Δεν υπάρχει πιο απογειωτικό καύσιμο μετά το τέλος ενός γάμου ή ακόμα και λίγο καιρό μετά από ένα διαζύγιο από την ελπίδα για μια δεύτερη ευκαιρία. Φυσικά, κάποιοι το σενάριο “δεύτερος γάμος” θα το διπλοσκεφτούν όντας επιφυλακτικοί, εκεί που άλλοι θα προχωρήσουν προς αυτό γεμάτοι ενθουσιασμό. Κανείς δεν μπορεί, όμως, να είναι βέβαιος ότι αυτή τη “δεύτερη” φορά τα πράγματα θα πάνε καλά. Και ότι ο γάμος θα πετύχει.

Ο κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, ψυχοδυναμικός ψυχολόγος και διευθυντής της εταιρείας “Ψυχική Φροντίδα” μιλάει με τη Φαίη Ευθυμίου, Head of Content του Thrive Global Greece, και εξηγεί τους πιο πιθανούς λόγους που ο δεύτερος γάμος είναι πιο πιθανό να αποτύχει.

Διάβασε περισσότερα για τις πιθανότητες αποτυχίας και επιτυχίας ενός δεύτερου γάμου εδώ.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι διευθυντής & επόπτης επιστημονικού προσωπικού στη Ψυχική Φροντίδα. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στην Αγγλία και έχει κάνει μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Ψυχολογία της Υγείας. Παρότι έχει λάβει αρχικά Συστημική εκπαίδευση, πλέον τον ελκύει η προσέγγιση Σχεσιακής Ψυχανάλυσης (Relational Psychoanalysis). Έχει μεγάλη εμπειρία στην παρακολούθηση και παροχή συμβουλών σε θεραπευόμενους με κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, χαρακτηρολογικές δυσλειτουργίες. Έχει συνιδρύσει την εταιρεία “Ψυχική Φροντίδα ΙΚΕ” (www.psychikifrontida.gr) και μεταξύ άλλων συμβουλεύει με εποπτικό ρόλο τούς επιστημονικούς συνεργάτες της “Ψυχικής Φροντίδας”. Η πλούσια εμπειρία του τον οδήγησε στη δημιουργία της πρώτης οργανωμένης μονάδας παροχής ψυχικής φροντίδας κατ’ οίκον στην Ελλάδα. Είναι μέλος των Group Analytic Society International και International Association for Relational Psychoanalysis & Psychotherapy (IARPP) – ΗΠΑ.

Διάβασε ακόμα:

Βίντεο: Τα 3 “Σ” της επιτυχημένης σχέσης

5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τη μοναξιά

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.