Στο επόμενο 1 λεπτό θα μάθεις:

-Γιατί είναι σημαντικό να ζούμε το εδώ και τώρα.
-Γιατί η ζωή μοιάζει με σπασμένο αυγό.


Κάθε τόσο σε διαφορετικά ηλικιακά φάσματα της ζωής οι πιο πολλοί από εμάς, αναρωτιόμαστε για την πορεία και για την εξέλιξη της ζωής μας. Όλοι θέλουμε να εκπληρώσουμε τα όνειρα και τους στόχους μας και να δομήσουμε ιδανικά τη ζωή μας έτσι όπως την έχουμε φανταστεί. Πόσο ρεαλιστικό όμως είναι αυτό; 

Καθώς λοιπόν περνάνε οι μέρες, τα χρόνια, οι καταστάσεις της ζωής τελικά μας κάνουν να διαλέξουμε και δύο και τρία μονοπάτια προκειμένου να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα της ζωής. Η ζωή έχει διακυμάνσεις και μοιάζει σαν ένα σπασμένο αυγό, όπου αυτό που γεύεσαι πραγματικά είναι το εσωτερικό. Έτσι λοιπόν και η ουσία της ζωής είναι το εσωτερικό όπου χαρακτηρίζεται από επιτυχία-αποτυχία, από ηθικό – ανήθικο, από στοργή – έλλειψη στοργής και όλα αυτά αποτελούν το 90%της ζωής. Η ζωή έχει καμπύλες και κάποιες φορές καλό είναι να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα που προκύπτουν, εφόσον δεν μας φθείρουν ψυχολογικά σε έντονο βαθμό. 

Δεν υπάρχει λοιπόν το τέλειο μονοπάτι για τη ζωή και εάν κανείς το ψάχνει, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να διακατέχεται από άγχος και να κάνει προβλέψεις μέλλοντος χωρίς να αποδέχεται και να διώχνει ευγνωμοσύνη για τον εαυτό του στο εδώ και τώρα. 

Διάβασε ακόμα:

3 Συνηθισμένα εμπόδια που αποτρέπουν την ευτυχία

Διαχείριση αλλαγής: βγείτε εκτός της “ζώνης ασφαλείας” σας

Author(s)

  • Πόλυ Κεφαλά

    Ψυχολόγος

    Η Πόλυ Κεφαλά είναι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Είναι κατόχους δεύτερου πτυχίου στην επικοινωνία και στις δημόσιες σχέσεις. Η μεταπτυχιακή της εξειδίκευση είναι στην Κλινική Ψυχολογία και είναι ειδικευμένη ψυχοθεραπεύτρια στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική και σε σεμινάρια Σχεσιακής Ψυχανάλυσης στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δρομοκαιτειο. Τέλος, έχει αρκετές ώρες εποπτείας τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο σε διαφορετικά θεραπευτικά πλαίσια.