Κάποιες φορές στην ζωή μας λοξοδρομούμε, παίρνουμε την λάθος πορεία, αντιμετωπίζουμε εμπόδια και δυσκολίες και ξεχνάμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Κάθε εβδομάδα το Thrive και η Agapi Stassinopoulos , η γκουρού του διαλογισμού, σου προτείνουν μικρά βήματα μέσα από απλές συμβουλές που θα σε κάνουν να ανακαλύψεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου περισσότερο, να βελτιώσεις την ζωή σου και να την γεμίσεις με νόημα, γαλήνη και ευτυχία. 


Συμβουλή #1: Βρες Την Ισορροπία Σου Και Ανακάλυψε Τον Εσωτερικό Σου Κόσμο

Από τη στιγμή που ξυπνάς μέχρι τη στιγμή που πηγαίνεις για ύπνο, το μυαλό σου βομβαρδίζεται με έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών και σκέψεων. Η καθημερινότητα σου αποσπά σε τόσο μεγάλο βαθμό την προσοχή, με αποτέλεσμα να παραμελείς τον εσωτερικό σου κόσμο.

Κι όμως πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα μέσα στην ημέρα για να αποβάλλεις το άγχος, την ένταση, την πίεση, τα προβλήματα, τις σκέψεις, τις έγνοιες και το στρες του εξωτερικού σου περιβάλλοντος. Πρέπει να βρεις την δική σου ισορροπία και ηρεμία και να έρθεις σε επαφή με τον εσωτερικό σου κόσμο και την ψυχή σου.

Με ποιον τρόπο; Μέσω του διαλογισμού, της γιόγκα ή οποιασδήποτε άλλης πνευματικής πρακτικής μπορεί να λειτουργήσει για εσένα.

Οδηγίες για Διαλογισμό

Κλείσε τα μάτια σου και κάθισε αναπαυτικά. Πάρε μία βαθιά ανάσα και, καθώς εκπνέεις, βγάλε από μέσα σου όλη σου την ένταση, το άγχος και τις έγνοιες. Με την επόμενη εισπνοή, άρχισε να αναπνέεις νιώθοντας ηρεμία και χαλάρωση. Συγκεντρώσου στους παλμούς της καρδιάς σου και με κάθε αναπνοή, άσε το σώμα σου να γεμίζει ενέργεια.

Εστίασε στον κοιλιά σου και άρχισε να αναπνέεις βαθιά. Η κοιλιά σου είναι το κέντρο των συναισθημάτων σου και ο πυρήνας της ενέργειας και της θέλησής σου. Τοποθέτησε το δεξί χέρι πάνω στην καρδιά σου και το αριστερό πάνω στην κοιλιά σου. Φαντάσου ότι μία γέφυρα ενώνει αυτά τα δύο κέντρα.

Ξέχνα για λίγο το ποιος είσαι, τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου. Χαλάρωσε και μείνε έτσι για μερικά λεπτά.

Επανάλαβε αυτή την διαδικασία κατά την διάρκεια της ημέρας, όσες περισσότερες φορές μπορείς και μάθε να αποβάλλεις ότι σε απασχολεί.

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.