Αν και κάνω πάντα διατάσεις πριν και μετά τη γυμναστική νιώθω αρκετά συχνά πιασμένη. Μήπως τις κάνω λάθος και πόσο πρέπει να διαρκούν”; – ΕΚ 

Πάντα πρέπει να κάνουμε διατάσεις πριν και μετά την εκγύμνασή μας. Στην αρχή για να ζεσταθούν οι μυς και να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευλυγισία ώστε να γίνει πιο σωστά και μην έχουμε τραυματισμούς και στο τέλος είναι απαραίτητη η αντίστοιχη αποθεραπεία προκειμένου να «ξεπιαστεί» ο μυς, δηλαδή να χαλαρώσει μετά από την πίεση που έχει υποστεί. Ο λόγος που μπορεί να νιώθεις πιασμένη μετά τη γυμναστική εκτός από το ότι μπορεί να κάνεις λάθος τις διατάσεις είναι ότι ίσως κάνεις λάθος κάποιες ασκήσεις ή κάνεις διαφορετικές ασκήσεις κάθε φορά. Και αυτό γιατί ένας μυς που κάνει κάθε φορά το ίδιο ασκησιολόγιο συνηθίζει. Με κάποια άλλη άσκηση όμως ο ίδιος μυς είναι πιθανόν να «πιαστεί». Γενικότερα το πιάσιμο μπορεί να οφείλεται σε υπέρβαση των ασκησιολογίων, σε μη σωστή χρήση των μηχανημάτων ή στην αποχή απ’ την γυμναστική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι πιάσιμο σε σημείο πόνου αλλά σε σημείο που να νιώθεις ότι έχεις γυμναστεί. Για αυτό είτε γυμνάζεσαι μόνη σου είτε σε γυμναστήριο θα πρέπει να συμβουλευτείς έναν γυμναστή για το πρόγραμμα που ακολουθείς. 

Η Σόφη Πασχάλη είναι motivator με εξιδίκευση στη yoga, την aerial yoga και τα fitness programmes. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και marketing, έχει δίπλωμα life coach και είναι συγγραφέας του βιβλίου “Η απάντηση είσαι εσύ!”.

Οι ειδικοί του Thrive δίνουν λύσεις σε όσα σε προβληματίζουν, με στόχο να κάνουν τη ζώη σου καλύτερη. Στείλε κι εσύ τις δικές σου ερωτήσεις στο [email protected].

Διάβασε ακόμα:

Κυκλική Προπόνηση: Μήπως Ήρθε Η Ώρα Να Τη Δοκιμάσεις;

Τι Είναι Το Tabata Training;

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.