Πάλι πονάει ο λαιμός σου και δυσκολεύεσαι να καταπιείς; Και μαζί με τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα μειώνεται η ενέργεια σου στην εργασία σου και η όρεξη να γυμναστείς ή να βγεις έξω με τους φίλους σου… Κι όμως υπάρχει τρόπος για άμεση ανακούφιση! Αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματα που σου προτείνει το Lisofix.

Το πρώτο όμως που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι το συχνότερο αίτιο του πονόλαιμου είναι οι ιοί, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι αναμένεται να ξεπεράσουν τον πονόλαιμο μέσα σε 3 έως 7 ημέρες αφού η ίωση κάνει τον κύκλο της. Η χωρίς την υπόδειξη γιατρού χορήγηση αντιβιοτικών όχι μόνο δε βοηθά αλλά επιβαρύνει τον οργανισμό. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να μείνεις με σταυρωμένα τα χέρια. Για την ανακούφιση των συμπτωμάτων η καλύτερη λύση είναι η συμπτωματική αγωγή. Εκείνη δηλαδή που εξασφαλίζει άμεση ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα. Οι στόχοι αυτοί είναι επιτεύξιμοι μέσω διαφόρων φυσικών τρόπων ανακούφισης που έχει να σου προτείνει το Lisofix.

Πάρε αμέσως έναν τροχίσκο για τον λαιμό

Η λήψη τροχίσκων για το λαιμό που δεν περιέχουν αντιβιοτικά είναι η βασική κίνηση για άμεση ανακούφιση στο πονόλαιμο. Γι’ αυτό και σου προτείνουμε να ξεκινήσεις με αυτήν. Οι τροχίσκοι χωρίς αντιβιοτικό, αποτελούν ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο στην αντιμετώπιση του πονόλαιμου αφού οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι δρουν άμεσα. Προτίμησε εκείνους με φυσικά συστατικά όπως τις παστίλιες Lisofix της Uni-pharma που εμπεριέχουν γλυκόριζα, πρόπολη, ακακία και δεδρομολόχα που έχουν στυπτική δράση, ενυδατώνουν τον λαιμό, ανακουφίζουν από τον πονόλαιμο και προστατεύουν από την μόλυνση.

Πιες άφθονα υγρά

Το να παραμένεις ενυδατωμένος όταν έχεις πονόλαιμο είναι πολύ σημαντικό γιατί βοηθάς τον οργανισμό σου να αντιμετωπίσει τη φλεγμονή. Ένας ενυδατωμένος οργανισμός είναι σε ισχυρότερη θέση να αντιμετωπίσει βλαπτικές ουσίες, όπως είναι τα αλλεργιογόνα και τα βακτήρια και να περιορίσει και άλλα συμπτώματα μιας ίωσης.

Στη σωστή θερμοκρασία

Να θυμάσαι πως όταν πονάει ο λαιμός σου δεν θα πρέπει να πίνεις παγωμένα και πολύ ζεστά υγρά γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορεί να χειροτερεύσουν τα συμπτώματα. Προτίμησε μια θερμοκρασία χλιαρή προς ζεστή για τα ροφήματά σου.

Φάε σούπες

Αρκεί όμως και σε αυτή την περίπτωση να μην καταναλώνονται πολύ ζεστές. Η ζεστασιά της σούπας ανακουφίζει τον ερεθισμό λαιμό και διευκολύνει την κατάποση που είναι πιο δύσκολη όταν κάποιος έχει πονόλαιμο. Με τις σούπες παρέχεις στον οργανισμό στοιχεία που χρειάζεται χωρίς να ταλαιπωρείς το λαιμό σου. Μάλιστα η κοτόσουπα βοηθάει σημαντικά στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο γιατί το νάτριο που περιέχεται στο ζωμό από το κοτόπουλο έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Και φρούτα

Γενικά τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες που ενισχύουν την άμυνά του οργανισμού. Επιλογές όπως τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια που είναι πλούσια σε βιταμίνη C αποτελούν σύμμαχο του ανοσοποιητικού σου.

Απόφυγε τις ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες

Δηλαδή την υπερβολική ζέστη στους εσωτερικούς χώρους με θερμαντικά μέσα που ξηραίνουν υπερβολικά το περιβάλλον όπως το κλιματιστικό αλλά και το υπερβολικό κρύο έξω γιατί και στις δύο περιπτώσεις εντείνεται η ξηρότητα στο λαιμό.

Κλείσε το στόμα

Όταν έχεις πονόλαιμο καλό είναι να προσπαθείς να μην αναπνέεις από το στόμα, γιατί ο αέρας που εισέρχεται προκαλεί ξηρότητα στο λαιμό και επιδεινώνει την κατάσταση.

Ξεκουράσου

Το να ξεκουραστείς και να δώσεις στον οργανισμό τα περιθώρια να ανακάμψει και το ανοσοποιητικό να δουλέψει αποκλειστικά για τη θεραπεία του είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Οι ιώσεις, που όπως είπαμε είναι το πιο συνηθισμένο αίτιο του πονόλαιμου, χρειάζεται να κάνουν τον κύκλο τους γι’ αυτό μην ξεχνάς να δώσεις στο σώμα σου το χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει. Φυσικά αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν ή επιδεινώνονται είναι απαραίτητη η επίσκεψη στο γιατρό.

Οι τροχίσκοι Lisofix είναι η καλύτερη επιλογή για την ανακούφιση ερεθισμών της στοματοφαρρυγγικής κοιλότητας γιατί μαλακώνουν τον πονεμένο λαιμό και ανακουφίζουν τη στοματική κοιλότητα και το φάρυγγα από την ξηρότητα, την αίσθηση καύσου και τον ερεθισμό.  

Διάβασε ακόμα:

Μαμά πονάει ο λαιμός μου! Και τώρα τι κάνουμε;

Ο Ερεθισμένος Λαιμός Είναι Ένας Εχθρός Που Μπορείς Να Νικήσεις

Πονόλαιμος Πριν Την Παρουσίαση;

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.