Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί αρκεί να διαβάζεις 3 λεπτά τη μέρα.
-Πώς συνδέεται το διάβασμα με την μακροζωία.


Πότε ήταν η τελευταία φορά που διάβασες ένα βιβλίο; Θυμάσαι; Μήπως δεν έχεις χρόνο; Αν όμως έχεις 3 λεπτά για να μπεις στο Twitter, το LinkedIn, το Facebook ή το Instagram ή να δεις τηλεόραση πίστεψέ με έχεις και 3 λεπτά να διαβάσεις. Και αυτά τα 3 λεπτά μπορούν να κάνουν την διαφορά.

Σκέψου το λίγο. Αν διαβάζεις 3 λεπτά την ημέρα, σε ένα χρόνο θα έχεις διαβάσει 18 ώρες. Και αν υποθέσουμε ότι διαβάζεις 60 λέξεις κάθε λεπτό, αυτό σημαίνει ότι σε ένα χρόνο θα έχεις διαβάσει 3 βιβλία! Και ένα βιβλίο, εκτός του ότι θα σε βοηθήσει να μάθεις καινούργια πράγματα, μπορεί να αλλάξει ακόμα και τη ζωή σου. Άρχισε λοιπόν από σήμερα να αφιερώνεις έστω και 3 λεπτά την ημέρα στο διάβασμα και θα έχεις:

Λιγότερο άγχος

Λιγότερο άγχος σημαίνει και λιγότερο στρες. Το διάβασμα έχει τη δύναμη να σε κάνει να αποφορτίζεσαι, να ξεχνάς για λίγο ό,τι σε απασχολεί και να ταξιδεύεις σε έναν καινούργιο κόσμο.

Καλύτερο λεξιλόγιο

Όσο καλύτερα εκφράζεσαι και χρησιμοποιείς τον λόγο σου, τόσο πιο μεγάλη επιρροή έχεις και τόσο πιο πολύ μπορείς να πείθεις τους άλλους. Γι’ αυτό διάβασε περισσότερο για να επιτύχεις περισσότερα.

Καλύτερη ζωή

Ερευνητές του Yale μελέτησαν 3635 άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και παρατήρησαν ότι όσοι διάβαζαν 30 λεπτά την ημέρα, ζούσαν κατά μέσο όρο 23 μήνες περισσότερο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι με το διάβασμα ζεις περισσότερο, αλλά ότι ενημερώνεσαι περισσότερο και κατ’ επέκταση μαθαίνεις να φροντίζεις την υγεία σου, το σώμα σου, αλλά και τις σχέσεις σου. Όλα όσα σε βοηθούν δηλαδή να ζεις και νιώθεις καλύτερα.

Διαφορετικές οπτικές

Το διάβασμα σε βοηθάει να βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικές σκοπιές. Μαθαίνεις να είσαι ευέλικτος, να προσαρμόζεσαι, να έχεις πρωτότυπες ιδέες και να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που προκύπτουν.

Αυτογνωσία

Διαβάζοντας μία ιστορία, ταυτίζεσαι με τους χαρακτήρες του βιβλίου, συμμετέχεις και συμμερίζεσαι τις ανησυχίες και τα προβλήματά τους. Αυτό σε βοηθάει να σκέφτεσαι τι θα έκανες εσύ αν ήσουν στην θέση τους και έτσι ανακαλύπτεις και μαθαίνεις περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου. 

Διάβασε ακόμα:

5 Συνήθειες Που Κάνουν Καθημερινά Τα Επιτυχημένα Άτομα

Η Επιστήμη Σου Δείχνει Πώς Να Αυξήσεις Τις Γνώσεις Σου Γρήγορα Και Αποτελεσματικά

Author(s)

  • Mareo McCracken

    σύμβουλος αυτοβελτίωσης

    Ο Mareo McCracken είναι σύμβουλος αυτοβελτίωσης.