Είναι η ιδέα σου ή μήπως είσαι μαγνήτης για τα κουνούπια; Ε, λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να έχεις δίκιο! Σύμφωνα με την Αmerican Mosquito Control Association, το 20% των ανθρώπων είναι πιο ελκυστικοί στα κουνούπια από τους υπόλοιπους. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει το University of Florida, 1 στους 10 δέχεται από αυτά πολύ περισσότερα τσιμπήματα. Ποιοι ακριβώς, όμως, είναι αυτοί που προτιμούν τα κουνούπια; Έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά; Οι έρευνες επιβεβαιώνουν πως ναι, έχοντας καταλήξει σε συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων τα οποία έλκουν περισσότερο τα κουνούπια.

Ποιους προτιμούν τα κουνούπια

Την ομάδα αίματος 0

Σύμφωνα με το Florida Department of Health, τα κουνούπια τσιμπούν 2 φορές περισσότερο τα άτομα με ομάδα αίματος 0 απ’ ό,τι εκείνα με άλλη ομάδα.

Τους υπέρβαρους και παχύσαρκους

Η πιθανή αιτία έχει να κάνει με την οσμή τους, που με τη σειρά της επηρεάζεται από τα πιο ανεβασμένα ορμονικά επίπεδα.

Τις εγκυμονούσες

Έχουν πιο αυξημένη θερμοκρασία, την οποία φαίνεται ότι προτιμούν τα κουνούπια, ενώ πιθανόν και η οσμή τους να επηρεάζεται από τις αλλαγές στις ορμόνες τους.

Τα άτομα που είναι ιδρωμένα

Ο ιδρώτας αποτελεί πόλο έλξης για τα κουνούπια. Ένα κουνούπι μάλιστα μπορεί να μυρίσει τον ιδρώτα του ανθρώπου από απόσταση 50 μέτρων.

Όσους είναι σε κίνηση

Φαίνεται ότι εντοπίζονται από τα κουνούπια πιο εύκολα απ’ όσους κάθονται. Έτσι, είναι πολύ πιθανό, ενώ πηγαίνεις τη βόλτα σου, να δεχτείς τσιμπήματα από κουνούπια.

Αυτούς που αθλούνται σε εξωτερικούς χώρους

Αποτελούν μαγνήτη για τα κουνούπια για τους δύο λόγους που αναλύθηκαν πιο πάνω. Και κινούνται και ιδρώνουν.

Εκείνους που πίνουν μπύρα

Σύμφωνα με έρευνα του London School Hygiene & Τropical Medicine, τα άτομα που έχουν καταναλώσει μπύρα έλκουν περισσότερο τα κουνούπια.

Τα άτομα που έχουν ανεβασμένη χοληστερίνη

Αν και δεν είναι απόλυτα επιβεβαιωμένο, κάποιες έρευνες έχουν δείξει πως τα κουνούπια έλκονται από όσους έχουν πιο ανεβασμένες τιμές χοληστερίνης.

Σύμφωνα με την Αmerican Mosquito Control Association, το 20% των ανθρώπων είναι πιο ελκυστικοί στα κουνούπια από τους υπόλοιπους.

Και τώρα τι κάνεις;

Η προστασία σου φυσικά από τα τσιμπήματα θα πρέπει να είναι προτεραιότητά σου, είτε αποτελείς πόλο έλξης για τα κουνούπια, σύμφωνα με τα παραπάνω, είτε όχι.

Γι’ αυτό το Thriveglobal.gr το έψαξε και έχει να σου προτείνει ένα προϊόν το οποίο, σε αντίθεση με πολλά συνήθη σκευάσματα, κρατά τα έντομα μακριά, χωρίς να μυρίζει στον άνθρωπο, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει με υαλουρονικό την επιδερμίδα σου, χωρίς όμως να αφήνει λιπαρότητα.

Το Repel Spray είναι ένα προϊόν από τα εξειδικευμένα εργαστήρια της Uni-Pharma, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς χωρίς ενόχληση, κάθε ώρα της ημέρας που χρειάζεσαι προστασία. Είναι άοσμο, χωρίς συντηρητικά και χωρίς parabens, δερματολογικά ελεγμένο και κατάλληλο για ενήλικες, παιδιά και βρέφη από 12 μηνών. Η εντομοαπωθητική δράση του διαρκεί 8 ώρες και χαρίζει στο δέρμα σου την απαραίτητη προστασία από τα τσιμπήματα των εντόμων και όλους τους κινδύνους που αυτά ενέχουν. Έχει ως δραστικό συστατικό το IR3535, ένα απωθητικό φυσικής προέλευσης, που συστήνεται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αποφυγή τσιμπημάτων από τα γνωστά έντομα, αλλά και τα είδη που συναντά κανείς, όταν ταξιδεύει ακόμα και σε τροπικές χώρες. Επομένως, είναι ιδανικό κι αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις.

Διάβασε ακόμα:

Πώς Και Γιατί Το Καλοκαίρι Κάνει Καλό Στην Υγεία Σου

Πάρε Μέρος Στον Διαγωνισμό Που Κάνει Τον Ήλιο Φίλο Σου!

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.