Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις

-Πώς να ενισχύσεις τη σωματική και ψυχική σου υγεία. 
-Πώς μπορεί να σε βοηθήσει ο εργασιακός χώρος να παραμείνεις υγιής.


Καθημερινά, οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Θέτουμε σαν στόχους περισσότερη σωματική άσκηση, να διαβάσουμε περισσότερα, να είμαστε πιο οργανωμένοι, να εξοικονομήσουμε χρήματα – και πολλοί από εμάς θέτουμε στόχους που στοχεύουν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Πιστεύω στην έκφραση «η υγεία είναι πλούτος», διότι η επένδυση χρόνου στην ευεξία σας όχι μόνο σε βοηθά να ζήσεις μια μακρύτερη, υγιέστερη ζωή – αλλά σε βοηθά επίσης να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας κάθε μέρα. Γι ‘αυτό δίνω προτεραιότητα στο να ακολουθώ τις αγαπημένες μου δραστηριότητες που βοηθάνε στην σωματικής μου ευεξία, όπως η Zumba και γιόγκα. Η αλήθεια είναι ότι διδάσκω γιόγκα και δωρίζω τα έσοδα από τα μαθήματα μου στους Προσκόπους. Θεωρώ ότι η συνεισφορά στην κοινότητα μου επηρεάζει θετικά τη συναισθηματική μου ευεξία, οπότε είναι για μένα ένας σημαντικός τρόπος για να δημιουργήσω μια ισορροπία στη ζωή μου.

Για τους ίδιους λόγους που αναζητώ ολιστική ευεξία στην προσωπική μου ζωή, πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τις εταιρείες να επενδύσουν στην ευεξία των υπαλλήλων τους, παρέχοντας πόρους και υποστήριξη για να παραμείνουν υγιείς. Προκειμένου οι εργαζόμενοι να κάνουν τις δουλειές τους αποτελεσματικά, πρέπει να είναι σε θέση να φροντίσουν πρώτα τον εαυτό τους και την οικογένεια τους. 

Στην συνέχεια θα βρεις μερικές συμβουλές για το πώς να παραμείνεις υγιής στο εργασιακό σου περιβάλλον, αλλά και στην καθημερινότητά σου. 

Δημιούργησε την ομάδα σου

Προσέλαβε ένα γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης για το εργασιακό σου περιβάλλον. Αργότερα μπορείς να εντάξεις στην ομάδα σου και άλλους γιατρούς με διαφορετικές ειδικότητες, ανάλογα με τις ανάγκες των υπαλλήλων της εταιρίας. Κάποιες εταιρίες προσλαβανουν Health Coaches και παρόχους τηλεϊατρικής για να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης.

Αξιοποίησε τους εταιρικούς πόρους

Είναι σημαντικό να έχεις πλήρη εικόνα της ψυχικής κατάστασής σου, για να είσαι σίγουρος ότι δίνεις προσοχή εκεί που χρειάζεται. Έλεγξε εάν η εταιρεία σου προσφέρει ελέγχους υγείας ή ελέγχους ευεξίας. Μπορείς να λάβεις ακόμη και οικονομικά προνόμια συμμετέχοντας ενεργά σε εταιρικά προγράμματα.

Ακολούθησε τις φαρμακευτικές αγωγές

Η τήρηση της φαρμακευτικής αγωγής σου μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου σοβαρής ασθένειας και να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία. Προσπάθησε να αφιερώσεις λίγο χρόνο από την μέρα σου για μια επίσκεψη στον γιατρό σου ή για να παραλάβεις από το φαρμακείο την φαρμακευτική σου αγωγή. 

Επωφελήσου από προγράμματα σωματικής ευεξίας και συναισθηματικής υγείας

Πολλές εταιρείες προσφέρουν μια ποικιλία προγραμμάτων για την υποστήριξη της σωματικής και συναισθηματικής ευεξίας των υπαλλήλων τους. Σε αυτά μπορεί να περιλαμβάνονται προσωπική υποστήριξη υγείας και συναισθηματική υποστήριξη υγείας, εκπτώσεις στο γυμναστήριο και προκλήσεις σε δραστηριότητες.

Χρησιμοποίησε τα διαθέσιμα εργαλεία ευεξίας

Ψηφιακοί πόροι που είναι διαθέσιμοι στο διαδίκτυο μπορούν να προσφέρουν συμβουλές και οδηγίες για το πώς να βελτιώσεις την καθημερινότητα σου. Άρθρα, αλλά και ηλεκτρονικές συσκευές που προσφέρουν συμβουλές για τον ύπνο και την διατροφή και πολλά άλλα εργαλεία που μπορούν να σε βοηθήσουν να επιτύχεις τους στόχους σου για σωματική και ψυχική υγεία. Έλεγξε αν η εταιρεία σου προσφέρει παρόμοιες ψηφιακές λύσεις.

Ας δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία και την ευεξία μας με τον ίδιο τρόπο που δίνουμε προτεραιότητα στους εργασιακούς μας στόχους – για να γίνουμε ακόμα πιο υγιείς και σωματικά και ψυχικά! 

Διάβασε ακόμα:

Ο οδηγός για την καταπολέμηση του εργασιακού στρες και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ευεξία: Ατομική ή εταιρική υπόθεση;

Author(s)

  • Carmilla Tan

    Επικεφαλής Παγκόσμιων Παροχών στην Bank of America

    Bank of America

    Η Carmilla Tan είναι επικεφαλής των παγκόσμιων παροχών στην Bank of America και ζει στη Νέα Υόρκη. Είναι υπεύθυνη για τα συναισθηματικά και οικονομικά οφέλη της εταιρίας που παρέχονται στους περισσότερους από 200.000 υπαλλήλους.Έχει ως στόχο να βοηθήσει  επαγγελματικά και προσωπικά  της ζωής των άλλων.