Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και πριν κοιμηθείς;

Ρούλα Ρέβη: Πίνω καφέ. Πριν κοιμηθώ ή μάλλον για να κοιμηθώ έχω δίπλα μου και ακούω μια χαλαρωτική μουσική.

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΡΡ: Όχι ιδιαίτερα. Ανέκαθεν είχα δυσκολία και με το να έχω έναν ήρεμο και αδιάκοπτο ύπνο και γενικότερα μικρότερη δεν εκτιμούσα τον ύπνο όσο θα έπρεπε. Τον εκτίμησα αφού ήρθαν τα παιδιά στη ζωή μου αλλά δυστυχώς ήταν πλέον αργά. Βέβαια όποτε καταφέρνω να κοιμηθώ ένα συνεχές 7ωρο η ενέργεια που έχω την άλλη μέρα είναι φοβερή.

TG: Τι άλλο σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΡΡ: Τρώω πολλούς ξηρούς καρπούς και χυμούς γιατί μου δίνουν πάρα πολύ ενέργεια. Αυτό όμως που έχω καταλάβει τα τελευταία 3 χρόνια που κάνω εντατική γυμναστική είναι ότι τα οφέλη της άσκησης στην ψυχική μου εκτόνωση, τόνωση και ηρεμία είναι τεράστια. Ακόμα και σε μια πολύ δύσκολη μέρα δηλαδή αν πείσω τον εαυτό μου και πάω τελικά στο γυμναστήριο βγαίνω άλλος άνθρωπος. Μου καθαρίζει τον εγκέφαλο κυριολεκτικά και με αποτοξινώνει από όλα τα στραβά και αρνητικά.

TG: Έχεις μικρά μυστικά που σε βοηθούν να βρίσκεις λύσεις σε καθημερινά προβλήματα;

ΡΡ: Τα έχω όλα στο κεφάλι μου. Βέβαια αυτό δεν λειτουργεί πάντα σωστά γιατί όταν οι υποχρεώσεις αυξάνονται τα πράγματα δυσκολεύουν.

TG: Αλήθεια πώς αντιμετωπίζεις μια δύσκολη μέρα;

ΡΡ: Πολύ στωικά. Οι δύσκολες μέρες είναι πολλές και, εκτός αν κάτι είναι πολύ σοβαρό ή σημαντικό, απλά τις αφήνω να περάσουν. Αν αδιαφορείς λίγο και παραβλέπεις τα ασήμαντα προβλήματα της καθημερινότητας όλα περνάνε πιο ανώδυνα και δεν αφήνεις και την αρνητική ενέργεια να σε ρουφήξει.

TG: Γενικά είσαι multitasker; Πόσο καλά διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου;

ΡΡ: Είμαι μόνο multitasker. Από παιδί πάντα μου άρεσε να συνδυάζω πολλά πράγματα γιατί έτσι νιώθω ότι εκμεταλλεύομαι όσο περισσότερο μπορώ τον χρόνο μου. Από άποψη διαχείρισης χρόνου τα πάω μια χαρά, από κούραση όμως είναι φορές που κυριολεκτικά εξαντλούμαι.

Τα οφέλη της άσκησης στην ψυχική μου εκτόνωση, τόνωση και ηρεμία είναι τεράστια

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη; Πως το αντιμετώπισες;

ΡΡ: Έχω φτάσει πολλές φορές στα όρια της εξουθένωσης σε περιόδους της ζωής μου που ήταν πολύ έντονες. Όταν λοιπόν νιώσω ότι περνάω αυτήν την κόκκινη γραμμή απλώς τα παρατάω όλα και κάνω κάτι χαλαρωτικό μόνη μου. Μπορεί δηλαδή στο μέσο της ημέρας να πατήσω pause σε ότι έχω να κάνω, να πω ένα μικρό ψέμα σε όλους και να πάω να φάω για μία ώρα κάπου μόνη μου. Τα έχω ανάγκη αυτά τα μικρά λευκά ψέματα γιατί με βοηθούν να αποσυμπιεστώ και να φορτίσω τις μπαταρίες μου.

