Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

– Πόσα λεπτά έχει επίδραση ένα καλό γέλιο.
– Ότι το γέλιο σου χαρίζει χρόνια ζωής.


Τι είναι σίγουρο ότι ξέρεις. Ότι το γέλιο είναι ένα γρήγορο και δραστικό βελτιωτικό της διάθεσης που εντείνει το αίσθημα ευεξίας. Τι είναι πιθανό να ξέρεις; Ότι σε προστατεύει από τους δύο μάστιγες της σύγχρονης ζωής: το στρες και την κατάθλιψη. Ξέρεις όμως ότι γενικά το να γελάς συχνά είναι πραγματικά καλό για την υγεία σου;

Όλο και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν τα οφέλη του γέλιου σε διάφορα συστήματα του οργανισμού μας, προκαλώντας το ενδιαφέρον της επιστήμης. Πιο συγκεκριμένα δείχνουν ότι το να γελάς συχνά και να το απολαμβάνεις είναι το καλύτερο φάρμακο γιατί:

Χαλαρώνει τους μυς. Ένα καλό γέλιο μπορεί να έχει χαλαρωτική επίδραση και να σε βοηθήσει να αποβάλεις την ένταση από το μυοσκελετικό σου σύστημα για τα επόμενα 45 λεπτά πράγμα που αποτελεί ένα καλό μέτρο πρόληψης από πιασίματα και πόνους.

Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα γιατί μειώνει τις ορμόνες του στρες που σε αυξημένα επίπεδα εξαντλούν την άμυνα του οργανισμού και αυξάνει τα αντισώματα που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι στις ασθένειες.

Προστεύει από την κατάθλιψη γιατί αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών που είναι τα καλά χημικά του οργανισμού που αποτελούν αντίδοτο στην κατάθλιψη ενώ παράλληλα ανακουφίζουν τα συμπτώματα πόνου.

Εκτονώνει το στρες που είναι ένας από τους πιο επιβαρυντικούς παράγοντες της υγείας καθώς μπορεί να πυροδοτήσει ασθένειες αλλά και να επιδεινώσει ήδη υπάρχουσες.

Προστατεύει την καρδιά γιατί μειώνει τον θυμό, ένα συναίσθημα που είναι γνωστό ότι επιβαρύνει την καρδιά.

Οι θυμωμένοι άνθρωποι έχει παρατηρηθεί ότι υποφέρουν πιο συχνά από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Χαρίζει χρόνια ζωής. Αυτό υποστηρίζει Νορβηγική έρευνα η οποία έδειξε ότι το προσδόκιμο ζωής σε όλους γελούσαν περισσότερο ήταν μεγαλύτερο ακόμα και για άτομα που έπασχαν από καρκίνο.

Τώρα λοιπόν που ξέρεις το πώς και το γιατί, έχεις όχι μόνο έναν αλλά πολλούς παραπάνω λόγους να επιδιώκεις να γελάς περισσότερο, συχνότερα και δυνατότερα. Απόλαυσέ το λοιπόν!

Διάβασε ακόμα:

7 Μυστικά Για Θετική Διάθεση Και Καλύτερη Υγεία 

Έχεις Ένα Λεπτό; Κάνε Κάτι Καλό Για Την Υγεία Σου 

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.