Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πόσο επιβαρύνει το σώμα σου η καθιστική ζωή.
-Γιατί είναι σημαντικό το περπάτημα.


Γνωρίζατε ότι, σύμφωνα με έρευνες, περίπου 2 στους 5 ανθρώπους θεωρούν πως έχουν πάρει βάρος ή έχουν αποκτήσει κακή φυσική κατάσταση λόγω της δουλειάς τους;

Η αλήθεια είναι ότι πλέον όλο και περισσότερος κόσμος δουλεύει καθισμένος, συχνά μπροστά από έναν υπολογιστή, ενώ πληθαίνουν οι έρευνες που συνδέουν το χρόνο που περνάμε καθισμένοι με νόσους και προβλήματα.

Τώρα που #menoumespiti για πολλούς από εμάς η παραμονή μας σε μια καρέκλα έχει απλώς ενταθεί αφού εργαζόμαστε, τρώμε και διασκεδάζουμε καθισμένοι. Σίγουρα, έχετε αισθανθεί κάποια στιγμή σφιγμένοι στη μέση ή τον αυχένα μετά από μερικές ώρες στη καρέκλα. Για το λόγο αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό να ασκηθούμε ώστε να αντιστρέψουμε τις αρνητικές παρενέργειες που έχει αυτό στον οργανισμό μας. 

Τα ευχάριστα νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να αφιερώσετε ώρες στην προπόνηση, να είστε έμπειροι και να διαθέτετε εξοπλισμό γυμναστικής για να αισθανθείτε καλύτερα! 

H Personal Trainer και Wellness Blogger, Κάτια Στρατουδάκη, έχει επιλέξει 5 εξαιρετικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια στο σπίτι για να ξεπιαστείτε και να δυναμώσετε! 

Επιπλέον των ασκήσεων, μην ξεχνάτε να σηκώνεστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να περπατάτε. Το περπάτημα αποκαθιστά τη φυσική στάση του σώματος και την σωστή κυκλοφορία στο αίμα μας. Επίσης μειώνει το στρες, ενώ έρευνες λένε πως μπορεί να μειώσει και το τσιμπολόγημα! Προσπαθήστε να περπατάτε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα! 

Μην το αναβάλλετε άλλο! Ξεκινήστε από σήμερα και σίγουρα θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα! 

Διάβασε ακόμα:

Video: Ώρα για γυμναστική στο σπίτι με τη Βασιλική Μιλλούση

Video: Πρόγραμμα γυμναστικής για σένα που γυμνάζεσαι στο σπίτι

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.