Το όνομά της είναι Amruda Nair και είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της αλυσίδας AINA Hotels. Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στους Times of India μιλάει για την ζωή της και αποκαλύπτει πώς προετοιμάζει κάθε ημέρα τον εαυτό της για την επιτυχία, τι της δημιουργεί άγχος και πώς καταφέρνει να διαχειρίζεται οτιδήποτε της αποσπά την προσοχή.

Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας της είναι πως δεν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Μάλιστα στηρίζει την άποψή της σε έρευνα του Harvard Business Review, σύμφωνα με την οποία αν κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αυτόματα η αποτελεσματικότητά σου μειώνεται κατά 40%. Αν αναρωτιέσαι γιατί συμβαίνει αυτό, η απάντηση είναι πολύ απλή: γιατί απαιτείται ένα διάστημα 15 τουλάχιστον λεπτών για να μπορέσεις να ανακτήσεις ξανά την χαμένη σου προσοχή.

Amruda Nair

Ένα άλλο μυστικό της επιτυχίας της Nair είναι πως αθλείται καθημερινά και κάνει έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της εβδομάδας της έτσι ώστε να βρίσκει χρόνο να απολαμβάνει τις αγαπημένες της δραστηριότητες το Σαββατοκύριακο.

“Δουλεύω 8 ώρες, ξεκουράζομαι άλλες 8 και αφιερώνω το υπόλοιπο 1/3 της ημέρας μου σε πράγματα που με γεμίζουν και με ευχαριστούν. Δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και πάντα βρίσκω τρόπους να περιορίζω οτιδήποτε μου αποσπά την προσοχή», δηλώνει η ίδια.

«Χρειάζεται τέχνη για να βρεις την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής»

Για να εξισορροπήσεις τη δουλειά και τη ζωή σου, πρέπει να έχεις υποστήριξη.

Μία θέση Διευθύνοντα Συμβούλου όπως της Nair κάποιες φορές είναι πολύ απαιτητική και προκαλεί αρκετό άγχος. Πώς το αντιμετωπίζει αυτό η Nair; Για να είναι σίγουρη ότι δεν θα αντιμετωπίσει επαγγελματική εξουθένωση, κλείνει κάποιες ώρες το κινητό της και αναζωογονείται περνώντας τον χρόνο της στην παραλία. Ασχολείται και με το kitesurfing, γιατί όπως λέει η ίδια της προσφέρει όλη την ενέργεια των στοιχείων της φύσης που υπάρχουν γύρω μας.

Μήπως ήρθε η ώρα να ακολουθήσεις τα μυστικά της Nair; Προγραμμάτισε τις δουλειές της εβδομάδας σου, αθλήσου, ξεκουράσου, αναζωογονήσου και κάνε πράγματα που σε γεμίζουν. Απενεργοποίησε για κάποιες ώρες το κινητό σου, ξέχνα για λίγο τα emails σου και άρχισε να φροντίζεις τον εαυτό σου. Αφιέρωσέ του τον χρόνο που του αξίζει. 

Διάβασε ακόμα:

Όσα Δεν Κάνουν Τα Επιτυχημένα Άτομα

Μήπως Η Δουλειά Σου Δεν Σε Γεμίζει;