Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί πρέπει να προσέχεις το αφρόγαλα στον καφέ σου.
-Πόσες θερμίδες κρύβει το dressing σαλάτας.


Ας δούμε ποια τρόφιμα μπορεί να γίνουν παγίδα για τη δίαιτα σου:

1. Ξηροί καρποί, ελιές, αβοκάντο

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, δηλαδή στο 50% τους είναι λιπαρά που σημαίνει ότι σε μεγάλες ποσότητες θα αποδώσουν και πολλές θερμίδες.

Ακόμα και αν οι περισσότεροι περιέχουν καλά λιπαρά και χρήσιμα αντιοξειδωτικά, αν καταναλωθούν σε μικρές ποσότητες μπορείς να αποκτήσετε τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό, χωρίς να επιβαρυνθείς με extra θερμίδες.

Επομένως, ένα υγιεινό σνακ μπορεί να είναι μερικοί ξηροί καρποί σε συνδυασμό με κάποιο φρούτο, μπορείς να προσθέσεις ξηρούς καρπούς στα δημητριακά ή μέσα στο γιαούρτι σου και να προσθέσεις μέλι.

2. Cappuccino

Ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Αλλά για πολλούς ανθρώπους, αυτό συνήθως έρχεται με τη μορφή θερμιδικής βόμβας.

Οι περισσότεροι από εμάς προσθέτουμε γάλα, κρέμα ή σαντιγί στον καφέ. Μια κουταλιά της σούπας αφρόγαλα περιέχει 35 θερμίδες, κάτι που δεν ακούγεται πολύ άσχημα, αλλά συνήθως μια κουταλιά δεν αρκεί για τους περισσότερους ανθρώπους.

Όσοι προτιμούν ένα γλυκό καφέ μπορεί να καταναλώνουν 3-4 μερίδες αφρόγαλα κάθε φορά. Μετά από τρία φλιτζάνια καφέ, δηλαδή περισσότερες από 300 θερμίδες, μόνο για κρέμα καφέ.

Επομένως, αν θέλεις να απολαύσεις ένα cappuccino γλυκό, καλό θα ήταν να το πας προς το σκέτο και μπορείς να ζητήσεις vegan cappuccino που είναι με φυτικό γάλα και να είναι 1 την ημέρα.

3. Dressing σαλάτας

Όταν μιλάμε για ένα υγιές γεύμα, σίγουρα σε όλων το μυαλό έρχεται η σαλάτα. Αλλά στον περισσότερο κόσμο, δεν αρέσουν τα σκέτα λαχανικά χωρίς την προσθήκη κάποιου dressing.

Ένα παράδειγμα σαλάτας που τη θεωρούμε υγιεινή είναι η σαλάτα του Καίσαρα, η οποία όμως περιέχει dressing από μαγιονέζα που έχει πολλές θερμίδες.

Επομένως, αν θέλουμε να επιλέξουμε κάποια σαλάτα πρέπει να ξέρουμε τι υλικά συμπεριλαμβάνει το dressing και σίγουρα είναι προτιμότερο να την καταναλώσουμε με ξύδι βαλσάμικο ή λεμόνι και λάδι.

4. Αλείμματα

Τι είναι ένα σάντουιτς χωρίς τυρί κρέμας ή μαγιονέζα; Το πρόβλημα, όπως πιθανώς έχεις ήδη καταλάβει, είναι ότι τείνουμε να βάζουμε πάρα πολλά στο ψωμί μας.

Σκέψου το: Όταν βρίσκεσαι σε κατάστημα αρτοσκευασμάτων και παραγγείλεις ένα με τυρί κρέμας, παίρνεις σίγουρα περισσότερες από μία μερίδες του αλείμματος.

Αυτό θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον 150 θερμίδες μόνο για τυρί κρέμα.

Μια καλή συνήθεια είναι να ξεκινήσεις να τοποθετείς το ελάχιστο ποσό του αλείμματος που θα μπορούσες να ανεχτείς, από ένα σημείο και μετά δεν θα σου λείπει η μεγαλύτερη ποσότητα.

Αρχική δημοσίευση από την Γεωργία Καπώλη στο logodiatrofis.gr.

Διάβασε ακόμα:

Τα 10 Πιο Συχνά Λάθη Που Κάνουμε Στη Δίαιτα Και Δεν Χάνουμε Κιλά

7 Tips Για Να Κάψεις Περισσότερες Θερμίδες

Author(s)

  • Λόγω Διατροφής

    Ομάδα Διαιτολόγων & Διατροφολόγων

    Το Logodiatrofis.gr, υπογράφεται από Ομάδα διαιτολόγων - διατροφολόγων, οι οποίοι προσφέρουν επίκαιρη, έγκαιρη και πάνω από όλα επιστημονική πληροφόρηση σχετικά με διατροφικά ζητήματα που μας απασχολούν.