Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Κατά πόσο η επιτυχία σου εξαρτάται από τη νοοτροπία σου.
– Γιατί το “keep walking” πρέπει να γίνει το μότο σου.


Ο Tony Robbins λέει ότι η επιτυχία ή το αποτέλεσμα εξαρτώνται κατά 80% από τη νοοτροπία μας και μόνο κατά 20% από τη στρατηγική και το πλάνο μας. Σ΄ αυτή τη φαινομενικά απλή συνταγή πρόσθεσε μπόλικη επιμονή και αμέσως έχεις στα χέρια σου τα τρία κλειδιά της επιτυχίας για την εκπλήρωση οποιουδήποτε στόχου. Ορίστε ποια είναι αυτά:

Τρόπος Σκέψης

Ο τρόπος που σκέφτεσαι είναι ο καθοριστικός παράγοντας της επιτυχίας. Όχι μόνο η ψυχολογία σου αλλά και η νοοτροπία σου και η νοητική εστίαση στο στόχο παίζουν ρόλο. Το πρώτο κλειδί, επομένως, σε προτρέπει να εστιάσεις στον τρόπο που σκέφτεσαι και σε καλεί να πάρεις στα χέρια σου τον έλεγχο της νοοτροπίας σου, η οποία καθορίζει αν θα πετύχεις τους στόχους σου. Η πρόκληση έγκειται στο να δαμάσεις και να πειθαρχήσεις το μυαλό σου, ώστε να είσαι καλύτερα προσηλωμένος στο στόχο.

Στρατηγική

Το δεύτερο κλειδί σε καθοδηγεί και σε παροτρύνει να έχεις ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης, ένα πλάνο, ένα πρόγραμμα (μερικοί το λένε και έτσι), που να οδηγεί στο στόχο. Η πρόκληση του κλειδιού αυτού είναι η εκτέλεση της στρατηγικής που έχεις επιλέξει βήμα προς βήμα, ευλαβικά. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι χρειάζεται να στερείσαι της ευελιξίας της προσαρμογής, όταν κρίνεις ότι αυτό είναι απαραίτητο για να κατακτήσεις πιο εύκολα ή γρήγορα το στόχο σου.

Επιμονή

Το τρίτο κλειδί είναι εξίσου σημαντικό, γιατί να μην τα παρατήσεις στη μέση κάτι που συνήθως κάνει η πλειοψηφία. Υπάρχουν πολλά γνωστά παραδείγματα ανθρώπων που τα παράτησαν λίγο πριν την επιτυχία. Χρειάζεται να συνεχίζεις να περπατάς (Το “keep walking” είναι το αγαπημένο μου σλόγκαν), να βάζεις το ένα πόδι μπροστά από το άλλο ξανά και ξανά, ως ένας σύγχρονος Φιλέας Φογκ. Ακόμα και όταν αποτυγχάνεις σε κάτι, χρειάζεται να συνεχίζεις να κυνηγάς απτόητος τον στόχο σου και να ακολουθείς τη στρατηγική σου άφοβα και περήφανα μέχρι την επιτυχία. Σκέψου, μάλιστα, τις ευκαιρίες που σου δίνει μία αποτυχία. Η επιτυχία δεν είναι δεδομένη. Αν δεν φοβηθείς Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, αν δεν παρατήσεις στη μέση το ταξίδι, αν επιμείνεις, η Ιθάκη είναι εκεί.

Η συνταγή είναι απλή. Δεν είναι όμως εύκολη. Μη φοβηθείς. Στη διαδρομή σου πάρε τα μαζί σου τα κλειδιά και χρησιμοποίησέ τα.


Διάβασε ακόμα:

Αποτυχία: Πώς Να Τη Διαχειριστείς

Κάνε Τα “Θέλω” Σου “Μπορώ”

Author(s)

  • Η Ροδούλα Δημητριάδου έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ. Είναι Certified Public Accountant (CPA), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Λογιστικής (MS Accounting) και πτυχίου Λογιστικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Έχει εκτενή εμπειρία στη διεύθυνση επιχειρήσεων και υπηρέτησε σε ανώτερες θέσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Η Ροδούλα είναι επίσης Πιστοποιημένη (Certified Professional) Coach και μέσω του IthacaJourneys.com, που η ίδια έχει δημιουργήσει, στηρίζει και ενισχύει επιτυχημένα στελέχη επιχειρήσεων να λαμβάνουν γρήγορα αποφάσεις και να κατακτούν με άνεση καινούργιους στόχους στη ζωή και στην εργασία, ούτως ώστε να ευημερούν και να νιώθουν ευεξία, αφοσίωση και πληρότητα. Διακρίνεται για τον ενθουσιασμό και την ενέργειά της.