Είναι ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα του κόσμου, ηθοποιός, μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του Tom Brady. Έχει ένα υπερβολικά φορτωμένο πρόγραμμα και όμως πάντα καταφέρνει να βρίσκει χρόνο για τον εαυτό της.

Η Ζιζέλ Μπούντχεν αφιερώνει καθημερινά 20 λεπτά για να κάνει διαλογισμό. Μετά από χρόνια εξάσκησης, η ίδια πιστεύει ότι ο διαλογισμός την έχει βοηθήσει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της, να βελτιώσει τον τρόπο σκέψης της, την καθημερινότητά της, ακόμα και τον ρόλο της ως μαμά.

Όπως εξηγεί μάλιστα η ίδια “ο λόγος που τόσα πολλά άτομα κάνουν εδώ και χιλιάδες χρόνια διαλογισμό είναι επειδή αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο που σε βοηθάει να γνωρίσεις τον εαυτό σου σε βάθος. Και όσο περισσότερη εξάσκηση κάνεις, τόσο περισσότερο γνωρίζεις τον εαυτό σου”.

Το πρόγραμμά της είναι πολύ φορτωμένο. Τι κάνει όμως η ίδια; Όπου κι αν βρίσκεται, αφιερώνει 20 λεπτά στον διαλογισμό και ακόμα και αν δεν έχει χρόνο, τον δημιουργεί: “Κάνω διαλογισμό όπου και αν είμαι – στο αεροπλάνο, το ταξί, στο κρεβάτι μου, στην φύση, παντού. Χρειάζεσαι λίγα λεπτά ηρεμίας την ημέρα”. Ωστότο, η ίδια προτιμά να κάνει διαλογισμό νωρίς το πρωί, πριν ξυπνήσουν τα παιδιά της, γιατί έτσι παίρνει την ενέργεια πο χρειάζεται.

Η ίδια υποστηρίζει ότι ο διαλογισμός την έχει βελτιώσει και ως μαμά, καθώς αφιερώνει λίγα λεπτά κάθε πρωί στον εαυτό της, αποφορτιζεται και μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην οικογένειά της. “Ως μητέρα δίνεις τα πάντα. Είναι πολύ σημαντικό όμως να δίνεις και κάτι στον εαυτό σου. Να δίνεις και να νιώθεις ότι είσαι πλήρης και όχι εξαντλημένος, γιατί αυτό δεν είναι υγιές ούτε για εσένα ούτε για την οικογένειά σου.

Τι μπορείς να κάνεις

Βρες χρόνο να χαλαρώσεις και γιατί όχι να κάνεις και διαλογισμό. Η καθημερινή συνήθεια της Ζιζέλ πρέπει να σε αφυπνίσει και να σε κάνει να σκεφτείς πως όσο φορτωμένο και αν είναι το πρόγραμμά σου, μπορείς να δημιουργήσεις εσύ τον χρόνο που χρειάζεσαι. Αν μάθεις να χαλαρώνεις και να κάνεις διάλειμμα, θα βελτιώσεις την δημιουργικότητα, την αποδοτικότητα και την πνευματική σου υγεία. 

Διάβασε ακόμα: 

Βασιλική Μιλλούση: “Για Να Αποφορτιστώ Κάνω Διαλογισμό”

Μάντη Περσάκη: “Η Άσκηση, Η Διατροφή Και Ο Υγιεινός Τρόπος Ζωής Είναι Ανάγκη Όχι Επιλογή”

Author(s)

  • Rebecca Muller

    Συντάκτρια Thrive Global

    Η Rebecca Muller είναι συντάκτρια του Thrive Global.