Έχουμε μπει για τα καλά στον Δεκέμβριο, τον μήνα που κάποιοι από εμάς μετράμε αντίστροφα για να στολίσουμε και.. κάποιοι άλλοι όχι! Είτε ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, είτε στην δεύτερη, ειδικά αν περνάς κι εσύ (ακόμα) πολλές ώρες στο σπίτι σου λόγω δουλειάς, είναι ευκαιρία να κάνεις ακόμα και μία αλλαγή σε κάθε δωμάτιο. 

Αυτό όχι μόνο θα σου αλλάξει την διάθεση και την ψυχολογία, αλλά θα δημιουργήσει και μία ανανέωση στο σπίτι, σε εσένα και την οικογένειά σου. Και ξέρεις δεν χρειάζονται να κάνεις πολλά. Μερικές νότες διακόσμησης μπορούν να αλλάξουν κυριολεκτικά τον χώρο σου. 

Η Κατερίνα Τρικόν, Managing Director του Home Tradition Concept Store, σε συμβουλεύει τι μπορείς να κάνεις σε κάθε δωμάτιο σου σπιτιού σου:

Σαλόνι

  • Συνθέσεις με αλεξανδρινά, γκι και έλατο, με ψεύτικα ή αληθινά λουλούδια, που μπορείς να βρεις σε εποχιακά καταστήματα ή να φτιάξεις μόνος σου από το ανθοπωλείο της γειτονιάς σου. Καλό είναι να αποφεύγουμε τα αποξειραμένα λουλούδια καθώς αποτελούν κακό Feng Sui.
  • Αρχικά μπορείς να προσθέσεις μερικά αρωματικά στικς ή κεριά με χριστουγενιάτικες μυρωδιές, όπως κανέλα-πορτοκάλι. 
  • Στην περίπτωση που δεν θες να στολίσεις δένδρο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα φυσικό η ψεύτικο στεφάνι για να στολίσεις την πόρτα του σπιτιού σου ή το coffee table σου.
  • Για τους πιο παραδοσιακούς, ένα στολισμένο ξύλινο καράβι μπορεί να αντικαταστήσει το έλατο.
  • Τέλος, τα φυτά πάντα διοχετεύουν καλή ενέργεια στον χώρο. Ένα δένδρο μπαμπού ή ένα δένδρο Μονστέρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο τον χρόνο.
  • Κεριά λευκά μέσα στο τζάκι, θα ζεστάνουν την ατμόσφαιρα.

Κρεβατοκάμαρα

  • Χρησιμοποίησε γήινες αποχρώσεις – όπως το μπέζ, το κρέμ, το ροζ και οι γήινες αποχρώσεις του κόκκινου- για να σε ηρεμούν πριν πας για ύπνο και να σε χαλαρώνουν.
  • Θα πρέπει να αποφύγεις να έχεις φυτά στην κρεβατοκάμαρα ή ράφια πάνω απο το κεφαλάρι σου, καθώς και καθρέφτες.

Γραφείο 

Αν δουλεύεις ακόμα από το σπίτι, καλό είναι ο χώρος να είναι καθαρός χώρις πολλά αντικείμενα και έντονα χρώματα για να μην σε αποσπούν κατά την διάρκεια της εργασίας σου. Μπορείς όμως να τοποθετήσεις 2 κασπό μπροστά από το παράθυρο σου με κάποιο κοντό φυτό όπως η ελιά. Απόφυγε τα κακτοϊδή καθώς αποτελούν πηγή κακής ενέργειας. 

Κουζίνα

  • Αγόρασε χαρτοπετσέτες και πετσέτες κουζίνας σε διάφορα εποχιακά μοτίβα. 
  • Τοποθέτησε ένα βάζο στην μέση του τραπεζιού. Ακόμα και σκέτο, χωρίς λουλούδια, θα δώσει μια στυλιστική νότα στον χώρο. 
  • Το τραπέζι της κουζίνας είναι το κεντρικό έπιπλο του χώρου και το σημείο συνάντησης για όλη την οικογένεια. Φρόντισε να υπάρχει πάντα κάτι διακοσμητικό πάνω για να σου φτιάχνει την διάθεση. 

Μπάνιο 

  • Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις αρωματικά στικς ή ένα κερί για να δημιουργήσεις μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα για το μπάνιο σου. 
  • Ένα σετ από υγρό σαπούνι και κρέμα χεριών με την ίδια μυρωδιά, αποτελεί μια στιγμή φροντίδας για τον εαυτό σου. 
  • Τοποθέτησε μερικές πετσέτες χεριών μέσα σε ένα καλαθάκι ή πάνω σε ένα δίσκο. Οι πετσέτες μπορεί να είναι όλες το ίδιο χρώμα ή σε μια παλέτα χρωμάτων που ταριάζει με τα έπιπλα του μπάνιου. Μπορείς να βρεις ηλεκτρονικά οδηγίες για να διπλώσεις τις πετσέτες με διάφορους τρόπους.

Last but not least

  • Ο χώρος παραμένει κάτι πολύ προσωπικό και θα πρέπει να αντικατροπτίζει την προσωπικότητα και το στυλ σου. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να ανανεώσεις τον χώρο σου. Ο πιο γρήγορος και οικονομικός τρόπος είναι να αλλάξεις την διαρρύθμιση των επίπλων που ήδη υπάρχουν στον χώρο! 

Καλή επιτυχία!

Γεννημένη στην Αθήνα, ιδιοκτήτρια του καταστήματος ‘’Home Tradition Concept Store’’, η Κατερίνα Τρικόν, απόφοιτος της σχολής Μωραϊτη, σπούδασε Επικοινωνία και Δημόσιες σχέσεις στο Deree  College, με μεταπτυχιακό στη Vakalo Art & Design, στην Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων. Μεγαλωμένη σε μία οικογένεια με παράδοση στο χώρο του σχεδιασμού και της εσωτερικής διακόσμησης, ακολουθεί την ίδια ακριβώς διαδρομή ως φυσική πορεία-προέκταση του εαυτού της. Δηλώνει παθιασμένη με την διακόσμηση, την αρχιτεκτονική καθώς και το  ‘’art de la table’’. Με το πέρασμα των χρόνων έχει αναλάβει τόσο το εμπορικό όσο και το διακοσμητικό κομμάτι σπιτιών και ξενοδοχείων. Ανάμεσα σε αυτά, να συμπεριληφθεί η Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, η διακόσμηση-οργάνωση γάμων και κοινωνικών εκδηλώσεων, ο σχεδιασμός τηλεοπτικών πλατό και εστιατορίων.