Οι φετινες γιορτές προμηνύονται πολύ διαφορετικές από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ακόμα κι έτσι, δεν υπάρχει λόγος να αποθαρρυνόμαστε και να χάνουμε τον ενθουσιασμό μας για την καλύτερη εποχή του χρόνου. Μάλιστα, αφού είμαστε αναγκαστικά στο σπίτι και διαθέτουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο, τουλάχιστον μερικοί από εμάς, ας αξιοποιήσουμε την ευκαιρία για να στολίσουμε το σπίτι μας νωρίτερα, για να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας. Γιατί νωρίτερα; Γιατί σύμφωνα με τους ψυχολόγους, το να στολίζεις νωρίς σε κάνει πιο χαρούμενο!

Γιατί συμβαίνει αυτό; Ένας από τους λόγους είναι ο παράγοντας νοσταλγία. Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχος και πίεση, όλοι μας θέλουμε να έχουμε γύρω μας πράγματα που μας γεμίζουν χαρά και μας κάνουν να ταξιδεύουμε σε έναν άλλο κόσμο. Το να στολίζεις λοιπόν νωρίς, “σε ταξιδεύει σε όλα εκείνα τα μαγικά συναισθήματα και τον ενθουσιασμό της παιδική ηλικίας”, υποστηρίζει ο ψυχαναλυτής Steve McKeown.

Ξεκινώντας λοιπόν αγοράζοντας δέντρο, λαμπάκια και στολίδια (ακόμα και οnline) γεμίζεις θετική ενέργεια και μάλιστα για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Ποιος μπορεί να σε κατηγορήσει για αυτό;

Είναι και το άλλο. Το πνεύμα των γιορτών δίνει ένα boost ενέργειας και στον εγκέφαλό σου, με τα επίπεδα ντοπαμίνης – της ορμόνης που σχετίζεται με την καλή διάθεση – να αυξάνονται στα ύψη, υποστηρίζει η ψυχολόγος Deborah Serani“Οτιδήποτε μας “βγάζει” έξω από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, επηρεάζει τις αισθήσεις μας θετικά ή αρνητικά”, συνεχίζει. 

Τώρα αν μετά από όλα αυτά, δεν πείστηκες ή ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που δεν είναι fan των Χριστουγέννων, τότε σίγουρα δεν θα στολίσεις από τώρα. Δεν πειράζει. Μπορείς όμως, τα φετινά Χριστούγεννα, να ξεκινήσεις νέες γιορτινές συνήθειες. Αυτό θα σε βοηθήσει να αρχίσεις να βλέπεις αυτή την περίοδο με άλλο μάτι. Και πού ξέρεις; Μπορεί του χρόνου να στολίσεις κι εσύ νωρίτερα!

Διάβασε ακόμα:

Βελτίωσε Τη Διάθεσή Σου Με Τη Μουσική

Το Μυστικό Για Να Γίνεις Πιο Χαρούμενος Εσύ Και Οι Γύρω Σου Είναι Στα Χέρια Σου!

Author(s)

  • Alexandra Hayes

    Συντάκτρια Thrive Global

    Η Alexandra Hayes είναι συντάκτρια του Thrive Global.