Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Τα λάθη που κάνεις στις σχέσεις σου.
– Τι πρέπει να αλλάξεις για να έχεις υγιείς σχέσεις.


Ονειρεύεσαι τον εαυτό σου σε μια υγιή σχέση, γεμάτη αγάπη, εμπιστοσύνη, έρωτα, αποδοχή, χαρά, επικοινωνία, όμως, τελικά καταλήγεις να μετράς αποτυχημένα ραντεβού και αδιέξοδες σχέσεις;

Αυτό ίσως συμβαίνει, διότι αναζητάς στο άλλο πρόσωπο αξίες, τις οποίες θα έπρεπε καθημερινά από μόνος σου να βιώνεις. Οι αξίες που αναζητάς από κάποιον άλλο μπορεί να είναι η αγάπη, η αποδοχή, η ασφάλεια, η επιβεβαίωση, η σημαντικότητα, η ολοκλήρωση, η ευτυχία.

Πρόκειται για βασικές ανάγκες όλων των ανθρώπων. Φαντάζεσαι, όμως, να περιμένεις από κάποιον άλλον άνθρωπο να σου καλύψει τις παραπάνω ανάγκες; Αυτό σημαίνει ότι εσύ νιώθεις και εκπέμπεις στον άλλον την έλλειψη των παραπάνω αναγκών. Το πιθανότερο είναι όμως ότι νιώθοντας έτσι, δεν θα καταφέρεις να έλξεις τον ιδανικό σου σύντροφο. Γιατί ψάχνοντας μια σχέση, ενώ νιώθεις ο ίδιος ελλιπής, απλά αυξάνεις τις πιθανότητες να τραβήξεις το αντίστοιχο, δηλαδή μια ελλιπή σχέση.

Τι πρέπει να αλλάξεις;

Από σήμερα, λοιπόν, αντί να εφαρμόζεις αυτήν την ασυνείδητη και εγγυημένη συνταγή αποτυχίας μέσα από τις ελλείψεις που νιώθεις, υιοθέτησε μια νέα ενδυναμωτική νοοτροπία η οποία θα σου υπενθυμίζει ότι “κάθε ημέρα και με κάθε τρόπο μπορείς να νιώθεις ευτυχία και ολοκλήρωση πρώτα απ’ όλα μέσα από τη σχέση με τον εαυτό σου”.

Ψάχνοντας μια σχέση, ενώ νιώθεις ο ίδιος ελλιπής, απλά αυξάνεις τις πιθανότητες να τραβήξεις το αντίστοιχο, δηλαδή μια ελλιπή σχέση.

Για να υποστηρίξεις τη νέα σου θετική νοοτροπία, κάνε στον εαυτό σου έξυπνες ερωτήσεις, όπως;

1.Πότε νιώθω την αγάπη στη ζωή μου;

2.Πώς μπορώ να έχω περισσότερη αγάπη και αποδοχή και να νιώθω περισσότερη ευτυχία;

3.Πότε νιώθω σημαντικός;

4.Πότε νιώθω χαρούμενος;

5.Πότε νιώθω ολοκλήρωση;

Δώσε έμφαση στις απαντήσεις σου

Θυμήσου ότι οι απαντήσεις σου στις πιο πάνω ερωτήσεις πρέπει να μη συμπεριλαμβάνουν την παρουσία ενός συντρόφου. Και φυσικά ακόμα κι αν δώσεις εύλογες και εύστοχες απαντήσεις στον εαυτό σου είναι σημαντικό να περάσεις από τα λόγια και τις σκέψεις, στις πράξεις. Καλλιέργησε τους τρόπους, ώστε να υποστηρίξεις όλες τις παραπάνω απαντήσεις σου και πολύ σύντομα θα νιώθεις συναισθηματικά “πλήρης”. Απόλαυσε τις σταγόνες χαράς που κρύβει κάθε στιγμή και να θυμάσαι ότι “η ευτυχία είναι επιλογή”!

Διάβασε ακόμα:

Το Μοτίβο Της Σιωπής. Μήπως Σε Αφορά;

Μην Κλείνεις Την Πόρτα Στην Αγάπη

Author(s)

  • Μήνα Ταλιάκη

    Relationship Coach

    Η Μήνα Ταλιάκη είναι πιστοποιημένη Coach (PCC) από το International Coaching Federation. Ασχολείται με μεγάλη επιτυχία αποκλειστικά με την πρακτική του Life & Business Coaching, κάνοντας one-to-one συνεδρίες και ομαδικά σεμινάρια. Έχει πραγματοποιήσει 3.000 ώρες συνεδριών σε ατομικό και εταιρικό επίπεδο και έχει επηρεάσει θετικά τις ζωές και τις καριέρες εκατοντάδων ανθρώπων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.