Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ποια ζητήματα προκύπτουν μεταξύ των ζευγαριών, όσο δουλεύουν από το σπίτι.
-Γιατί ένα πρόγραμμα μπορεί να διευκολύνει την κατάσταση.


Παγκοσμίως, οι εργοδότες ζήτησαν από τους εγαζομένους τους να δουλεύουν από το σπίτι, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Παρόλο που η μέθοδος της κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι το κλειδί για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, δημιουργεί νέες προκλήσεις για τους ανθρώπους που δουλεύουν από το σπίτι μαζί με το σύντροφό τους για πρώτη φορά. Ανάμεσα στα ακανθώδη ζητήματα και ερωτήματα που μπορούν να ανακύψουν για τα ζευγάρια είναι: “Τι θα συμβεί αν έχουμε τηλεδιάσκεψη την ίδια στιγμή;” “Πώς θα συγκεντρωθώ με το σύντροφό μου δίπλα μου;” “Αν πλύνει τα πιάτα ακόμα μια φορά όσο δουλεύω, θα τον σκοτώσω.” 

Αυτές οι ανησυχίες σχετικά με τη συγκέντρωση, την αποδοτικότητα και τη γενικότερη κατάσταση της σχέσης είναι πολύ συνηθισμένες. Σχεδόν το 70% των ανθρώπων ανησυχεί ότι η απόδοσή του στη δουλειά θα επηρεαστεί αρνητικά, όσο δουλεύει από το σπίτι εξαιτίας του κορονοϊού, και πάνω από το 70% συμφωνεί ότι η πανδημία θα επηρεάσει αρνητικά τις στενές του σχέσεις, σύμφωνα με μία έρευνα του Thrive Global με 5.000 συμμετέχοντες. 

Αν μοιράζεσαι αυτές τις ανησυχίες ή έχεις ήδη αρχίσει να βλέπεις κάποιες επιπτώσεις της δουλειάς από το σπίτι στη σχέση σου, δοκίμασε τα επιστημονικά αποδεδειγμένα μικροβήματα που ακολουθούν, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις νέες ρουτίνες, ώστε να παραμείνεις συγκεντρωμένος, αποδοτικός και ευτυχισμένος στη σχέση σου. 

Σήμερα, αφιέρωσε 5 λεπτά για να δημιουργήσεις ένα καθημερινό πρόγραμμα για σένα και για όποιον μένει μαζί σου και τοποθέτησέ το κάπου που να το βλέπουν όλοι 

Το να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα σε βοηθάει να παραμένεις συγκεντρωμένος, το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά σου ή άλλα μέλη της οικογένειας που μένουν σπίτι. Επίσης, θα καταλάβουν όλοι πότε χρειάζεσαι χώρο για ένα meeting ή μια κλήση. 

Όρισε μια ώρα στο ημερολόγιό σου για μια δραστηριότητα που σου επιτρέπει να επαναφορτίζεις τις μπαταρίες σου 

Ακόμα και 5 λεπτά αρκούν. Κάνε λίγο stretching ή λίγα λεπτά άσκησης. 

Στο τέλος της ημέρας σου, πάρε 10 λεπτά για να χαλαρώσεις, πριν αφιερώσεις χρόνο στο σύντροφό σου 

Αυτός ο ενδιάμεσος χρόνος θα σου επιτρέψει να εκτονώσεις το στρες σου από την ημέρα, ώστε να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου με το σύντροφό σου το βράδυ.  

Διάβασε ακόμα:

Social distancing: πόσο εύκολο είναι τελικά;

Έρωτας σε καιρό κορονοϊού! Επιτρέπεται;

Author(s)

  • Alexandra Hayes

    Συντάκτρια Thrive Global

    Η Alexandra Hayes είναι συντάκτρια του Thrive Global.