Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια.
-Γιατί να κάνεις εξάσκηση στο φλερτ.


Σίγουρα το φλερτ δεν είναι κάτι που διδάσκεται, αλλά βγαίνει έμφυτα και αυθόρμητα από μέσα σου. Είναι μια διαδικασία που σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, σε κάνει να χαμογελάς και μπορεί να σε οδηγήσει ίσως και σε έναν μελλοντικό σύντροφο. Δεν αρκεί, όμως, από μόνο του, αν δεν έχεις ήδη μία σταθερή και υψηλή αυτοεκτίμηση. Για να φλερτάρεις αποτελεσματικά, πρέπει να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και να στέλνεις αυτό το μήνυμα και στον έξω κόσμο, με σκοπό να έλκονται από σένα οι άλλοι. Επομένως, το φλερτ είναι σημαντικά ανάλογο με το πόσο πιστεύεις στον εαυτό σου, τι αξία του δίνεις και κατά πόσο εκτιμάς τόσο την εξωτερική σου εμφάνιση όσο και τα εσωτερικά σου χαρακτηριστικά. Όταν έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση, είναι πιο δύσκολο λοιπόν να φλερτάρεις, να πιστέψεις στον εαυτό σου, να διεκδικήσεις την ικανοποίηση της ερωτικής σου επιθυμίας.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη ζωή σου, που δεν θα σε αφήσει να αναπτύξεις στο έπακρο το δυναμικό σου στο παιχνίδι της έλξης με το άλλο φύλο, να υλοποιήσεις τις επιθυμίες σου για σχέση και κατάλληλο σύντροφο και να έχεις μια ερωτική ζωή όπως τη φαντάζεσαι.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη ζωή σου.

Πώς επηρεάζει η χαμηλή αυτοεκτίμηση τον τρόπο που φλερτάρεις;

-Δεν αναγνωρίζεις τα δυνατά σου σημεία, δεν περιποιείσαι τον εαυτό σου, δεν προβάλλεις τα δυνατά σου κομμάτια όπως πρόσωπο, σώμα ή χιούμορ.

-Δεν διεκδικείς αυτό που επιθυμείς ή σου αρέσει, με την πεποίθηση πως ακόμα κι αν το διεκδικήσεις, δεν θα το έχεις ή δε σου αξίζει να το έχεις.

-Απομυθοποιείς γρήγορα τον υποψήφιο ενδιαφερόμενο. Είτε γιατί θεωρείς πως το φλερτ είναι κάτι ανήθικο ή επικίνδυνο, λόγω άμυνας ή αυστηρών ηθικών φραγμών, είτε επειδή ασκείς αυστηρή κριτική στους άλλους όσο και στον ίδιο σου τον εαυτό.

-Δυσκολεύεσαι να νιώσεις το αίσθημα της ανεμελιάς και της αυθεντικότητας, κάτι που είναι κυρίαρχο στο φλερτ και στις ερωτικές σχέσεις.

-Απομακρύνεσαι από τη συνειδητοποίηση και την έκφραση των πραγματικών σου συναισθημάτων.

=Δεν προβαίνεις εύκολα σε θετικά σχόλια προς τους άλλους και ούτε δέχεσαι κάποιο κομπλιμέντο, καθώς μπορεί να το θεωρήσεις υπερβολή ή ψέμα, πράγμα που σε “κλειδώνει” ακόμα περισσότερο.

Το φλερτ αποτελεί μία διαχρονική διαδικασία που προσφέρει χαρά, διασκέδαση, επίγνωση σεξουαλικότητας και αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να το στερείς από τον εαυτό σου.

Τρόποι να αυξήσεις την αυτοεκτίμησή σου και να απολαύσεις το φλερτ

Η αυτοεκτίμηση είναι αυτή που θα σου δώσει το κλειδί για μια ζωή γεμάτη έρωτα, φλερτ, χαμόγελο, υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις. Δεν πιστεύεις πως το αξίζεις; Γι’ αυτό:

-Σκέψου θετικά για τον εαυτό σου. Επιβράβευσέ τον κάθε μέρα, γράφοντας σε χαρτί τα θετικά σου κομμάτια.

-Αναλογίσου πάνω στις προηγούμενες εμπειρίες απόρριψης και φέρσου με επιείκεια στον εαυτό σου.

-Εντόπισε τα δυνατά σου σημεία τόσο στην εμφάνιση όσο και στον χαρακτήρα σου και εστίασε σε αυτά, με στόχο τη μέγιστη βελτίωση.

-Κάνε εξάσκηση στο σπίτι τις λέξεις και τις φράσεις που θες να χρησιμοποιείς, όταν φλερτάρεις. Ανακάλυψε τον δικό σου τρόπο που σου αρέσει να φλερτάρεις.

-Ανακάλυψε τη δική σου γλώσσα του σώματος και εκφράσου μέσα από αυτήν. Ανδεν το έχεις με τις λέξεις, θυμήσου: όσα δε λέει το στόμα μπορεί να τα πει το σώμα.

-Χαμογέλα πιο συχνά. Το χαμόγελο ανεβάζει την ψυχική διάθεση και μαγνητίζει τους άλλους.

Μάθε περισσότερα στο site της Γεωργίας Κανελλοπούλου www.thepsytrap.gr

Διάβασε ακόμα:

Υπάρχει Έρωτας Με Την Πρώτη Ματιά;

 

Οι 6 Διαφορετικοί Τρόποι Να Εκφράζεις Την Αγάπη Σου