Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις ξυπνήσεις και πριν κοιμηθείς;

Ρίτσα Μπιζόγλη: Ανοίγω ραδιόφωνο, τηλέοραση και μπαίνω στο internet όχι απαραίτητα με την ίδια σειρά αλλά με σκοπό να ενημερωθώ για τα γεγονότα της ημέρας και πίνω 2 μεγάλα ποτήρια νερό. Πριν κοιμηθώ κάνω την προσευχή μου.

TG: Έχεις καλή σχέση με τον ύπνο;

ΡΜ: Όχι ιδιαίτερα καλή. Κοιμάμαι πολύ λίγο και πολύ ελαφριά. Δεν είμαι γενικά του ύπνου από παιδί. Πάντα κοιμόμουν λίγο και σπάνια νιώθω την ανάγκη να κοιμηθώ περισσότερο.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια για να φέρεις εις πέρας την μέρα σου;

ΡΜ: Οι ξηροί καρποί, τα δαμάσκηνα, ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα, ένα ζεστό χαμόγελο και η κίνηση.

Πάντα αν κολλήσω σε κάτι ή νιώσω κουρασμένη κάνω μια περιστροφή, σηκώνομαι, τεντώνομαι, περπατάω για 5 λεπτά, βγαίνω έξω στον καθαρό αέρα αν μπορώ.

TG: Έχεις μικρά μυστικά που σε βοηθούν να βρίσκεις λύσεις σε καθημερινά προβλήματα;

ΡΜ: Γενικά είμαι οργανωτική αλλά το μεγαλύτερό μου προσόν είναι η πειθαρχεία που με βοηθάει να διαχειρίζομαι σωστά το χρόνο μου. Ή ακόμα καλύτερα να είμαι μπροστά από τον χρόνο! Γενικά επειδή μου αρέσει να ρίχνω πάντα μια δεύτερη ματιά στη δουλειά μου αλλά και σε όλα τα πράγματα στη ζωή μου προσπαθώ να έχω αυτή τη χρονική πολυτέλεια για να το κάνω. Η δεύτερη ματιά είναι πάντα πιο αποτελεσματική από την πρώτη και μου παρέχει πολύ περισσότερη ασφάλεια και σιγουριά!

TG: Γενικά είσαι multitasker;

ΡΜ: Όχι, δεν μου αρέσει να κάνω πολλά πράγματα μαζί και γενικά νιώθω ότι αυτό με πνίγει. Οπότε το αποφεύγω. Ένα πράγμα τη φορά και σωστά.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη;

ΡΜ: Δεν έχω νιώσει εξουθενωμένη με την έννοια του burn out. Εκτός του ότι είμαι πολύ πειθαρχημένη, στη δουλειά μας δεν έχεις τη χρονική πολυτέλεια να το αντιληφθείς και να το βιώσεις ακόμα και αν συμβαίνει. Σίγουρα βέβαια φροντίζω να παίρνω τις ανάσες μου και να δίνω στον εαυτό μου την αποφόρτιση και την ξεκούραση που έχει ανάγκη.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που απέτυχες; Πως το διαχειρίστηκες;

ΡΜ: Καθημερινά βιώνω πολλές μικρές αποτυχίες όπως και όλοι νομίζω. Είμαι απόλυτα συμφιλιωμένη με τις αποτυχίες και τα λάθη μου παρότι θα ήθελα να τα είχα αποφύγει.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου, με την τεχνολογία και τα social media;

ΡΜ: Δεν έχω καθόλου καλή σχέση ούτε με το κινητό, ούτε με τα mail μου ούτε με τα social. Θα τα κάνω όλα αυτά αλλά σε έναν κανονικό χρόνο κάποια στιγμή μέσα στη μέρα μου.