TG: Έχεις κάνει ποτέ ψυχοθεραπεία;

ΡΡ: Κάνω πολλά χρόνια και πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ακούς τον εαυτό σου. Γιατί όταν τα έχεις όλα στο μυαλό σου και τα σκέφτεσαι και δεν μιλάς δυνατά συχνά μπλοκάρεις. Όταν όμως τα ακούς δυνατά ο εγκέφαλός σου ξεμπλοκάρει και σου είναι πιο εύκολο να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις και τις λύσεις σου.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

ΡΡ: Το έχω δίπλα μου το βράδυ αλλά χαμηλωμένο. Απλώς για να μπορώ να πάρω τηλέφωνο αν χρειαστώ κάτι. Δεν έχω όμως εθιστική σχέση μαζί του. Ίσα ίσα που μέσα στη μέρα μπορεί και να το ξεχάσω για ώρα και να μην το αναζητήσω.

TG: Με τα social media;

ΡΡ: Έχω πολύ καλή σχέση αλλά όχι σε βαθμό εξάρτησης. Μάλιστα υπάρχουν και φάσεις που κουράζομαι και λίγο αποστασιοποιούμαι.

TG: Τι κάνεις πριν από μια σημαντική απόφαση ή ένα σημαντικό γεγονός;

ΡΡ: Το σκέφτομαι πάρα πολύ μόνη μου. Από παιδί δεν επηρεάζομαι εύκολα, ακούω το ένστικτό μου και τα “θέλω” μου και δεν ακούω τη γνώμη κανενός. Έτσι ακόμα και αν αποτύχω ξέρω ότι η ευθύνη και η επιλογή ήταν δική μου.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες; Πως το διαχειρίστηκες;

ΡΡ: Στην προσωπική μου ζωή δεν θεωρώ ότι έχω βιώσει αποτυχία γιατί οι επιλογές μου ήταν πάντα αυτές που ήθελα. Στη δουλειά μου όμως η αποτυχία είναι πολύ συχνή με την έννοια ότι όσο εύκολα μπορείς να ακούσεις συγχαρητήρια και να αποθεωθείς άλλο τόσο μπορείς και να βιώσεις και την απόρριψη. Το ξεπερνάω όμως γρήγορα γιατί το ένα εξισορροπεί το άλλο.

Έχω ανάγκη τα μικρά λευκά ψέματα γιατί με βοηθούν να αποσυμπιεστώ και να φορτίσω τις μπαταρίες μου.

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις;

ΡΡ: Συσκέπτομαι με τον εαυτό μου όπου και αν είμαι. Μπορεί για παράδειγμα αν είμαι έξω να κάτσω σε ένα παγκάκι, να πιω ένα χυμό και να με ακούσω.

TG: Τι σημαίνει για σένα ευεξία;

ΡΡ: Πλέον στη ζωή μου ευεξία είναι να κοιμάμαι νωρίς, να ξυπνάω νωρίς και να ζω τη μέρα όσο περισσότερο γίνεται. Παρότι μικρότερη έδινα περισσότερη βάση στη νύχτα τώρα πια παίρνω ενέργεια και χαρά από την ημέρα.

TG: Υπάρχει κάποιο βιβλίο που σου έχει αλλάξει τη ζωή;

ΡΡ: «Ο δρόμος της ευτυχίας» του Μπουκάι. Πραγματεύεται το θέμα της προσδοκίας και πως μπορείς να τη διαχειριστείς χωρίς να σε επηρεάσει αρνητικά στη ζωή σου και γενικότερα έχει υπέροχα tips για το πώς μπορείς να βλέπεις τα πράγματα από την άλλη πλευρά, πιο θετικά και αισιόδοξα.

TG: Ποιος είναι ο Thrive στόχος σου;

ΡΡ: Να τρώω καλύτερα, να κοιμάμαι περισσότερο, να κάνω όσο περισσότερη γυμναστική μπορώ και να απολαμβάνω στιγμές με την οικογένεια και τους φίλους μου. Αυτό είναι thrive για μένα.

Διάβασε ακόμα:

Αποστόλης Τότσικας: “Μου Αρέσει Να Χάνομαι Και Να Ξεχνιέμαι Στο Χρόνο”

Έφη Βράκα: “Η Δύναμη Της Ισορροπίας Κρύβεται Μέσα Μας”