικά σημεία” των ανθρώπων τους. Αυτό επιτρέπει στους επικεφαλής των εταιρειών να αποτρέψουν την εξουθένωση, τη φθορά και τα αρνητικά αποτελέσματα. Μέσω του Pulse, μπορείτε να εντοπίσετε τα σημάδια εξουθένωσης στον οργανισμό σας προτού διογκωθούν, έτσι ώστε να μπορέσετε να αναλάβετε δράση.

Τι μάθαμε λοιπόν από 1 εκατομμύριο Pulse συνομιλίες; Πολλά. Καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε και να επαναλαμβάνουμε τον έλεγχο Pulse — και καθώς ο κόσμος της εργασίας συνεχίζει να εξελίσσεται — (θα) δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα μοτίβα και τα θέματα που αναδύονται. Ακολουθούν 4 προτάσεις αναφορικά με το τι μπορούν να κάνουν οι εργοδότες για να βοηθήσουν τους ανθρώπους τους να ευημερήσουν.

1.Πολλοί εργαζόμενοι έχουν υψηλά επίπεδα δέσμευσης στην εργασία τους

Δύο από τις ερωτήσεις μας στον έλεγχο Pulse που έχουν σχεδιαστεί για την παρακολούθηση της δέσμευσης ή μη στη δουλειά είναι: «Αισθάνομαι χαρούμενος όταν εργάζομαι έντονα» και «Ο χρόνος κυλά όταν εργάζομαι». Από τον Απρίλιο που ξεκινήσαμε τις μετρήσεις, η πιο κοινή απάντηση και στις δύο ερωτήσεις ήταν «συχνά». Αυτό, αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδι στην εποχή της Σιωπηρής και της Μεγάλης Παραίτησης. 

2.Οι εργαζόμενοι με υψηλά επίπεδα δέσμευσης, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προειδοποιητικά σημάδια εξουθένωσης

Ακόμα και οι εργαζόμενοι, των οποίων η δουλειά τους τούς γεμίζει, δείχνουν σημάδια εξουθένωσης. Αυτό διαπιστώνεται στις ερωτήσεις αναφορικά με τα επίπεδα ενέργειας και εξουθένωσης. Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες απάντησαν ότι είναι κουρασμένοι «Μερικές φορές». Αυτοί λοιπόν οι αφοσιωμένοι αλλά παράλληλα κουρασμένοι υπάλληλοι, χρειάζονται κάποιου είδους υποστήριξη, ώστε να αισθάνονται πως έχουν φορτίσει πλήρως τις μπαταρίες τους καθώς ξεκινούν την ημέρα τους και η πλατφόρμα μας προσφέρει δεκάδες προτάσεις, από Μικροβήματα και Resets, μέχρι επιστημονικό περιεχόμενο που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τους εργαζόμενους όταν το έχουν περισσότερο ανάγκη.

3.Η εξουθένωση μπορεί να είναι εποχιακή

Οι εργαζόμενοι με υψηλά επίπεδα δέσμευσης, υψηλής αφοσίωσης και εξουθένωσης δείχνει την επίδραση της εποχικότητας στην επαγγελματική εξουθένωση. Το ποσοστό των ερωτηθέντων που εμπίπτουν στην κατηγορία «Υψηλά επίπεδα εξουθένωσης» κυμαίνεται γύρω στο 37% κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά μειώνεται στο 10% τον Σεπτέμβριο και παραμένει χαμηλό μέχρι τον Οκτώβριο. Αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επικεφαλής των εταιρειών για να προλαμβάνουν τυχόν προβλήματα και να σκάψουν βαθύτερα. Για παράδειγμα, μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη υποστήριξη στους φροντιστές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή να εξετάσουν το ενδεχόμενο ενίσχυσης ευέλικτων χρονοδιαγραμμάτων κατά τη διάρκεια εποχών με υψηλότερο κίνδυνο εξουθένωσης. 

4.Οι εργαζόμενοι βρίσκουν τα εργαλεία που χρειάζονται για την καταπολέμηση της εξουθένωσης

Από τον Απρίλιο που κυκλοφόρησε το Pulse, έχουμε δει μια αύξηση 6 φορές στους χρήστες που χρησιμοποιούν την Thrive πλατφόρμα, η οποία προσφέρει Μικροβήματα, Άρθρα, Resets, Μαθήματα και Προκλήσεις. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: το 85% των χρηστών του Thrive αναφέρει ότι μπορούν να διαχειριστούν το άγχος τους καλύτερα και το 88% δηλώνει ότι διαθέτει τα εργαλεία για τη βελτίωση της ψυχικής του ευεξίας. Τα αποτελέσματα της Thrive είναι σαφή:

  • 76% αύξηση της παραγωγικότητας
  • 97% αύξηση σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής
  • 102% αύξηση δέσμευσης
  • 104% μείωση της επαγγελματικής εξουθένωσης
  • 233% αύξηση της διαχείρισης του άγχους

Σύμφωνα με έρευνα από το The Society for Human Resource Management, όταν οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι ο εργοδότης τους ενδιαφέρεται για την υγεία και την ευεξία τους, είναι 38% περισσότερο αφοσιωμένοι στη δουλειά τους. Και όμως μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup διαπίστωσε ότι μόλις το 24% των εργαζομένων υποστηρίζει ότι οι εργοδότες τους ενδιαφέρονται για την ευημερία τους. 

Οι επικεφαλής των επιχειρήσεων έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αυξήσουν τη δέσμευση των εργαζομένων τους και να υποστηρίξουν εκείνα τα μέλη της ομάδας τους που κινδυνεύουν περισσότερο από επαγγελματική εξουθένωση. Αποτρέποντας την επαγγελματική εξουθένωση προτού κλιμακωθεί, οι εταιρείες μπορούν να καλλιεργήσουν ένα αφοσιωμένο και υγιές εργατικό δυναμικό. Το κλειδί για αυτό είναι να ακούτε και να δίνετε στους υπαλλήλους την ευκαιρία να μιλούν, αντί να παραιτούνται αθόρυβα.

Author(s)

  • Arianna Huffington

    Ιδρύτρια του Thrive Global

    Η Arianna Huffington είναι επιχειρηματίας και συγγραφέας 15 βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων best seller “Thrive” και “The Sleep Revolution”. Το 2005 δημιούργησε την Huffington Post, ένα site που σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου. Το 2016, αποχώρησε από την Huffington Post για να ιδρύσει το Thrive Global, με στόχο να αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε και ζούμε. Έχει ανακηρυχθεί από το Time Magazine και το Forbes ως μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη.