Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πόσο σημαντική είναι μερικές φορές η αλλαγή τοπίου.
-Πόσο συστήνεται να διακρούν τα walking meetings.


Έχεις προθεσμία για μια πρόταση, αλλά δεν μπορείς να ξεκαθαρίσεις τις ιδέες σου. Ή ίσως οι σκέψεις σου δεν σε οδήγησαν κάπου παραγωγικά. Μερικές φορές λίγη κίνηση και αλλαγή τοπίου είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να ανανεώσουμε την προοπτική μας και να επανεκκινήσουμε τη δημιουργικότητά μας. Αν και η σκληρή πραγματικότητα και η μάστιγα των meeting δεν μας βοηθούν εξ ορισμού σε αυτό.  

Μια πρακτική που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος μεταξύ ακαδημαϊκών και αρχηγών ομάδων ξεκινά με ό,τι βρίσκεται στο ημερολόγιό μας: Επίλεξε ένα επερχόμενο ραντεβού και κάν’ το έξω. Ο προγραμματισμός ενός walking meeting σε εκθέτει σε νέα ερεθίσματα, εκτός του συνηθισμένου εργασιακού χώρου, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να τοποθετήσεις σε νέο πλαίσιο το πρόβλημα που σε απασχολεί και ίσως πυροδοτήσει μια νέα ιδέα ή σκέψη, για να προχωρήσεις το project σου. Η πρακτική αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική σε ομάδες με διαφορετικό επίπεδο εμπειρίας, ανακουφίζοντας από στρεσογόνους παράγοντες και επιτρέποντας την επικοινωνία και την επαφή σε πιο προσωπικό επίπεδο. “Το γεγονός ότι περπατάμε δίπλα δίπλα σημαίνει ότι η συζήτηση είναι μεταξύ ίσων από όταν βρίσκομαι στο γραφείο και το άλλο άτομο βρίσκεται απέναντί μου, κάτι που ενισχύει την οργανωσιακή ιεραρχία” αναφέρει ένα στέλεχος. 

Η έρευνα το υποστηρίζει: Μια μελέτη στο Harvard Business Review αποκάλυψε ότι οι ομάδες που εφαρμόζουν τα walking meetings είναι κατά 8,5% πιο πιθανό να είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένοι στη δουλειά τους και κατά 5% πιο πιθανό να αισθάνονται δημιουργικοί. Και μια επακόλουθη πιλοτική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Preventing Chronic Disease ανακάλυψε ότι τα 30λεπτα walking meetings εφαρμόζονται χωρίς να επιβαρύνεται ο φόρτος εργασίας. Το κλειδί είναι να φροντίσεις οι συνάδελφοί σου να συμφωνούν να ανακαλύψουν μια νέα τοποθεσία για τα meeting και να δημιουργήσουν ένα προκαθορισμένο μονοπάτι, ώστε να μην καταλήξετε να γυρίζετε γύρω γύρω ή να αργήσετε στο επόμενο ραντεβού. 

Οπότε, πριν κλείσεις τη συνηθισμένη αίθουσα συναντήσεων για τον εβδομαδιαίο συντονισμό, ξεκίνα με ένα μικροβήμα, προσκαλώντας τους συναδέλφους σου για ένα walking meeting. Ίσως διαπιστώσεις ότι αυτό το διάλειμμα από τη ρουτίνα θα πάει τη δουλειά σου σε ένα νέο και απροσδόκητο επίπεδο. 

Διάβασε ακόμα:

3 Τρόποι να σταματήσεις να είσαι συνεχώς απασχολημένος

4 Λάθη που κάνεις όταν ζητάς βοήθεια στη δουλειά

Author(s)

  • Mallory Stratton

    Συντάκτρια Thrive Global

    Η Mallory Stratton είναι Συντάκτρια του Thrive Global.