Thrive Global: Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς;

Randi Zuckerberg: Θα ήθελα πολύ να ξυπνάω με ηρεμία και να κάνω γιόγκα ή διαλογισμό για 20 λεπτά. Η ημέρα μου όμως ξεκινάει περίπου στις 6:30 όταν με ξυπνάει ο ένας από τους δύο γιους μου που έχει ήδη σηκωθεί από το κρεβάτι του και θέλει το ίδιο να κάνω κι εγώ. Και επειδή το πιο πιθανό είναι ότι έχω ξενυχτήσει δουλεύοντας, το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να πιω καφέ. Και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα.

TG: Τι σου δίνει ενέργεια;

RZ: Να στέκομαι μπροστά από το κοινό. Είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω από τότε που ήμουν 2 ετών. Είτε παρουσιάζω την εβδομαδιαία μου εκπομπή στο ραδιόφωνο, είτε μιλάω για την τεχνολογία οπουδήποτε στον κόσμο, είτε τραγουδάω, νιώθω ζωντανή και γεμάτη ενέργεια όταν στέκομαι μπροστά σε άλλους.

TG: Ποιο είναι το μυστικό που σε βοηθά να ανταπεξέρχεσαι στις απαιτήσεις της καθημερινότητας;

RZ: Η δουλειά, ο ύπνος, η οικογένεια, οι φίλοι μου και η γυμναστική. Επειδή είναι αδύνατο να τα κάνω όλα αυτά κάθε ημέρα, επιλέγω 3 από αυτά. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι η ισορροπία είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μακροπρόθεσμα – όχι μέσα σε 24 ώρες.

TG: Τι σχέση έχεις με το κινητό σου; Κοιμάσαι μαζί του;

RZ: Δυστυχώς ναι.

TG: Πώς τα πας με τα email;

RZ: Δεν τελειώνουν ποτέ. Κάνω λάθος; Kαι δυστυχώς δεν είναι μόνο τα email. Αν τα email ήταν το μόνο μέσο επικοινωνίας, θα ήταν πολύ εύκολο. Εκτός όμως από τα email μου, έχω να απαντήσω σε μηνύματα στο κινητό, στο Facebook, στο Twitter, το LinkedIn και το WhatsApp. Και το κακό είναι ότι όλοι είναι ανυπόμονοι και όλοι θέλουν μία απάντηση εδώ και τώρα. Ασχολούμαι με πάρα πολλά projects που απαιτούν την συγκέντρωση και την αμέριστη προσοχή μου. Έχω λοιπόν συνειδητοποιήσει ότι αν αφήσω στην άκρη τα email και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μου αποσπάσει την προσοχή, έτσι ώστε να μπορώ να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου χωρίς να με διακόψει κανείς, κάνοντας ένα πράγμα την φορά, είμαι πολύ πιο παραγωγική. Αυτό δεν ισχύει φυσικά και για τον συνεργάτη μου, που ασχολείται με τουλάχιστον 5 ηλεκτρονικές συσκευές ταυτόχρονα.

TG: Εντελώς ξαφνικά βρίσκεις 15 λεπτά μέσα στην ημέρα σου. Τι κάνεις;

RZ: Κάνω burpees!!! Είναι ένα είδος γυμναστικής πολύ πολύ δύσκολο, αλλά είναι πολύ αποτελεσματικό σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες εξουθενωμένη και γιατί;

RZ: Μόλις επέστρεψα από μία σειρά ομιλιών σε 18 πόλεις και νιώθω λίγο εξουθενωμένη. Ένας ολόκληρος μήνας γεμάτος πολλές πτήσεις, αλλαγές ώρας, περιορισμένες επιλογές φαγητών, έλλειψη ύπνου και καιρικές μεταβολές. Ποιος δεν θα ένιωθε έτσι; Το μόνο καλό είναι ότι λατρεύω τα ταξίδια και να γνωρίζω καινούργια άτομα. Διαφορετικά δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ.

Aν αφήσω στην άκρη οτιδήποτε μπορεί να μου αποσπάσει την προσοχή, έτσι ώστε να μπορώ να συγκεντρωθώ στην δουλειά μου και να κάνω ένα πράγμα την φορά, είμαι πολύ πιο παραγωγική.

TG: Πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες ότι απέτυχες και τι έκανες για να το ξεπεράσεις;

RZ: Όταν έγραφα το τελευταίο μου βιβλίο – “Missy President”. Ήταν η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που γίνεται πρόεδρος των ΗΠΑ. Είχα πολύ αυστηρές προθεσμίες και ήμουνα πολύ πιεσμένη γιατί έπρεπε να είναι έτοιμο πριν τις εκλογές μας. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο εικονογράφος μου αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τόσο καλός όσο νόμιζα, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσω. Αυτό καθυστέρησε πολύ την κυκλοφορία και κάθε προωθητική ενέργεια του βιβλίου. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελα. Όμως με όλα όσα έγιναν στις εκλογές, συνειδητοποίησα ότι το βιβλίο γράφτηκε την τέλεια στιγμή. Είμαι πολύ περήφανη για αυτό το βιβλίο.

TG: Πες μας μία φράση που αγαπάς και σου δίνει δύναμη ή σε ηρεμεί.

RZ: “Κανένας δεν θα σε κάνει να νιώσεις κατώτερος αν δεν του το επιτρέψεις εσύ” – Eleanor Roosevelt

Διάβασε ακόμα:

“Φροντίζω Τον Εαυτό Μου Και Λειτουργώ Ως Πρότυπο Για Την Ομάδα Μου”

Η Αντιπρόεδρος Του Paypal Αποκαλύπτει Όλα Όσα Την Βοηθούν Να Κάνει Thrive