TG: Αν αναπάντεχα βρεις 15 λεπτά μέσα στη μέρα σου τι κάνεις ;

ΡΜ: Δεν είναι πάρα πολλά αλλά δεν είναι και λίγα. Νομίζω ότι θα πάρω τηλέφωνο κάποιο αγαπημένο μου πρόσωπο και θα αναθεματίσω παράλληλα γιατί θα ήθελα να είχα μισή ώρα για να μπορούσα να πάω για τρέξιμο.

TG: Αρα το τρέξιμο είναι μία από τις αγαπημένες σου φυσικές δραστηριότητες;

ΡΜ: Ναι το αγαπώ πάρα πολύ όπως και το περπάτημα. Μπορώ να περπατήσω πολύ μεγάλες αποστάσεις με μεγάλη άνεση. Γενικά η κίνηση και η άσκηση στη φύση με εκτονώνει, με αποσυμπιέζει, καθαρίζει το μυαλό και τη σκέψη μου και μου δίνει ενέργεια και προσπαθώ να τη βάζω στη ζωή μου τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα.

TG: Τι σημαίνει για σένα ευεξία και ευημερία;

ΡΜ: Ανεξάρτητα από τη φυσική κατάσταση και τη σωστή διατροφή που είναι σημαντικοί παράγοντες ευεξίας, πιστεύω ότι ευεξία και ψυχική ευημερία δίνει ο άνθρωπος στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος χρειάζεται τον άνθρωπο περισσότερο από τη γυμναστική. Οι μεταξύ μας σχέσεις μας δίνουν δύναμη και διάθεση να προχωράμε και να ευημερούμε.

TG: Πόσο δύσκολο είναι να βρεις την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική σου ζωή;

ΡΜ: Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά οφείλουμε να βρούμε την ισορροπία με τον τρόπο του ο καθένας.

TG: Υπάρχει καποια φράση που αγαπάς γιατί σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί;

ΡΜ: Έχω δύο! Η πρώτη είναι η περίφημη φράση της Scarlett O’Hara Οχάρα από το «Όσα παίρνει ο άνεμος» «Αύριο ξημερώνει μια καινούργια μέρα» και τον «Νόμο του Μέρφυ» γιατί πιστεύω πως ότι μπορεί να πάει στραβά θα πάει.

TG: Αλήθεια πως διαχειρίζεσαι μια κακή μέρα;

ΡΜ: Επειδή μπορεί να γίνει και χειρότερη με τον Νόμο του Μερφυ! Αν είναι κάτι να πάει χειρότερα θα πάει. Οπότε εγώ θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ και από εκεί και πέρα ότι είναι να συμβεί θα συμβεί.

TG: Τι κάνεις πριν από μια σημαντική απόφαση ή ένα σημαντικό γεγονός;

ΡΜ: Αυτοσυγκεντρώνομαι όσο περισσότερο μπορώ και προσπαθώ να ρίξω τους τόνους και τους παλμούς μου και να διαχειριστώ το άγχος μου.

TG: Ποιος είναι ο Thrive στόχος σου;

ΡΜ: Αν και γενικά διαχειρίζομαι τα πράγματα στη ζωή μου καλά και νομίζω πως έχω βρει την ισορροπία που χρειάζομαι θα ήθελα να καταφέρω να βρω λίγο περισσότερο χρόνο για τις προσωπικές μου στιγμές, για λίγη περισσότερη γυμναστική και για όλα αυτά τα μικρά καθημερινά που μας δίνουν χαρά και δύναμη για την συνέχεια.

Διάβασε ακόμα:

Ευγενία Σαμαρά: «Η Ψυχοθεραπεία Με Έχει Βοηθήσει Πολύ Στη Διαχείριση Του Άγχους Και Του Χρόνου Μου»  

Ευαγγελία Συριοπούλου: “Έχω Φτάσει Κοντά Στο Burnout! Γι’ Αυτό Προστατεύομαι Όταν Καταλαβαίνω Ότι Κάνω Κακό Στον Εαυτό Μου”