Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί δεν πρέπει να υποτιμάς την αξία της ευγνωμοσύνης.
-Ποιες ευκαιρίες σου προσέφερε η παραμονή στο σπίτι.


Όλοι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνουμε υγιείς αυτή την περίοδο. Πλένουμε τα χέρια μας, κρατάμε αποστάσεις, προσπαθούμε να κοιμόμαστε αρκετά, να ασκούμαστε και να τρώμε υγιεινά. Αλλά, συχνά, ξεχνάμε ότι η ευγνωμοσύνη παίζει ένα σημαντικό ρόλο στον περιορισμό του στρες, κάτι που ενδυναμώνει και το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι έρευνες δείχνουν ακόμα ότι η ευγνωμοσύνη μπορεί να ενισχύσει την ψυχική και σωματική μας υγεία. 

Ποια είναι, όμως, τα πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη αυτή τη δύσκολη περίοδο; 

Ποιοτικός χρόνος με την οικογένεια

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καταφέραμε να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά μας, που μεγαλώνουν τόσο γρήγορα. Είδαμε τις αγαπημένες μας ταινίες μαζί τους και μας έμαθαν πώς να χρησιμοποιούμε το TikTok. Παίξαμε επιτραπέζια και διαβάσαμε μαζί βιβλία για να γεμίσουμε ευχάριστα τα βράδια μας. Όλα αυτά αξίζουν την ευγνωμοσύνη μας. 

Πρωινές βόλτες

Κάναμε τις πρωινές βόλτες τη νέα μας ρουτίνα, και σίγουρα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες και γι΄ αυτό. Ο δροσερός πρωινός αέρας, η απουσία ανθρώπων, η επαφή με τη φύση και η ησυχία μας βοηθούν να επεξεργαζόμαστε τις σκέψεις μας και να παραμένουμε υγιείς. 

Η ευκαιρία να επιβραδύνουμε

Ένα ακόμα πράγμα για το οποίο πρέπει να είμαστε ευγνώμονες είναι ότι είχαμε την ευκαιρία να επιβραδύνουμε και να σκεφτόμαστε περισσότερο τον τρόπο που δουλεύουμε, αλλά και πού σπαταλάμε την ενέργεια και το χρόνο μας. Ξεκουραστήκαμε, ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας και συνδεθήκαμε αυθεντικά με ανθρώπους την εποχή της σωματικής απόστασης. 

Ένας υποστηρικτικός σύντροφος

Αυτή την αγχωτική περίοδο, διαπίστωσαμε πόσο σημαντικός είναι ο σύντροφό μας και πόσο εκτιμάμε τη ζωή μας. Είναι εκεί για εμάς και προσπαθεί να κάνεις τη ζωή μας ευκολότερη, όσο μπορεί. Η απομόνωση μας έφερε πιο κοντά και αξίζει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη γι’ αυτό.

Ακουστικά που εξαλείφουν τους θορύβους 

Είναι κάτι απλό, αλλά ταυτόχρονα θαυματουργό, γιατί αυτά τα ακουστικά μας επιτρέπουν να κάνουμε διαλογισμό, όσο ο σύντροφός μας κάνει βιντεοκλήση ή τα παιδιά μας παίζουν. Ειδικά αν είσαι κάποιος που αναζητά την ησυχία, αυτή η επιπρόσθετη βοήθεια για μερικά λεπτά είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

Εικονικές γιορτές 

Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτή η αποστασιοποίηση έχει φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά και είναι αλήθεια. Κάναμε βιντεοκλήσεις με ανθρώπους από όλον τον κόσμο και εικονικά πάρτι μέσω Zoom. Είναι υπέροχο να μιλάμε, να γελάμε και να μοιραζόμαστε την εμπειρία μας έστω και διαδικτυακά. 

Περισσότερος δημιουργικός χρόνος

Η παραμονή στο σπίτι μας έδωσε περισσότερο χρόνο να διαβάσουμε, να γράψουμε ή να ζωγραφίσουμε. Να κάνουμε, δηλαδή, πράγματα που ποτέ δεν είχαμε το χρόνο. Αυτό δεν αξίζει την ευγνωμοσύνη μας; 

Αποκαταστημένες σχέσεις 

Η πανδημία μας άνοιξε τα μάτια. Η κοινωνική απομόνωση μας βοήθησε να αναγνωρίσουμε την αξία των ανθρώπων και να συνειδητοποιήσουμε πόσο σημαντικοί είναι για εμάς. Επίσης, μας βοήθησε να τους καταλάβουμε λίγο καλύτερα.

Χρόνος για σκέψη 

Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία παύση και να σκέφτουμε τι είναι σημαντικό για εμάς, να αναρωτηθούμε αν έχουμε βρει το σκοπό μας και τον εξυπηρετούμε σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Μερικές φορές παρασυρόμαστε από τις καθημερινές μας υποχρεώσεις και δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να ακούσουμε αυτό που μας λέει η εσωτερική μας φωνή. 

Διάβασε ακόμα:

Η βελτίωση της ποιότητας του ύπνου θα εξυπηρετήσει την κοινωνία

Ποτέ δεν θα είναι όπως πριν

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

    H Marina Khidekel είναι διευθύντρια περιεχομένου του thriveglobal.com.