Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πότε μειώνεται η απόδοσή σου.
-Γιατί δεν πρέπει να σταματάς να εξελίσσεσαι.


Είσαι και εσύ ένας από αυτούς που δεν είναι ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους; Αισθάνεσαι ότι έχεις πολλά να δώσεις αλλά δεν ξέρεις πώς να το κάνεις; Αισθάνεσαι ότι δεν εκτιμούν τις δυνατότητές σου και δεν αναγνωρίζουν την αξία σου;

Θα σε βάλω λίγο στην θέση των άλλων. Και θα σε παροτρύνω να σκεφτείς μήπως είσαι εσύ ο ίδιος αυτός που δεν επιτρέπει στους άλλους να δουν ποιος πραγματικά είσαι. Επίσης θα προσπαθήσω να σου ανοίξω μια άλλη οπτική. Αυτή που σου ανοίγεται μέσα από τη συνειδητοποίηση των ταλέντων σου. Σου προτείνω λοιπόν να κάνεις τα εξής:

1.Εκμεταλλεύσου τα ταλέντα σου

Τα ταλέντα σου και οι δεξιότητες σου είναι κτήμα σου. Είναι όλα αυτά που μπορείς να κάνεις αυτόματα, γρήγορα και καλά. Για να τα αναδείξεις, όμως, πρέπει πρώτα να τα ανακαλύψεις και να τα κατανοήσεις. Μόνο όταν γνωρίζεις ποια είναι τα ταλέντα σου μπορείς να δουλέψεις με αυτά. Μόνο τότε μπορείς να τα εκμεταλλευτείς στην εργασία σου και να αφήσεις το αποτύπωμα σου. Αβίαστα και με απίθανα αποτελέσματα.

2.Μην προβάλλεις κάτι που δεν είσαι

Όταν παλεύεις να προσαρμόσεις τον εαυτό σου σε αυτά που απαιτεί η εργασία σου και προσπαθείς να ανταποκριθείς με δεξιότητες που δεν διαθέτεις, που δε γνωρίζεις πώς να τις χρησιμοποιήσεις, αλλά το κάνεις εξ ανάγκης, τότε η απόδοση σου δεν είναι πολύ καλή. Επίσης τα επίπεδα εργασιακής ικανοποίησης πέφτουν ραγδαία, με αποτέλεσμα η δουλειά σου να μην σε γεμίζει. Σε αυτή την περίπτωση συνήθως κανείς δεν θα αναγνωρίσει τον κόπο σου διότι απλά δεν φαίνεται, δεν λειτουργεί. Αντίθετα από που φαίνεται είναι μια έντονη δυσκολία.

3.Εστίασε στα δυνατά σου σημεία

Είναι προτιμότερο να είσαι συνειδητοποιημένος για το ποια είναι τα δυνατά σου σημεία όσον αφορά στις επαγγελματικές σου δεξιότητες, τους τρόπους με τους οποίους θα τα αξιοποιήσεις, θα τα αναδεικνύεις και να θα τα προσαρμόσεις στις ανάγκες της εργασίας σου παρά να προσπαθήσεις να πείσεις εργοδότες και συναδέλφους για αυτά που δήθεν έχεις, αλλά δεν έχεις.

4.Μη σταματάς να εξελίσσεσαι

Φυσικά οφείλεις να εξελίσσεσαι και να διαπιστώνεις ποιες δεξιότητες χρειάζεσαι να βελτιώσεις ή να αναπτύξεις από την αρχή. Αυθεντικά και με ειλικρίνεια προς τον εαυτό σου. Ο αυθεντικός εργαζόμενος ξέρει τα ταλέντα του και τα αξιοποιεί πάντα και παντού. Δεν περιορίζεται από το job description και το στενό πλαίσιο της θέσης του. Έτσι αφήνει το γνήσιο αποτύπωμά του και να προβάλλει μέσα από αυτό κάθε μέρα τον εαυτό του. Τον καλύτερο και αληθινό εαυτό του. Η ερώτηση λοιπόν που έχω να σου κάνω είναι: Εσύ ποιος εργαζόμενος θέλεις να είσαι;

Διάβασε ακόμα:

Πώς Η Ανθεκτικότητα Σε Βοηθάει Να Χειριστείς Την Αποτυχία

Πώς Θα Αυξήσεις Την Επαγγελματική Σου Αυτοπεποίθηση Σε Ένα Μήνα

Author(s)

  • Η Κωνσταντίνα Παντούλια είναι πιστοποιημένη Career & Executive Coach ιδρύτρια της UGROW. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στη συμβουλευτική καριέρας και επαγγελματικού προφίλ. Η εκπαίδευση της είναι σφαιρική γύρω από την Ψυχολογία, την Οργανωτική Συμπεριφορά, το Team & Leadership Coaching, τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Στο coaching είναι πιστοποιημένη από τον ICF (International Coaching Federation). Διαχειρίζεται όλες τις ηλικίες (μαθητές και ενήλικες) σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και καθοδήγησης. Παρέχει επίσης Executive Coaching σε στελέχη που βρίσκονται σε φάση αλλαγής καριέρας ή βελτίωσης των επαγγελματικών τους θεμάτων. Έχει υπάρξει εισηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στα προγράμματα e - learning. Επιπλέον, σχεδιάζει και υλοποιεί δυναμικά και καινοτόμα προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών, με κύριο στόχο την εκπαίδευση αλλά και την ενδυνάμωση των συμμετεχόντων. Συνεργάζεται με πλήθος οργανισμών για την παροχή σεμιναρίων. Έχει στενή συνεργασία με το κολέγιο ανθρωπιστικών επιστημών ICPS.